Capitolul 3 - Monster

381 30 1
                                    

Silueta își îndreaptă cutitul spre ea, si rade malefic. Statura înalta, subțire, si voce de bărbat. Ochi ce sclipesc in întuneric, dându-i fiori. Cutitul ascuțit si lucios, care ar fi putut sa străbată corpul ei firav intr-o secunda.
El sare pe criminal, eliberand-o din ghearele monstrului. Iar ea vrea sa fuga, dar se opreste in dreptul usii, privind cum viata lui se scurge încet. Se sacrificase. Pentru ea. Lipsa de sânge de pe cuțit făcuse crima si mai înfiorătoare, spunându-i ca pana si creaturile supranaturale pot fi omarate. Si el pleca, dispărea de pe aceasta lume, lăsând-o pe ea cu lacrimi in ochi.

---

- NU! CU CE A GREȘIT?
Lissa se trezi in mijlocul nopții, cu lacrimi fierbinți curgandu-i pe obraji. Același cosmar. Același de fiecare data. Se ridica din pat, dupa care se îndrepta către celălalt dormitor. Intra cu grija, sa il vadă pe Mike dormind. El nu se trezise. Si ea își mulțumea in sine pentru asta. Asa ca, se asezase lângă el, încet, ca sa nu il trezească. "Somn ușor, Mike." Se gândi ea, si zambi. Măcar stia ca el si Anne erau acolo cand avea nevoie de ei. La fel si animatroanele. Prietenii ei adevărați.
Si adormi, cu zâmbetul pe buze. Iar cosmarul nu își mai făcuse apariția in seara aceea.

---

A doua zi, Anne își deschise ochii, doar ca sa simtă cum umbra o copleșește. O influența. Una rea. Ce făcuse ca sa ajungă acolo?
Buna dimineața...
- Ma rog...
Ce e cu atitudinea asta?
- De ce te-ar interesa?
Nu ma interesează. Doar încercam sa fiu politicos. In plus, credeam ca niște companie îți va prinde bine...
- Nu si a ta.
Vai, ce trist! Ma doare, sa știi.
- Observ sarcasmul. Nu te obosi.
Uite ce e, Anne. El a făcut o greșeală. Una mare.
- Dar Lissa ce vina are?
Va încerca sa-l apere. Si mi-a omorât fiul.
- Aha, deci razbunarea este mai importantă decat propriul copil? Ai nevoie de ajutor serios. Am auzit ca a venit un nou psiholog in oraș.
Glumeste cât mai poți. In curând tot ce ai va dispărea, si, dacă Lissa îmi va strica planul, veți muri amândouă. Înțeles?
Fata dădu din cap, si aștepta ca umbra sa iasă din camera. Apoi își sterse o lacrima de pe obraz.

It's me... - Return of the GoldWhere stories live. Discover now