Capitolul - 24

61 4 0
                                    

Gardieni au luat trupul cei ucis în birou pus pe o targă şi dus la morgă . Un gardian împinge targa din spate iar celălalt trage targa din faţă . Ei trece pe coridorul cu deţinute şi trece şi pe la cuşca unde e prinsă de grati Tanya ce o aşteaptă să vină Eva în cuşcă că e plecată de mai bine de 4 ore fără să ştie nimic de ea . Ea îşi bagă mîna printre grati şi prinde în mîna stîngă pătură cenuşie de in şi o trece cu putere la ea . Trupul celui mor i se arată cu o tăietură adîncă în zona gîtului . Sînge ce încă mai curge puţin , mortul ce are ochii deschişi ce sunt aţintiţi în tavan . Tanya îşi dă seama că cine la ucis a făcuto din frică că nu e o lovitură gîndită sau făcuto de cineva priceput . Gardianul ia dat peste mînă cu bastonul de lemn flexibil îmbrăcat în piele de animal . Toate deţinute au început să ţipe , să urle sau să rîdă că au scăpat de tiran . Un alt gardian ce vine din urmă ţipă la deţinute să facă linişte sau nu primesc mîncare două zile . Dar ele parcă sunt posedate şi mai tare ţipă şi urlă , mai fac şi gălăgie cu farfuriile de tablă ce le lovesc de grati . Cei doi gardieni au plecat cu trupul celui mort la subsol unde se află morga temniţi . Mai vin alţi gardieni şi o scot pe Tanya de păr , o trage pe coridor şi începe so biciuească cu bestialitate . Se opresc cînd a lăsato intr-o baltă de sînge . E împinsă în altă celulă unde se află alte patru deţinute ce au sărit so ridice pe pat . Tanya e complet desfigurată ochii sunt închişi că este umflată şi plini de vînătăi pe tot corului . O minune ar fi dacă mai apucă zorile de dimineaţă .

- Cine mai vrea ? urlă un gardian gras şi bătrân vede că toate deţinute s-au îndepărtat de grati şi s-au pus fiecare în patul ei făcut din saltele de paie puse pe paturi de scîndură groasă de 20mm . Vreau să se facă linişte acum , ne-am înţeles . Se lasă linişte în tăcere se aude doar cum geme de durere Tanya . Salteaua unde e aşezată Tanya e plină de sînge iar cele patru s-au apropiat de ea şi încearcă să vorbească cu Tanya . Deschide ochii şi le vede ce cele patru ce o priveşte cu compasiune , cu privirea o caută pe unica ei prietenă care însă nu e aici .

- Evaaa . . . închide ochii şi moare cu regretul că nu ai fost alături de Eva pe parcursul procesului ei .

Dincolo de poartă stă în trăsură şi Contele ce aşteaptă în coloană să între în curte şi să discute cu Eva . Înaintea lui mai sunt alte trei trăsuri : una e cu un bărbat ce lîngă el e fiul lui de patru ani ce a venit so vadă pe soţia lui , cea de a doua e trăsură plină cu făină de grîu pentru a se face pîine la deţinute , iar ultima e cu un preot ce a fost chemat să spună ultima rugăciune a unei deţinute ce după această amiază trebuie să fie spînzurată în curtea din spate departe de ochi celor curioşi .

Carmen se ghidează după dîra de sînge lăsat de piciorul rănit a lui Eva pînă la dulapul de pe hol , dulap unde se ţine papuci de stradă . Deschide dulapul şi o vede palidă şi înghesuită pe Eva .

- Carmen . . .

- Eva ce cauţi aici în vilă ? urlă cu dispreţ la ea . Eva ce cu greu ese din locul foarte îngust în care s-a băgat de frică să nu fie prinsă de politie .

- Carmen , eu . . . nu ştie ce cuvinte să rostească mai întîi . Să-i spună că a evadat sau să-i spună că nu e cea care la ucis pe Martin .

- O Doamne ! pune mîna la gură . Ai evadat din temniţă . urlă de furie . Criminalo !

- Carmen te rog lasă să-ţi explic totul vreau să-ţi demonstrez că nu eu l-am ucis pe Martin .

- Nu am nevoie să ştiu nimic din ce nu ştiu deja .

- Nu Carmen nu şti nimic , nu eu sunt duşmănca lui Martin . Cred-mă !

- Şi cine e după părerea ta duşmanul lui Martin ?

- Contele de Leon .

- Ai înnebunit , Contele e prieten cu Martin e cel care ia dat testamentul lui Martin pe mîna lui că avea încredere în el mereu .

- Testamentul ! Ce testament ?

Carmen îşi dă seama de gafa făcută , că nu trebuia să ştie Eva de testament şi mai ales ce scrie în el .

- Nu e treaba ta . Mă duc acum să anunţ poliţa să te ducă acolo unde e locul tău , după grati .

- Nu locul meu e aici ! În ziua cînd Martin a murit eu am plecat să mă văd cu Contele , după ce am revenit acasă o servitoare m-ai spus că Contele a fost Martin şi au vorbit amîndoi afaceri .

În mintea lui Carmen îi revine cîteva amintiri nu demult trăite alături de Conte . Îşi aduce aminte că ia arătat testamentul lui Martin , îşi mai aduce aminte de fiola cu otravă dată de Conte . Să fie oare el criminalul ? Am avut încredere în cineva ce la ucis pe fratele meu ? Întrebări în mintea lui Carmen îi vine de teamă de tot ce a făcut pînă acum .

- Nu , nu e adevărat ! ţipă Carmen la Eva cu putere .

- Vrei adevărul , vino cu mine şi vei descoperi şi singură că ai fost mintită . O prinde de mînă şi o duce în camera conjugală şi jos Eva vede un act ce îl deschide şi e uimită că are în mînă testamentul lui Martin .

- I-al ! iar Carmen deschide actul şi citeşte documentul autentic a lui Martin . Se lasă pe scaun Carmen a a fost luată de proastă de Conte . O priveşte pe Eva în ochii şi îi ruşine de tot ce a făcut . De toate acuzaţie ce le-a adus .

- Eva , iartă-mă te rog pentru tot . îi sare în braţe şi o îmbrăţişează cu putere . Cele două s-au ertat pentru tot răul făcut . Cineva bate la uşă e o voce de bărbat ce strigă să intre în cameră .

- Stai că mă schimb . strigă Carmen şi îi face semn lui Eva să iasă pe balcon să se ascundă după floare . Carmen nu deschide uşa pînă cînd Eva nu s-a ascuns după palmier de cameră pitic . Carmen deschide uşa şi în cameră intră Contele ce îi sare în gît şi o sărută cu forţa pe buze de bucurie . Eva vede toată scena şi strănută că nasul ei a atins o frunză lată de palmier .

- Mai e cineva în cameră cu noi ? spune speriat Contele . Carmen nu spune nimic nu ştie în cine să aibă încredere acum . Să aibă încredere în Eva care ia spus că Contele la ucis pe fratele ei sau să aibă încredere în Conte ce ia spus că Eva e cea care la ucis pe Martin ?
Răspunsul în următorul capitol . ? .

Un gardian ese în curte şi îl zăreşte pe Fred ce e agitat să plece , se apropie de avocat şi îl întreabă :

- Aţi venit so vedeţi pe Eva Leonardo ? îi spune calm .

- Da . ia răspuns politicos .

- Vă rog să intraţi şi să vorbiţi cu ea .

- Da , desigur .

Ce nu ştie Fred e că va intra în capcana pusă de Conte pentru a fi sigur că nu are puterea so ajute în veci pe Eva . . .

Amintiri dureroaseUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum