a l t ı

371 44 15
                                    

"Sana söylemem gereken bir şey var, Kedi."Blunette tereddüt etti, endişeyle ayaklarına baktı. Marinette'nin mavi yaban çiçeği gözlerine kilitlenerek meraklı zümrüt gözleriyle ona baktı. "Evet, prenses?"

O saniyede Miranda ona saldırdı. "Ona neden Prenses diye hitap ettin?! Ben senin böcüşün değil miyim?! Bu sefer seni reddetmeyeceğim, yemin ederim!"

"Sorun yok,Marinette!Anlatmaya devam et, seni dinliyorum!" Kedi bağırdı, Miranda sinirli bir şekilde ciyaklarken.

"Büyük ihtimalle inanmayacaksın buna ama ben Uğur Böceğiyim." Gözlerini kapattı ve nefesini tutarak bir tepki bekledi. Hem Kedi hem de Miranda birbiriyle kavga etmeyi bıraktı.

"Ne?" ikisi şok içinde dediler, neredeyse bir dakika sessiz kaldılar.

"Beni doğru duydunuz ben Uğur Böceğiyim."Marinette kendinden emin bir şekilde kollarını kavuşturup hem Miranda'ya ham de Kedi'ye baktı.

"Daha önceki ifademle çeliştiğimi biliyorum Miranda ama inan bana." Mavi yaban sümbülü gözlü kız kendinden emin şekilde duruşunu korudu.

"Ah gerçekten sen bir yalancısın.Bize Uğur Böceği olduğunu göster eğer gerçekten yalan söylemiyorsan." Miranda sırıttı ama Marinette kıkırdadı ve misilleme olarak kwamisini çıkardı.

"Tikki,dönüştür beni!"Marinette,kwamisi küpelerine doğru girerken bağırdı. O saniyelerde Marinette gerçek Uğur Böceğine dönüşmüştü.

"Ne?! Nasıl?! Kedi tatlım bunu görüyor musun?!" Esmer kız tiksinti içinde haykırdı, sokakta kriz çıkarmaya devam ederken. Kedi sadece sırıttı cevap olarak. "Bunca zaman boyunca Marinette olduğunu biliyordum." Miranda'nın iki küpesini çıkardı ve mükemmel bir şekilde kırdı. Akuma uçtu ve süper ikili, Miranda'yı başarıyla yendiklerini biliyordu.

"Artık senin için kötülük yok küçük Akuma!" Uğur Böceği balkondan atladı ve Akuma'yı Yoyo'sunda yakaladı. "Kötülüğü arındırma vakti!" Akuma'yı kaydırdı ve arındırdı.

Uğur Böceği yere indi ve onu serbest bıraktı, tatmin edici bir coşku onu kapladı. "Hoşça kal küçük kelebek!" Havaya doğru zıpladı ve "Mucize Uğur Böceği!" diye bağırdı. Ve böylece tüm Paris eski haline geri döndü.

Miranda sivil haline geri döndü ve etrafına baktı. "Kedi tatlım neden Uğur Böceği seninle birlikte? Neredeyiz biz?"

"Çak bakalım!" Uğur Böceği ve Kara Kedi yumruklarını birbirlerine çaktılar. "Leydi,bizim gitmemiz gerekiyor kusura bakmayın!" Uğur Böceğini yakaladı ve sopasıyla çatıların üzerinden atladı. Bir ara sokağa girdiklerinde, Uğur Böceği dönüşümünden çıktı.

"Mari senin olduğunu biliyordum." Kedi kızın kulağına fısıldayarak ona hafif bir sıcaklık hissi verdi. "Peki nasıl?"

"Uğur Böceği ve senin gözlerin tıpatıp aynı, kişilikleriniz karşı konulamaz ve birbirinize inanılmaz derece benziyorsunuz." Gülümsedi. "Senin olduğuna sevindim."

"Ah..."Marinette mutlu kediciğe ne diyeceğini bilemedi. "Peki teşekkürler kedicik." O anda Kedi'nin mucizesi bipledi.

"Gitmem lazım, sırrımı açığa çıkarmak istemiyorum." sopasını kullanarak eve gitmek için fırlatmak üzereyken gözünü kırptı.

"Bana kimliğini göstermeyecek misin?" Marinette merakla başını yana eğdi,ama Kedi sadece cevap olarak başını salladı. "Şimdilik görmeni istemiyorum.Doğru zaman gelecek,Mari inan bana."

Marinette gözlerini devirdi ve ona karşılık olarak gülümsedi. "İyi, oyununu oyna kedicik."

Kedi sırıttı. "İşte benim tanıdığım leydim."

--------
Sanırım 1 hafta bölüm atmadım ama çeviri yapmayı özlemişim.Çevirmen Lil aka tabak  yine size çevirisinde kullandığı anlattığı kısma geldi. Bir yandan yazması güzel genel kültür olarak düşünebilirsiniz.

Medyada gördüğünüz çiçeklerden birini Marinette'in mavi gözlerini betimlemede  kullandım.İşin şey kısmına gelirsek "bluebell eyes" diye kavram yokmuş basbaya fandom Marinette için uydurmuş ve tatlı geldi bir bakıma. Bluebell de iki çiçeğin de ismi olduğundan iki çiçeğe baktım (şimdi ben ne bileyim fandom Marinette'in gözünü hangi çiçeğe benzetti) arkadaşlarımın da fikrini aldım.Yaban sümbülü,Marinette'i yansıttığını düşündük.Umarım evde bakılabilen çiçek türüdür bir gün imkanım olursa alıp bakmayı düşünüyorum :')

Sizi iyice darladım sanırım bir sonraki bölümde görüşmek üzere <3

Purrincess-Türkçe çeviriWhere stories live. Discover now