FANSERVİCE KÜLTÜRÜ /1

1.9K 94 86
                                    

ŞİRKETLER
S.M. Entertainment

(Korece: SM엔터테인먼트, SM Yıldız Müzesi anlamına gelir), Lee Soo-man tarafından kurulan bir eğlence şirketidir

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

(Korece: SM엔터테인먼트, SM Yıldız Müzesi anlamına gelir), Lee Soo-man tarafından kurulan bir eğlence şirketidir. Şirket, plak şirketi, yetenek ajansı, seyahat acentesi, film yapım şirketi, müzik yapım şirketi, konser organizasyon şirketi ve müzik yayınevi olarak çalışmaktadır. YG Entertainment ve JYP Entertainment ile birlikte Güney Kore'de K-pop sektöründe önde gelen üç büyük şirketten biridir.
Seul Ulusal Üniversitesinden mezun olup şarkıcı olarak kariyer edinen Lee Soo Man, genç kızların müzik gruplarında ne görmek istediğini inceleyip erkek grubu H.O.T.'ı ve kız grubu S.E.S'i kurdu. Her iki grup 1990'ların sonlarında başarılı oldu.  Başarılı sanatçı yetiştirmeye devam eden çizgisiyle Soo Man, kısa süre sonra Shinhwa'yı yarattı ve bu grup ile bir kez daha Kore eğlence sektöründe popülerlik ve başarıya ulaştı.

Ancak 2001 yılında H.O.T.'ın ve 2002 yılında da S.E.S.'in ayrılmasıyla SM Entertainment'da sorunlar çıkmaya başladı. Ayrıca SM Entertainment 2003 yılında Shinhwa'nın ayrılıp başka bir şirkete geçtiğini de gördü. 2000 yıllarda ikinci jenerasyon grupları çıkardı.

SM 2010 yılı Mayıs ayında, 2009 yılındaki aynı dönemden % 471 artışla ,2010 yılındaki en büyük ilk çeyrek faaliyet karının 10.4 milyar won olduğunu açıkladı. Ocak ve Mart arasındaki satışların brüt gelirinin geçen yıldan % 58 artışla 22.7 milyar won olduğunu rapor etti. Sektörde piyasa acılan ilk eğlence şirketi oldu.

YG Entertainment

( bp fotoğrafta yok hemen cevaplayalım şu an şirketi tek sırtladığı için family fotosu yok)(Korece: YG 엔터테인먼트) Seoul, Güney Kore merkezli, Yang Hyun-suk tarafından kurulan Güney Koreli bir eğlence şirketidir

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

( bp fotoğrafta yok hemen cevaplayalım şu an şirketi tek sırtladığı için family fotosu yok)
(Korece: YG 엔터테인먼트) Seoul, Güney Kore merkezli, Yang Hyun-suk tarafından kurulan Güney Koreli bir eğlence şirketidir. Şirket plak, yetenek ajansı, giyim hattı, kozmetik firması, etkinlik yönetimi ve konser yapım şirketi, müzik yapım şirketinin yanı sıra kendi müzik yayınevi ile çalışır. Şirketin adı "Yang Goon" kurucu Yang Hyun-suk için verilen takma ismin bir kısaltmadır. Bugünkü kadrosu ile uluslararası ün kazanmış bünyesinde BIGBANG ve Blackpink gibi birçok ünlü ismin bulunduğu bilinmektedir.  Son dönemlerde Blackpink şirketin en büyük gelir kaynağıdır.

TAEKOOK ANALİZLERİWhere stories live. Discover now