Capitolul 4

14 1 0
                                    

Cum spuneam, m-am imbracat si am iesit afara, iar in momentul in care am ajuns la usa, aud cum suna soneria. Apas clanta i deschid usor usa, iar in fata mea nu se afla nimeni altil decat "minunatul meu verisor".

- Pitico!

- Pe cine faci ,ma, tu pitica? Ca sa stii am 1,70. Nu sunt atat de pitica! spun, sau mai bine spus, strig la el.

Iar el ca "un om normal", ceea ce nu este, a inceput sa rada.

- Acum de ce razi?

- Rad pentru ca eu am 1,85, spune el prin hohote de ras..

- Ha, ha... Ce sa spun, te dai mare. (zic si-mi dau ochii peste cap). Deci, i-a pune-mi tu mie ce vant te aduce pe aici?

Vad ca nu se opreste din ras, asa ca imi vine mirobolanta idee de a-i da in pumn. Fac un pas in fata pana ajung in drept cu el, iar acesta ma priveste cu o fata, gen "Ce dragalasa este", dar el probabil nu stie ca fac box de 6 ani. Imi mai arunca o pribire amuzta, iar eu ma pregatesc si cand da sa se indeparteze se mine, ii dau un pumn in burta. Dupa aceste gest, pe care il regret, deoarece acum are o fata rosie, dar diabolica, ceea ce inseamna ca o sa-mi faca ceva... Ceva rau... Vreau sa fug, dar ma prinde de mana si ma trage spre el, si ncepe sa gadile (ah.. si-a amintit de punctul meu slab). Dupa o serie de gadilat imi da drumul si vrea sa intre in casa, cu bocancii lui murdari de noroi, asa ca fug repede in debara si iau mopul. Atunci cand ies din "camera cu necesitati", asa cum ii mai spune bunica uneori, merg spre el si ii spun pe un ton rastit:

- Daca nu te descalti acum iti dau cu mopul in cap, si sa stii ca nu gumesc!

Nu ma asculta si inainteaza, iar eu fac ce am de facut: ridic mopul deasupra capului, si ii dau in cap pana iese din casa si striga la mine:

- Femeie, esti nebuna? Ce ai??

- In primul rand: nu sunt o "femeie", sunt un copil, in al doilea rand: eu ti-am spus ca te bat daca nu te descalti de bocancii tai muradri si in al treilea rand, doar ce am terminat curatenia in casa!! Dece, nu vreau sa aud nicio scuza din partea ta! Daca nu esti de acord cu regulile mele, poti dormii afara, eu nu am nimic impotriva! Ce pot sa spun? "Drum bun si cale batuta!"

Ma intorc si inchid usa in urma mea, rotind cheia in usa. Ma indepartez de usa si pot auzii cum Ethan (acesta elte numele enervantului de afata care si-a luat bataie cu mopul) bate cu pumnul un usa.

- Eliza Moon, daca nu deschizi usa acum, o sun pe Crina, si nu cred ca doresti acest lucru, asa-i?

Ma grabesc spre intrare si parca il pot vedea copacul acela cum rade. Deschid usa si ma uit la el urat si scot limba la el. Dupa ce vede gestul facut de mine, se apropie de mine si incepe a doua runda de gadilat in ultimele 10 minute. De ce el imi stie mereu punctele slabe?

- Mai faci asa?

- Ce sa fac?

- Mai scoti limba la mine sau te predai?

- Ma predau, dar opreste-te, te rog.

Se opreste din gadilat si merge spre casa, dar de data aceasta se descalta. 


LA MEDIA ESTE  Ethan. (el are 19 ani).

ElizaWhere stories live. Discover now