Nevyřčená minulost

1.3K 65 3
                                    

Řeknu vám, kdybyste se mě před rokem zeptali, jak začnu školní rok, rozhodně bych neřekla, že ho zahájím tím, že se Blackovi budu vysmívat do očí, jak je mizernej běžec.

,,Wilsonová, zpomal laskavě! Máme jít společně!" zakřičí na mě s popadajícím dechem. Já na něj ukážu neslušné gesto a přidám na rychlosti. Je to jiné než tu běhat s Jamesem ve zvířecí podobě. Vzrušující. Ale ne víc, než má zvířecí podoba...

BLACK S VIEW

Ta zatracená kráva Wilsonová je asi úplně padlá na hlavu. Ne, ji nestačilo, že jsme kvůli tomu jejímu běhu dostali školní trest, ona musí běžet uprostřed noci lesem. Jestli je tohle její odplata za moje paroží, budiž, ale budu to muset pozvednout na vyšší level. Do hradu bychom měli vyrazit společně, protože jestli se tam vrátím sám, tak vzhledem k naší pověsti  si budou myslet, že jsem ji někde v lese zakopal. Ne že by se mi tenhle návrh nezamlouval, ale asi by mi to u Minnie neprošlo. Stejně ji dřív nebo později v tom lese zahlédnu, tak rychlá zase není.

Kdyby jen věděl...

Konečně se cítím volná. Řekla bych něco jako vítr mi cuchal mé hnědé vlasy, ale pravda je spíš, že mi cuchal moji liščí srst. Tak strašně jsem se na to těšila. Většinou běhám s Jamesem v našich zvířecích podobách a dovádíme, jinak se nepřeměňuju. Jen v těch nejhorších situacích, nebo když nám hrozí nebezpečí. Například, když vás chce zabít hipogryf.

***

Tak si tak vyčkávám na bezmozkového idiota a počítám hodiny...

,,Wilsonová!"

Merline zachraň mě od tohohle hrůzného stvoření.

,,Kde jsi jako byla?"

,,Dávala sem ti čas," podotknu a zazubím se na něj.

,,Na co?"

,,Na to, abys našel svoji fyzičku."

Black po mně hodí vražedný pohled.

,,Nu co, máš mi bejt vděčnej," řeknu se smíchem.

,,Byl bych ti vděčnej, kdybys zavřela hubu Wilsonová," zavrčí na mě.

,,Ale, copak? Došli ti argumenty?"

Black mě obdaří opravdu velmi smrtícím pohledem.

,,Nefunguje to, už jsem to zkoušela na tvoji drahou sestřenku," poznamenám.

***

Cesta k hradu je dlouhá, sice ne tolik jako z Prasinek, ale je dlouhá. A má jednu velkou výhodu. Black dělá uraženýho, takže je zticha a už mě pět minut nevyrušuje z mých myšlenek.

,,Jak ses naučila zvěromázstvím?"

,,Netuším o čem to mluvíš."

,,Ale víš Wilsonová a už mi to leze krkem."

,,Co ti má co lízt krkem? Nemůžeš bejt chvíli zticha?"

,,Fajn, budu. Ale odpovíš mi na dvě otázky."

,,Pokud budu chtít, tak ano. Pokud ne, prostě tě pošlu do prdele a budu si hledět svého," poznamenám a Black na mě kouká s otevřenou pusou.

,,Tak?"

,,Jak ses stala zvěromágem? A kdy? A zvládla jsi to sama?"

,,To jsou tři otázky Blacku," řeknu sarkasticky. Black protočí očima.

,,Jak ses stala zvěromágem?"

,,Pravda je taková, že já nejsem zvěromág. Je mi líto Blacku, ale jestli trpíš halucinacemi, nejspíš by sis měl skočit za Poppy," pronesu s jízlivým úšklebkem na tváři.

Wilsonová? Co zas, Blacku? DOKONČENOWhere stories live. Discover now