BİG HİT TAEKOOK 'U GERÇEKTEN SAKLIYOR MU?

2.1K 110 372
                                    


Yeni bölüm ile karşınızdayız.
Şimdiye kadar oldukça baştan aldık olayları ve hiçbir analize dahi giriş yapmadık. Artık yavaş yavaş da olsa analizlere değinmeye başlıyoruz. Bu bölüm fanservice den hemen sonra olursa daha uygun olur diye düşündük. Çünkü çoğu kişinin aklında peki taekook fanservice yapıyor mu? Ya onlarda fanservice bir ship ise? Tarzında sorular var.

Taekook fanservice yapıyor mu? Evet bazen yapıyor /yaptı.
Peki taekook fanservice bir ship mi?
Hayır, değil.
Peki neden değil? İşte bunun için bazı sebeplerim var.

Önceki bölümlerden de bildiğimiz gibi fanservice K pop kültürünün bir parçası. Bir idol LGBT içerisinde olsa da olmasa da, fanservice yapmaktan rahatsız olsa da olmasa da gerektiği zaman yapmak zorunda. Fanservice sözsüz bir kural gibi. Fanservice fanları eğlendirmek, mutlu etmek, kameralar ve bizim gözlerimiz içindir. Peki öyleyse taekook un kısımları neden kesiliyor ya da onlar birbirlerinden ayrılıyor ? Hani fanların eğlenmesi içindi?
Yani zaten olması gereken yakın olup paylaşılmak değil mi?

Taekook kendileri de fanservice vermek için çok uğraşmıyorlar. Olaylar sadece kendiliğinden oluveriyor. Doğal bir akış gibi. Her şeyin başında kameralar için değil ilişkileri ki bunu zaten kendileri söylüyorlar. Onların kendi dünyaları var gibi ve sürekli yan yana ya da yakınlar ve gözlerinden, bakışlarından bazı şeyler anlaşılabiliyor ki bu pek de fanservice e dahil olan bir şey değil. Ya da gizlemeye çalıştıkları kıskançlık fanservice için gerekli olan bir şey değil neden onlar kıskanıyor ve de bunu saklamaya çalışıyorlar? Saklayacaklar ise bu fanservice e girer mi?

Üyeler ise farklı tepkiler verebiliyorlar.. bazen gülüyor bazen destekliyorlar .Çoğu zaman ise ortada bir şey yok gibi davranıyorlar. Bunun bize göre iki sebebi var. Bir, dikkatli olmaya çalışıyorlar. İki, artık bu onlar için normal geliyor çünkü taekook bunları sürekli yapıyor olabilir.

Biz her zaman taekook u selfie çekinirken görüyoruz. Peki nerde bütün bu fotoğraflar?

Ya da taekook sürekli karaokelerde birlikte şarkı söylüyor, run bts de düet yapıyor. İyi ama neden yıllardır bir cover bile gelmedi? Düeti filan bırakın lütfen 3'lü bir şekilde bile bir şarkıda yer almadılar. Oysaki onlar sürekli birlikte şarkı söylüyorlar ve sesleri mükemmel bir uyum içerisinde. Yani birlikte şarkı söylemek ya da çıkarmak istemiyor olmaları mümkün mü sizce? Hobi nin söylediğine göre taekook un diğer üyelerle paylaşmadığı, birlikte dinledikleri bir playlistleri bile var. Birlikte şarkı söylemeyi seviyorlar. Sesleri de uyumlu. O zaman sorun ne de yıllardır bir cover bile yok?

Peki ya vlive lar? Taekook un şimdiye kadar birlikte yaptıkları iki vlive var. (aslında 3 ama biri silindi.) Birincisi 2016 yılında osaka yayını ki bunda da tae aslında tek başına yapıyordu yayını ama fanlar üyeleri ziyaret etmesini istedi. İkincisi ise 2020 yılında olan taekook + çalışanlar içerikli yayındı. Çalışanlar diğer üyelerin vlive ında da varlardı ama asla taekook yayındaki gibi bir karışma olayları olmadı. Hatta orda değil gibilerdi. Taekook yayınında ise bebeklerimiz sürekli çalışanlara bakıp izin aldı ve bana kalırsa rahatsız olduklarını ellerinden geldiğince belli ettiler. İki üye neden rahatça canlı yayın bile yapamıyor söyler misiniz? Çünkü canlı yayını kesemezsiniz değil mi? Fazla riskli. Ayrıca taekook un vlive larda oldukça rahat ve  sesli oldukları da bir gerçek.
Bir vlive da  Tae jk a çiftlerin kullandığı bir cümleyi söyledi. (bölüm içinde uzun anlatımı var)

Konser zamanı başka bir canlı yayında üyeler gittikten sonra taekook ikilisi odada yalnız kaldı. Fakat kısa bir süre sonra kapı çaldı ve biri geldi.kapıdaki kişiye ne?  Diye sormalarına rağmen kimse yoktu kapıda dediler. İkili döndükten sonra ise jk sürekli tae ye gitmiyor musun diye sormaya başladı. Tae ise sanki bilerek yapıyor gibi "biz aynı odada kalmıyor muyduk?"  dedi. JK ise bir cevap vermek yerine burada mı kalmak istiyorsun dedi. hatta tae gittikten/ gidermiş gibi yaptıktan sonra odadan tae nin sesi geldi ve jk panikleyip, güldü. Sonra ise kameranın önünden küçük bir kağıt parçası düştü. JK ise sürekli kamera arkasındaki kişiye bakıp durdu. Bana sorarsanız kapıya gelen kişi bir  çalışan.

TAEKOOK ANALİZLERİWhere stories live. Discover now