Capitolul 1

25 2 0
                                    

IN TRECUT


<<Ma trezesc de dimineata cu gandul la joaca. Hm... Ce sa fac eu astazi?..  Stand asa sa ma gandesc imi aud stimacul cerandu-mi mancarica. Ma amuz de sunetele pe care le scoate burtica mea , asa ca ma hotarasc si merg la bucatarie si sa mananc ceva.

Cum am ajuns in bucatarie primul mucru pe care il fac este sa ma uit in frigider sa aleg ceva de mancare. deschid usa de la frigider , iar primul lucru care ma incanta este laptele. Perfect, in aceasta dimineata voi manca lapte cu cereale. 

Iau laptele din frigder si il pun pe masa. Ma uit prin dulap pana vad punga de cereale , o pun si pe ea pe masa, dupa care caut bolul meu cu zane si ponei. Stiu la ce va ganditi, si aveti dreptate: sunt si voi fi mereu un copil. Pun laptele in bol si il bag la cuptorul cu microunde, unde il las 45 de secunde, iar atunci cand aud bip-bip il scot si pun cerealele peste. Ma duc la un sertar si scot de acolo lingura mea cu Tom si Jerry.

Ma asez la masa si incep sa mananc. In timp ce mancam au aparut tata, mama si bunica.

- Buna dimineata, familie!

- Buna dimuneata , draga mea! Ce faci?

- Dupa cum se vede mananc, spun eu zambind .

Mama  se uita la mine si-mi zambeste, dupa care merge la frigider si scoate de acolo 8 oua , cascaval, branzica,sunca presata si ceapa.

- Ma ajuti? spune uitandu-se la tata.

- Imediat!  spune acesta razand de mama , care avea bratele pline cu mancare.

Mama aseaza ingredientele pe masa ,iar tata pune tigaia pe aragaz si aduce 3 bolulete. Aseaza boluletele pe masa, si incepe sa taie cascaval , ceapa , branza si sunculita . Dupa ce le-a taiat pe toate in cubulete mici pune tugaia la incins , iar in fiecare bolulet sparge cate oua vrea fiecare, iar peste pune sare, piper si cubuletele de cascaval , sunculita si celelalte. Le amesteca bine si le pune la prajit in tigaie.Dupa ce termina de preparat omleta toti trei se aseaza la masa.

- Pofte buna, dragilor! le spun eu.

- Multumim, la ... oh , ai terminat deja?

- Dap, iar acum am chef de joaca!

- Scumpa mea, asteapta , te rog frumos sa mancam si noi, dupa ne jucam cu totii. Este bine asa?

- Este perfect mama! spun eu fericita , si trec pe la fiecare pupandu-i pe obraz.

Dupa ce am facut asta imi iau bobuletul si il spal. Cand termin observ ca si ceilalti au terminat de mancat , asa ca iau eu boluletele si le spal repede.

- Acum ne jucam?

Mama se uita la mine si imi zambeste , iar intr-o fractiune de secunda este langa mine, punandu-mi mana pe umar si spunanadu-mi "TU PRINZI" si fuge repede, la fel ca tata si buni. Aha, deci asa jucam? eh. lasa ca va arat eu.>>


Si asa decurgea toata ziua, dar acum mama si tata nu mai au timp sa se joace cu mine. Sunt mereu , mereu ocupati cu tot felul de treburi, si lucruri de la munca, cuntracte, si nu mai stiu eu ce.

ElizaUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum