Waarom zo vroeg?

44 3 7
                                    

Pov Jeremy

"Pssstt Jer wordt wakker" ik voel dat iemand mij heen en weer schud "Jer kom opppppp"
"Hmm w-at" "hehe je bent wakker, je hebt straks school. Als je nu snel jezelf klaarmaakt ontloop je pap"
Meteen ben ik wakker, ik geef mijn broertje een knuffel en woel door zijn haren "JEEERRR, mijn haren zaten net zo goed" ik neig weer naar zijn haar maar enz stapt achteruit "als je dat nog 1keer doet.." "Dan wat" zeg ik uitdagend "Dan ben je nog lang niet jarig" meteen als enzo dit gezegd heeft slik hij "sorry" mompelt hij "verjaardagen zijn alleen voor mensen die het verdienen" herhaal ik zacht de woorden van mijn vader "Jerrr zeg dat nou niet" ik slik de brok in mijn keel weg en omdat Enzo nu afgeleid is pak ik hem om zijn nek en woel ik hem door zijn haren "JEEEHEERRR" uiteindelijk stop ik "ik hou van je Enzo" en ik geef hem een knuffel.
"Jer, pap kan zo wakker worden, ga snel naar de badkamer" ik knik en loop naar de badkamer, ik trek een coltrui aan zodat ik alle littekens en dingen kan verbergen. Ik kijk in de spiegel, mijn wang is nog lichtjes rood maar als je het niet weet zie je het gelukkig niet. Ik pak snel een boterham en pak mijn tas in en op dat moment hoor ik geluid, snel ren ik de deur uit en spring ik op fiets. Volgens mij is het veel te vroeg maar ik hoef mijn ouders niet te zien, het is niet de bedoeling dat klasgenoten ook maar ergens achter komen en volgens mij lukt dat tot nu toe erg goed.
Het is niet dat ik lekker in de klas zit, Joost, Link en Harm mogen mij sowieso al niet maar zolang ze niks weten van mijn thuissituatie kan ik overal wel mee dealen.

Pov Link

"Jooohoooost, daar ben je" "Jonge Link ik ben gewoon optijd joh. Jij bent gewoon weer veel te vroeg" ik kijk op mijn telefoon 07:43 "o hahah oeps, nou we zijn tenminste lekker optijd op school" "Ja dan kan ik nog ff je wiskunde huiswerk overschrijven!" Hij lacht ongemakkelijk "Serieus Joost, zo moeilijk is het niet" "Ho dat jij hier de wiskunde nerd bent betekent niet dat ik het ook ben" hij stompt mij op mijn schouder en we stappen op onze fiets. De fiets tocht duurt maar 15 minuutjes dus we zijn zo op school

"Hey is dat niet de fiets van die nieuwe?"vraag ik aan Joost als we op school zijn aangekomen "Uhm ja volgens mij wel hoezo?" "Ik vertrok vanochtend om half 8 en ben hem niet tegen gekomen, terwijl het vanaf onze straat 15 minuten fietsen is. Wat doet hij zo vroeg op school?" "Serieus maak jij je daar druk om?" ondertussen wandelen we de school binnen "vraag het hem dan gewoon, o en geef mij ff je wiskunde schrift"
Als ik bij mijn kluisje sta open ik mijn kluisje en geef mijn wiskunde schrift aan Joost.  Ik pak mijn boeken voor de eerste 3 uur en ga opzoek naar Jeremy, ik ben wel benieuwd naar die gozer.

"Yo Jeremy" zeg ik als ik hem zie en ik sla hem vriendschappelijk op zijn schouder. Hij kijkt op naar mij vanaf zijn tafel waar hij aan zit "w-wat moet je?" Ik denk een rilling van angst in zijn stem te horen maar dat verbeeld ik mij waarschijnlijk alleen maar. Ik ga in de stoel naast hem zitten "Waarom zo vroeg op school?"

Pov Jeremy

"Waarom zo vroeg op school?" Wat moet ik zeggen, ik wil mijn ouders ontlopen want ik wil niet dat ze mij gaan slaan, niet een heel goed plan ofzo "Waarom zo nieuwsgierig?"
"O gewoon, nu vertel waarom ben je zo vroeg op school?" "O gewoon" "Dat is geen antwoord op mijn vraag"zegt hij wat streng "jij gaf ook geen antwoord op mijn vraag"mompel ik "hmm wat"vraagt Link "niks" "Nou kom op, zo geheimzinnig is toch nergens voor nodig" en hij laat zijn arm op mijn schouders vallen, een pijnscheut trekt door mijn lichaam en ik moet mij inhouden om niet te gaan huilen. Ik schuif mijn stoel naar achter en wil weg lopen "sorry"mompel ik en weg ben ik, de toiletten in.

Pov Joost

Ik loop richting Link en Jeremy en ik zie Jeremy opstaan en weglopen "Soepel gesprek?"vraag ik als ik op de stoel ga zitten waar Jeremy net zat. Ik zie link met zijn ogen rollen "vertel?" "Ik wilde gewoon een gesprek aangaan en hij deed heel vaag en toen ineens stond hij op mompelde sorry en hij was weg" "wat een sukkel"lach ik
"Bedankt voor het huiswerk trouwens" "ja geen probleem"zegt Link afwezig. Ik pak Link zijn kin vast zodat hij naar mij moet kijken "Link, hij is vast sociaal incapabel. Wat wil je anders als je 2 jaar niet naar school gaat. Nou hup naar de les voordat we ook nog te laat komen" "Ja je hebt vast gelijk, het is gewoon een sukkel die niet durft te praten" zegt Link. En zo lopen we samen naar de les

Ik zie Jeremy al zitten, achterin met zijn boek voor zijn hoofd, rare gozer mompel ik en ik neem plaats in mijn stoel. Ik pak mijn boek en schrift en opdat moment komt Harm binnen "Lekker optijd makker"roep ik en daarna gaat de bel "Precies optijd like always"lacht Link, maar omdat Harm zo laat is en dit een klein lokaal is, is de enige plaats vrij nog naast Jeremy "Hey kijk Harm, je mag naast het sukkeltje gaan zitten, pas maar op dat hij niet wegrent" Harm kijkt mij verbaasd aan maar ik wuif het weg, dat leg ik straks wel uit "Harm, zitten nu ik wil beginnen met mijn les" "Ja mevrouw Mulder" zegt hij braaf terug en hij gaat zitten, naast Jeremy.

Is it to late?Where stories live. Discover now