Bölüm 3: "Her Şey Sevgiyle İlgili"

636 198 151
                                    

"Dünyada bana hiçbir şey, tabiattan melül bir insanın zorla gülmeye çalışılması kadar acı gelmemiştir."

-Sabahattin Ali-

Not: Bölümde geçen söz Kalben'in Sadece şarkısından alıntıdır.

Not bitmiştir.


Keyifli okumalar👋

🐘🐘🐘🐘🐘

"Yıllar geçse de üstünden
Bu kalp seni unutur mu?"

Odada çalan müzik telefonumdan geliyordu. Biraz önce kısa bir duşa girmiştim ve şu an kendimi tertemiz hissediyordum. Hâlbuki üstümde hiç çıkmayan bir pislik vardı.

Amcam beni evine davet etmişti ve amcamın dediği üzerine hazırlanmaya başlamıştım. Şu an ise aynadan kendimi süzüyordum.

Grimsi spor ayakkabım küçük ayaklarımı sarmalamıştı. İnce bacaklarımı ve beyaz tenimi gösteren siyah etek dizlerimin yaklaşık iki karış üstünde bitiyordu. Siyah hafif boğazlı kazağımın uçlarını eteğimin içine sokuşturmuştum. İnce belim daha da ön plandaydı.

Elbette boyum biraz daha uzun görünsün diye yapmadım saçamamalıyın.

Dolabıma ilerleyerek içindeki koyu renk kabanımı giydim ve açık olan koyu renk saçlarımın belimde salınmasına izin verdim. Bu hissi seviyordum. Kendimi özgür hissetmemi sağlıyordu. Son kez aynaya dönerek kendimi süzdüğümde yüzümün solgun olması dikkatimi çekmişti. Makyaj yapabilirdim değil mi? Parfümlerimin bulunduğu duvara monteli rafta gördüğüm nemlendiriciyi alarak dudağıma sürdüm. Bir daha aynaya baktığım da kendimi hazır hissettim.

Amcamın istediği gibi hanım hanımcık bir kız olmuştum.

Çalışma masamın üzerinde yer alan telefonumu elime alarak hâlâ çalmakta olan müziği kapadım ve kabanınım iç cebine yerleştirdim. Alt kata inip sokak kapısının yanında yer alan dolaptan atkımı ve beremi giyindim. Dolabın kenarında asılı olan ev anahtarını elime alarak evden çıktım.

Bundan sonrası bir yarım saatlik yürüyüşü kapsıyordu.

Eteğimin açıkta bıraktığı bacaklarım soğuk havayla titrerken sevinmiştim. Korkudan değil soğuktan titriyordu.

Adımlarım kaldırımda ilerlerken bakışlarım etrafta yazan yazılar, pankartlar ve daha birçok şeyde dolaşıyordu. Teğet geçtiği tek şey insanlardı. Ruhum insanların gözlerine bakmayı sevmiyordu.

Hâlâ elimde bulunan anahtarı kabanınımın cebine koyarak ellerimi de cebime yerleştirdim. Saçlarım esen meltemle uçuşurken derin bir nefes aldım. Temiz hava burnuma dolarak ciğerlerimde dolaşıyordu. Yaşadığımı hissediyordum.

Kısa süre içerisinde amcamın yalısının önüne gelmiştim. Denize yakın yalının güzel bir manzarası vardı. Amcamın beni burdan gitmemi söylediği an aklıma gelirken, benim iyiliğim için gitmemi istediğini kendime hatırlattım. Elimi yumruk yaparak kapıya yaklaştırıp tıklattım.

haberin olsun || •texting•✔️Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin