,,Blacku?"

886 44 1
                                    

,,Hej lidi!" křikne James v pondělí ráno z kuchyně. Pomalu se tam došourám a první co po ránu uvidím, je James s rozčepýřenými vlasy a brýlemi nakřivo, jak mi mává dopisem před nosem.

,,Jamesi, já to vidím dobře, já nejsem ta, co nosí tady brýle." Tuhle poznámku jsem si prostě nemohla ušetřit. James se na mě nasupeně zahledí a pomalu začne sloupávat bradavickou pečeť z dopisu.

,,Nemůžeš trochu pohnout?" zavrčí rozespalá Emily. James se jenom zazubí a začne ji provokovat do té doby, dokud si nevšimne Remusova výhružného pohledu.

,,Co se píše?" zeptá se Lily Jamese. ,, Píše, že na dnešek žádný úkol nemáme, protože se to vejce má co nejdříve vylíhnout a naším úkolem je to, abychom se na to připravili."

,,Nepíše co to je?" zeptá se Black a James po něm šlehne pohledem. ,,No dobře trochu nevhodná poznámka."

,,Vyjimečně s tebou souhlasím Blacku." Black po mně začne štěkat a vyplivne celou smršť nadávek na moji adresu a já mu to velice bohatě oplácím.

,,Krucinál už dost! To by stačilo!" začne se rozčilovat Remus. ,,Co se s váma ksakru zase děje?!"

,,Co by se s náma mělo dít? To ti pět let nestačilo k tomu, abys pochopil, že tohle je na denním pořádku?" odpoví sarkasticky Black a Emily mu dá pořádnou čočku za to, že takhle s Remusem mluvit nebude. 

,,Vždyť už jste byli v pohodě," namítne vzpurně Lily. Něžně se na ni usměju. ,,Lily, zlato, je ti dobře? Právě si použila slovo ,,v pohodě" ve větě o mně a Blackovi," řeknu a podívám se na ní velice starostlivě.

,,Kat," napomene mě James. ,,Co to do vás všech vjelo? To že spolu chodíte, neznamená, že, se nemůžeme bavit sarkasticky. No tak lidi tohle není žádná sranda, ty vaše zabijácký pohledy, kdykoliv proneseme jakoukoliv sarkastickou poznámku? No tak, předtím vám to taky nevadilo," řekne Black a jednou v životě musím uznat, že má pravdu. Tohle je strašný, člověk nemůže ani nic pořádně říct na něčí adresu, aby ho jeho druhá polovička nenapomenula, že se chová údajně ,,neslušně."

,,A teď k jádru věci," pronese James a narovná si brýle. Neřekl bych, že jste byli v pohodě, ale rozhodně jste byli míň nevraživí než ve škole. Hodně jste se hádali, ale ne tolik jako teď. Už jsem si začínal myslet, že spolu budete jednou vycházet. Tak co se stalo, že jste se vrátili k tak velký nevraživosti?" řekne a střídavě přelétne očima mezi mnou a Blackem.

,,Jamesi, mezi náma se nikdy nic nezměnilo, viď Blacku?"

,,No nevím," záludně se usměje a já se celá napnu. ,,Teď tě třeba nenávidím víc než ve škole," pronese Black zadumaně. 

,,Nezbývá mi nic jiného, než s tebou souhlasit Blacku."

***

,,Kat, můžeš do obýváku?" vyruší mě James z mého nicnedělání.

,,Ale Jamesi, já teď něco dělám," namítnu. Jeho obočí vystřelí vzhůru, když se na mě nechápavě zadívá. ,,Já teď odpočívám," pronesu a zasměju se. 

,,Tak můžeš dělat něco, v čem budeš užitečnější," pronese s tichým smíchem. ,,No dovol! Odpočinek je velice důležitý," namítnu. ,,Jo? Tak si na to vzpomeň, až se zas budeš přepínat při famfrpálu," řekne tiše a já nemám co říct. Má prostě pravdu. A James to moc dobře ví, jinak by se tak nezubil.

,,Mazej do obýváku," řekne a cestou z mého pokoje si vesele brouká. Naštvaně po něm mrštím polštář.

,,Co ti ten polštář udělal, že s ním takhle házíš?"

Wilsonová? Co zas, Blacku? DOKONČENOWhere stories live. Discover now