Capitolul - 10

53 4 0
                                    

PARTEA ÎNTÎI

În urmă cu o săptămînă .

Martin se duce cu trăsura la sediul partidului , însă în drum e oprit de o altă trăsură ce ia tăiat calea . Vizitiul din trăsura lui Ducele Martin gesticulează nervos să se i se calea , dar trăsura nu porneşte deloc , mai mult din trăsură coboară un bărbat la costum îmbrăcat cu joben ce se apropie de trăsura lui Martin . Martin de cum vede că trăsura a oprit chiar în mijlocul drumului se uită pe geam , el crede că poate s-a produs un accident în trafic . Se uită pe geam şi îl zăreşte pe bărbatul ce nu-l cunoaşte cum se apropie de trăsură .

- Bună ziua . îl salută bărbatul misterios aflat în mijlocul drumului .

- Bună ziua . o spune Martin forţat de politeţea lui .

- Aş dori dacă se poate să vorbim la un bar .

- În primul rînd nu te cunosc . Aşa că am să te refuz . O zi bună . o spuse ironic Martin .

- Sunt aici să-ţi salvez viaţa ! Dar dacă nu te interesează , aşa e mă retrag . O zi bună .

Martin coboară din trăsură grăbit , e curios ce ştie bărbatul şi nu ştie el . Bărbatul porneşte încet spre trăsura lui , dar Martin strigă după el să se oprească şi să răspundă la întrebare . Ce ştie şi nu ştie Martin , că cineva îl vrea mort ? Bărbatul îi face semn lui Martin să-l urmeze , iar cei doi ajung la hanul Gold Blitz . De cum cei doi intră în han , un tînăr ospătar îi conduce la o masă mai retrasă , cu o lumînare ce dă o lumină difuză . Martin se asează pe scaun şi-l îl urmăreşte pe bărbat fiecare gest cel poate da de gol , dar fără succes . Bărbatul cu o faţă fără niciun rid , cu trăsături ferme şi dure .

- Cum te numeşti , tu ? apare un ospătar ce lea luat comanda , celor doi . Martin a cerut un ceai , iar bărbatul a cerut o cafea neagră cu lapte şi un cub de zahăr . De cum rămîn singuri cei doi privesc cum lumînarea se stinge , rămîn pe semiîntuneric .

- Ai tot dreptul să te întrebi cine sunt sau ce vreau de la tine . De cum ştiu că cineva te vrea mort şi de ce vreau să te ajut ? Martin suflă cu greutate , cum ştie ce să facă .

- Numele meu e comisarul Ston şi vin dintr-o organizaţie secretă , numită Iluminaţi . În organizaţie a venit informaţii că sunt în pericol de moarte . Iar datoria mea e să vă salvez .

- Sincer , eu cred că mă confundaţi cu alt cineva . se ridică să plece de la masă . Aşa că te las să bei cafeaua în linişte .

- Ştiu că sunteţi Martin Leonardo de 45 de ani , căsătorit cu Eva de 15 ani . Că nu aveţi copii , că sunteţi o familie nobilă . Să mai continui mai departe ? e surprins Martin , se asează la loc .

- Nu mai e nevoie . Dar eu nu am duşmanii ?

- Aşa credem cu toţi . Poate că nu ai avut cel puţin nu pînă acum o lună de zile .

- O lună ? ! ce a făcut de şe-a găsit un duşman cel vrea mort acum ?

- Poată că te întrebi de ce acum . Ei bine e din cauza legi ce ai depuso în Senat acum o lună . E legea în care ai cerut ca sclavia să dispară , iar oameni să lucreze pe bani şi să aibă drepturi egale . Iar organizaţia îşi doreşte cu orce preţ ca legea să treacă .

- Cine mă vrea mort ? la masă apare ospătaru cu comanda şi pleacă după ce aprinde o altă lumînare pe masă .

- Asta nu ştim sigur . De asta am venit în faţa ta să-ţi cerem ajutorul tău .

- În legătură cu ce . . . ?

- Noi vrem ca să te salvăm şi să fi fericit alături de familia ta , cu o condiţie !

Amintiri dureroaseUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum