Amintiri dureroase

By 55paulDamian

4K 208 33

Ducesa de Monaco o femeie cu o puternică personalitate marcată de istoria pe care o trăiea . Ce nimeni nu şt... More

Prefaţă
Prolog
Capitolul - 1
Capitolul - 2
Capitolul - 3
Capitolul - 4
Capitolul - 5
Capitolul - 6
Capitolul - 7
Capitolul - 8
Capitolul - 9
Capitolul - 10
Capitolul - 11
Capitolul - 12
Capitolul - 12 BIS
Capitolul - 14
Capitolul - 15
Capitolul - 16
Capitolul - 17
Capitolul - 18
Capitolul - 19
Capitolul - 20
Capitolul - 21
Capitolul - 22
Capitolul - 23
Capitolul - 25
Capitolul - 26
Capitolul - 27
Capitolul - 28
Capitolul - 29
Capitolul - 30
Capitolul - 31
Capitolul - 32
Capitolul - 33
Capitolul - 34
Capitolul - 35
Capitolul - 36
Capitolul - 37
Capitolul - 38
Capitolul - 39
Capitolul - 40
Capitolul - 41
Capitolul - 42
Capitolul - 43
Capitolul - 44

Capitolul - 24

61 4 0
By 55paulDamian

Gardieni au luat trupul cei ucis în birou pus pe o targă şi dus la morgă . Un gardian împinge targa din spate iar celălalt trage targa din faţă . Ei trece pe coridorul cu deţinute şi trece şi pe la cuşca unde e prinsă de grati Tanya ce o aşteaptă să vină Eva în cuşcă că e plecată de mai bine de 4 ore fără să ştie nimic de ea . Ea îşi bagă mîna printre grati şi prinde în mîna stîngă pătură cenuşie de in şi o trece cu putere la ea . Trupul celui mor i se arată cu o tăietură adîncă în zona gîtului . Sînge ce încă mai curge puţin , mortul ce are ochii deschişi ce sunt aţintiţi în tavan . Tanya îşi dă seama că cine la ucis a făcuto din frică că nu e o lovitură gîndită sau făcuto de cineva priceput . Gardianul ia dat peste mînă cu bastonul de lemn flexibil îmbrăcat în piele de animal . Toate deţinute au început să ţipe , să urle sau să rîdă că au scăpat de tiran . Un alt gardian ce vine din urmă ţipă la deţinute să facă linişte sau nu primesc mîncare două zile . Dar ele parcă sunt posedate şi mai tare ţipă şi urlă , mai fac şi gălăgie cu farfuriile de tablă ce le lovesc de grati . Cei doi gardieni au plecat cu trupul celui mort la subsol unde se află morga temniţi . Mai vin alţi gardieni şi o scot pe Tanya de păr , o trage pe coridor şi începe so biciuească cu bestialitate . Se opresc cînd a lăsato intr-o baltă de sînge . E împinsă în altă celulă unde se află alte patru deţinute ce au sărit so ridice pe pat . Tanya e complet desfigurată ochii sunt închişi că este umflată şi plini de vînătăi pe tot corului . O minune ar fi dacă mai apucă zorile de dimineaţă .

- Cine mai vrea ? urlă un gardian gras şi bătrân vede că toate deţinute s-au îndepărtat de grati şi s-au pus fiecare în patul ei făcut din saltele de paie puse pe paturi de scîndură groasă de 20mm . Vreau să se facă linişte acum , ne-am înţeles . Se lasă linişte în tăcere se aude doar cum geme de durere Tanya . Salteaua unde e aşezată Tanya e plină de sînge iar cele patru s-au apropiat de ea şi încearcă să vorbească cu Tanya . Deschide ochii şi le vede ce cele patru ce o priveşte cu compasiune , cu privirea o caută pe unica ei prietenă care însă nu e aici .

- Evaaa . . . închide ochii şi moare cu regretul că nu ai fost alături de Eva pe parcursul procesului ei .

Dincolo de poartă stă în trăsură şi Contele ce aşteaptă în coloană să între în curte şi să discute cu Eva . Înaintea lui mai sunt alte trei trăsuri : una e cu un bărbat ce lîngă el e fiul lui de patru ani ce a venit so vadă pe soţia lui , cea de a doua e trăsură plină cu făină de grîu pentru a se face pîine la deţinute , iar ultima e cu un preot ce a fost chemat să spună ultima rugăciune a unei deţinute ce după această amiază trebuie să fie spînzurată în curtea din spate departe de ochi celor curioşi .

Carmen se ghidează după dîra de sînge lăsat de piciorul rănit a lui Eva pînă la dulapul de pe hol , dulap unde se ţine papuci de stradă . Deschide dulapul şi o vede palidă şi înghesuită pe Eva .

- Carmen . . .

- Eva ce cauţi aici în vilă ? urlă cu dispreţ la ea . Eva ce cu greu ese din locul foarte îngust în care s-a băgat de frică să nu fie prinsă de politie .

- Carmen , eu . . . nu ştie ce cuvinte să rostească mai întîi . Să-i spună că a evadat sau să-i spună că nu e cea care la ucis pe Martin .

- O Doamne ! pune mîna la gură . Ai evadat din temniţă . urlă de furie . Criminalo !

- Carmen te rog lasă să-ţi explic totul vreau să-ţi demonstrez că nu eu l-am ucis pe Martin .

- Nu am nevoie să ştiu nimic din ce nu ştiu deja .

- Nu Carmen nu şti nimic , nu eu sunt duşmănca lui Martin . Cred-mă !

- Şi cine e după părerea ta duşmanul lui Martin ?

- Contele de Leon .

- Ai înnebunit , Contele e prieten cu Martin e cel care ia dat testamentul lui Martin pe mîna lui că avea încredere în el mereu .

- Testamentul ! Ce testament ?

Carmen îşi dă seama de gafa făcută , că nu trebuia să ştie Eva de testament şi mai ales ce scrie în el .

- Nu e treaba ta . Mă duc acum să anunţ poliţa să te ducă acolo unde e locul tău , după grati .

- Nu locul meu e aici ! În ziua cînd Martin a murit eu am plecat să mă văd cu Contele , după ce am revenit acasă o servitoare m-ai spus că Contele a fost Martin şi au vorbit amîndoi afaceri .

În mintea lui Carmen îi revine cîteva amintiri nu demult trăite alături de Conte . Îşi aduce aminte că ia arătat testamentul lui Martin , îşi mai aduce aminte de fiola cu otravă dată de Conte . Să fie oare el criminalul ? Am avut încredere în cineva ce la ucis pe fratele meu ? Întrebări în mintea lui Carmen îi vine de teamă de tot ce a făcut pînă acum .

- Nu , nu e adevărat ! ţipă Carmen la Eva cu putere .

- Vrei adevărul , vino cu mine şi vei descoperi şi singură că ai fost mintită . O prinde de mînă şi o duce în camera conjugală şi jos Eva vede un act ce îl deschide şi e uimită că are în mînă testamentul lui Martin .

- I-al ! iar Carmen deschide actul şi citeşte documentul autentic a lui Martin . Se lasă pe scaun Carmen a a fost luată de proastă de Conte . O priveşte pe Eva în ochii şi îi ruşine de tot ce a făcut . De toate acuzaţie ce le-a adus .

- Eva , iartă-mă te rog pentru tot . îi sare în braţe şi o îmbrăţişează cu putere . Cele două s-au ertat pentru tot răul făcut . Cineva bate la uşă e o voce de bărbat ce strigă să intre în cameră .

- Stai că mă schimb . strigă Carmen şi îi face semn lui Eva să iasă pe balcon să se ascundă după floare . Carmen nu deschide uşa pînă cînd Eva nu s-a ascuns după palmier de cameră pitic . Carmen deschide uşa şi în cameră intră Contele ce îi sare în gît şi o sărută cu forţa pe buze de bucurie . Eva vede toată scena şi strănută că nasul ei a atins o frunză lată de palmier .

- Mai e cineva în cameră cu noi ? spune speriat Contele . Carmen nu spune nimic nu ştie în cine să aibă încredere acum . Să aibă încredere în Eva care ia spus că Contele la ucis pe fratele ei sau să aibă încredere în Conte ce ia spus că Eva e cea care la ucis pe Martin ?
Răspunsul în următorul capitol . ? .

Un gardian ese în curte şi îl zăreşte pe Fred ce e agitat să plece , se apropie de avocat şi îl întreabă :

- Aţi venit so vedeţi pe Eva Leonardo ? îi spune calm .

- Da . ia răspuns politicos .

- Vă rog să intraţi şi să vorbiţi cu ea .

- Da , desigur .

Ce nu ştie Fred e că va intra în capcana pusă de Conte pentru a fi sigur că nu are puterea so ajute în veci pe Eva . . .

Continue Reading

You'll Also Like

35K 1.9K 5
Forțată de familia ei să aleagă între a se călugări sau a se căsători cu un bărbat atât de bătrânt încât i-ar putea fi bunic, Jane alege să fugă și s...
3.3K 442 44
Vara 1942. Tânărul Hans își dorește atât de mult să se facă remarcat în ochii exegentului său tată, încât se înrolează în Wehrmacht și este trimis la...
Elizabeth By Chiki

Historical Fiction

41.3K 1.9K 50
Tată, odată m-ai întrebat care sunt meritele pentru care m-am îndrăgostit de Edward, pentru care îl iubesc cu atâta pasiune și ferocitate, încât mă d...
794 264 120
Tao Mo este un tip jucăuș cu o familie bună. El a cumpărat un post de magistrat în comunitatea Tanyang, un loc binecunoscut pentru avocați.Deoarece...