12.Bölüm

3K 194 174
                                    

Selamm! Okumadan önce vote ve yorum yapmayı unutmayın lütfen<3

Hikâyelerim ile ilgili bilgi almak için Instagram: gmzcllk Twitter: Gmzcllk1 hesaplarını takip edebilirsiniz.


Figen genç, Nazende sevgilim

Sonra aramıza şehirler girecek, hiç karşılaşmayacağız.Tesadüfler bile bir araya getiremeyecek.Sonra belki birimiz öleceğiz, diğerimiz hiç bilmeyecek.🍂

Nazım Hikmet.

12.Bölüm

Kötü günleri geride bıraktığını sanarken daha kötü günlere gebe bırakıldığını bilmeden kapının girişinde bekliyordu Roya Karadağ. Aklındaki Yusuf Agir Bozbey'in varlığı ile ilerde göreceği Bozbey ağası, arasında uçurumlar olduğunun farkında ise hiç değildi. Yapacaklarının neye mal olacağını bilmeyen Roya Karadağ için artık her şey çok, geç kalınmıştı.

Dediğim dedik, cesaretin tüm bedenine hükümettiği, Roya içeride konuşulanları duyarken saç diplerimden ayak uçlarına kadar titriyordu. Titreme sebebi korku değildi; elinden alınan sebeplerden ötürüydü.

"Burada daha ne kadar bekleyeceksin," diye söylenen dostu Gülistan'a göz ucuyla baktı. "Kendimi iyi hissedene kadar galiba." İçini çeke çeke sırtını giriş duvarına yasladı.

"Vallahi sen iyi hissetmeye çalışırken Yâde Rozan da yerinde kuduracak." Roya, yüzünde peyda olmuş tebessümle Gülistan'ın koluna vurdu. "Belki de istediğim asıl şey budur, ha?"

"Aboo! Yâde Rozan duymasın keçamin," diyen kadın ile Roya, yerinde kıpırdanıp durdu. Odada dağıttığı çaylardan sonra dışarı çıkan, Zeliş sultan, kapı girişinde bekleyen deli kıza göz devirdi. Hele duydukları da neydi öyle? Vallahi Yâde Rozan duysa bacaklarını kırmaya yeltenirdi. Tüm Şanlıurfa bilirdi Yâde Rozan'ın deli öfkesi ile keçi inadını. Tepsiyi bir eliyle tutarak genç kızın yanağını avuçladı. Yüzü güzel bahtı kara olan kızdı Roya Karadağ.

Güzelliği ile nam salmış kaderi ile de anlar ağalatan deli yürekli kızdı.

"Böyle yapma keçamin burada durarak hiçbir şeyi halletmiş olmazsın, hadi içeri girde o, yaşlı kurdu daha da sinirlendirme." Gülistan'ın da kendisinin çekiştirmesiyle oflayarak yüzünü astı Roya. "Onun siniri de inadı da bir bana zaten Zeliş sultan."

Gülistan tatlı tatlı gülümseyerek, "seni çok sevdiğinden delâla min..." Diyen Gülistan'a dirsek atarak kızgın bir şekilde güldü Roya. "Aman kalsın," dedi Roya düzgün olan üstünü düzeltmeye başlarken. "Onun sevgisi beni yok ederken nefreti ruhumu öldürür ki zaten onu da el birliği ile yaptılar."

"Şshh keça dîn! Duyan olacak şimdi!" Korku ile konuşan Zeliş sultan deli kızına sahte kızgınlıkla baktı. "Gülistan, sen benimle gel, sen de gir içeri keçamin, hadi!" Diyen kadın arkasına bakmadan giderken Roya rahatsız edici bir nefes alıp vererek ofladı.

Gülistan, can arkadaşına aynı zamanda kuzenine baktı. "Allah büyük Roya," dedikten sonra mutfağa doğru yol aldı.

ROYAWhere stories live. Discover now