DİSPATCH /1

1.4K 95 121
                                    


Yine sizi olayların detayına götüren bir bölümle karşınızdayız. Bu bölümde elde ettiğimiz bilgileri yazarken objektif bir şekilde sizinle paylaştık. Aldığımız her bilgiyi tarih ile paylaşmaya özen göstermeye çalıştık. Çünkü tarihle paylaşmamak- tarihleri keserek bunu sadece shipine daha fazla insanı inandırmak için yalan açıklamalarla paylaşmak - bize etik gelmiyor.
Açıkcası bu bölümü mutlu olarak yazmadım. Özellikle bu kuruluşların bazılarının taekooka olan takıntısı beni inanılmaz derecede rahatsız ediyor. Bir taekooker olarak bu kaynakların shipimden uzak durmasını tercih ederim. Nedenini daha önce yazdığımız bölümlerde az çok anlamışsınızdır fakat bu bölümü okuduğunuz daha iyi anlayacağınızı düşünüyorum.

Dispatch başlığını iki bölüm olarak yazacağız. Birinci bölümde yine kendi içinde bölümlerden oluşmaktadır.
●Ilk olarak siteler, forumlar ve magazin kuruluşlarından bahsedeceğiz. Aslında bu çok önemli kaynakları tanırsak haberin güvenirliğini daha iyi çözeriz.
● Netizenlerden özellikli kore netizenlerinden bahsedeceğiz. Netizenleri tanimak önemli çünkü bazen karşınıza netizenler şunu dedi gibi şeyler çıkabilir. Netizenlerin neleri konuştuğunu nelerden nefret ettiğine değineceğiz.
● Kpop sektöründe çıkan ses getiren gay idol haberini sizin için derledik
● Son olarak taekook ilgili bölüme geçeceğiz. Burada herşeyin tarihine dikkat ederek okumanızı rica ediyorum. Çünkü bu sıralama bizim için önemli. Biz bir yazı yazarken tek bir kareye göre olayı yazmıyoruz. Biz süreci ve sürecin tüm bileşenlerini ele alarak bölümlerimizi yazıyoruz.

KURULUŞLAR, SİTELER VE FORUMLAR

Özellikle dikkat etmiz gerekenler Dispatch , Naver, Netizenbuzz (knetizens), Nate , diğerlerini bilgi olsun diye yazdım

Ups! Gambar ini tidak mengikuti Pedoman Konten kami. Untuk melanjutkan publikasi, hapuslah gambar ini atau unggah gambar lain.


Özellikle dikkat etmiz gerekenler Dispatch , Naver, Netizenbuzz (knetizens), Nate , diğerlerini bilgi olsun diye yazdım. (weibo ve twitter ayrı katagoride onlarda karışmasın)

Dispacth 2011 ortaya çıkan her yıl sansasyonel sayılacak haberler yayınlayan magazin kuruluşudur. Federal ajan gibi çalışıp idolleri ifşa ederek Korede etkili bir kuruluş halini aldı. Kore medyasında ve sektörde etkisinin büyük olduğu hepimizin bildiği bir gerçek sanırım. Kpopla ilgili bilindiği üzere en güvenilir kaynaktır.

Naver ise Kore halkının genelinin en çok kullandığı platformdur. Google gibi bir tür arama motorudur. Fakat googleden daha kapsamlıdır. Bütün haberlerin ana kaynağı burasıdır. Bunun yanısıra bir çok içerik üretir ve forumları vardır.

Nate de aynı şekilde çok sık kullanılan bir platformdur. Naver'in bünyesindir fakat onun kadar kapsamli değildir. Genel olarak magazin bölümüdür. Forumları vardır, bu forumlar farklı içeriklere sahiptir. Forumlarda fanatik yazar sayısı diğer kaynaklara nazaran daha fazlardır bu sebeple bu kaynaktan alınan haberlerde nefret yorumları fazla olabilir. Fakat çoğu "skandal" denilebilecek haberde kaynaklar faklı da olsa yorumlarda çok bir farklılık gözlenmiyor. Genel kanı negatif ise kaynak fark etmiyor, yorumlar her kaynakta negatif oluyor.

TAEKOOK ANALİZLERİTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang