Ik begin te trillen..

43 3 7
                                    

Pov Jeremy

Als de bel eindelijk gaat doe ik spullen in de tas, maar omdat Joost aan de muur kant zit moet hij langs mij.
"Sukkel move" ik knik angstig, hij is zo lang en ik hoef geen ruzie met hem. Blauweplekken heb ik al genoeg.
Ik sta op en meteen duwt Joost zich langs mij waardoor ik voorover op de tafel klap, gelukkig kan ik mij redelijk opvangen "Gaat het Jeremy"hoor ik mevrouw Klaasen vragen "Jahoor mevrouw"eigenlijk gaat het helemaal niet want ik voel de pijn gewoon door mijn schouders trekken, waarom moest mijn vader zo nodig gisteravond een woedeaanval hebben en mij als boksbal gebruiken "Joost zeg even sorry" ik hoor Joost grommen "Sorry Jeremy" hij buigt zich voorover en fluistert nog even sukkel in mijn oor. Joost loopt snel de klas uit, ik blijf vragend achter want ik heb geen idee welk lokaal ik naar toe moet.  Ik besluit het aan de jongens voor mij te vragen, die zien er namelijk wel aardig uit. Ik tik twee keer op de rug van de jongen met de muts, die draait geïrriteerd om "Wat moet je?" ik slik, verkeerde inschatting dus "W-waar is lokaal 212?" "Loop gewoon de rest achterna"ik knik "sukkel" hoor ik de jongen naast hem zeggen. Ik loop achter de jongens aan maar al snel zie ik dat ze bij Joost gaan lopen dus ik vertraag mijn pas iets. Ik hoef namelijk niet bij Joost te lopen en ook niet in zijn buurt.  Maar omdat ik mijn pas inhoud verlies ik ze al heel snel uit het oog. Ik zie gelukkig nog andere klasgenoten dus ik kom op tijd bij het lokaal aankom, ik loop het lokaal in en ga alleen achter in zitten.

Als ik na deze dag eindelijk thuis kom, komt de geur van drank mij tegemoet "O nee"fluister ik, het is weer zo ver "JEREMY, KOM HIER" ik loop snel de woonkamer in waar allemaal flesjes bier en andere dranken staan. "Ja papa?" Vraag ik angstig "WAAR WAS JE VANDAAG?" "Ik had mijn eerste schooldag." Snel voeg ik er nog papa achter. "WAAROM GA JIJ NAAR SCHOOL" "omdat de leerplicht langs gekomen was en ze nu toezicht erop houden dat ik naar school ga papa" "o ja dat is ook zo"
Flashback
"Meneer en Mevrouw Frieser waarom gaat 1 van uw 2 zoons niet naar school?" "Omdat hij niet meer naar school wilt meneer" mijn moeder glimlacht nep en ik sta er ongemakkelijk bij, het liefst wil ik schreeuwen dat ik niet naar school mag maar ik wil de gevolgen niet weten als ik dat doe "Nou dan ga ik er vanuit dat vanaf volgende week maandag uw zoon gewoon naar Havo4 gaat, ik zal hem inschrijven bij een school, u krijgt hierover nog informatie. Ook zullen wij toezicht houden dat uw zoon naar school zal blijven gaan" ik zie mijn moeder knikken
Ik kan mij die dag nog goed herinneren. Nadat de leerplicht weg was werd ik geschopt en geslagen en uiteindelijk pakte mijn vader een mes en zette die op mijn bovenarm, hij duwde lang en hard en hij zei simpelweg "zo nu vergeet je niet meer wat voor rot kind je bent" Het litteken staat duidelijk op mijn arm, net als vele andere littekens op andere lichaamsdelen.

Even later roept mijn vader mij naar beneden. Meteen ren ik half naar beneden omdat ik weet dat ik anders op mijn donder krijg "Haal even bier voor mij bij de winkel Jeremy!" M-maar ik ben 17" mijn vader staat op van de bank en loopt naar mij toe "GA JE NOU TEGEN MIJ IN?" "Nee papa maar ik mag gewoon geen drank halen zolang ik onder de achttien ben" "NOU DAN BEN JE NU 18!"Terwijl hij dat zegt slaat hij keihard op mijn wang, ik voel het gloeien, tranen ontstaan in mijn ogen maar ik weet dat huilen bestraft word met meer slagen. Ik loop naar mijn kamer en draai mijn spaarpot om, ik heb nog €22,35 want al het geld dat ik verdien moet ik uitgegeven aan boodschappen. En denk je dat ik het geld terug krijg? Echt niet... Ik loop snel weer naar beneden en zie gelukkig dat mijn vader slaapt.

Als ik naar buiten stap begint het met regenen, snel ren ik naar de winkel en ik pak 1 krat bier. Ik recht mijn rug en duim dat ze niet om mijn ID vraagt. "Dat word dan €10.95"zegt de kassamevrouw. Ik haal opgelucht adem en geef haar een briefje van 10 en een muntje van 1, ik krijg 5cent terug. Als ik weg wil lopen hoor ik de kassamevrouw nog zeggen of ze mijn ID mag zien maar ik doe alsof ik haar niet meer hoor en hol snel de winkel uit.

Thuis geef ik snel het krat bier aan mijn vader en ga naar boven. Ik hoor maar 30 minuten mijn moeder thuis komen en naar boven lopen, ik hoop dat ze niet mijn kamer in komt. Maar ik heb geen geluk, wanneer zal ik wel eens geluk hebben. Volgens mij ben ik gewoon op deze aarde om ongelukkig te zijn, ik heb geen vrienden, niemand die om mij geeft. De enige reden dat ik nog niet opgegeven heb is voor mijn broertje, Enzo is de reden dat ik hier ben, ik moet hem beschermen als oudere broer, hij is nog maar 15 en ik gun hem niet de pijn die ik lijd. Gelukkig hebben mijn ouders het alleen op mij gemunt maar ik wil er niet aan denken wat er met hem gaat gebeuren als ik er niet meer ben. "Jeremy Frieser, jij onbenullig joch dat de naam Frieser niet eens waard is" "Ja mama?" "Waarom moest jij toch zo nodig die leerplicht bellen!"vraagt ze boos "Mama ik heb je al uitgelegd dat heb ik niet gedaan" "JAWEL!" "Nee mam, ze kwamen gewoon langs voor controle" ik zit bevend op mijn bed. Bang voor wat er zo gaat gebeuren. "ZE ZIJN IN 17 JAAR TIJD NOOIT LANGS GEKOMEN EN VORIGE WEEK STONDEN ZE ZO MAAR INEENS OP DE STOEP ZEKER!" "Ja" zeg ik zachtjes. "NONSENS, ALBERT KOM EENS HIER ONZE NIETSNUT VAN EEN 'ZOON' LIGT WEER DWARS" ik begin heftig te trillen, vaak als mijn vader komt loopt het niet goed met mij af....

Deze cliffhanger doe ik puur omdat yaybritt_ een cliffhanger heeft bij haar Donsan boekje. Ly❤️

Is it to late?Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu