ΚΕΦΑΛΑΙΟ 27

60 16 17
                                    

Νότιο Βασίλειο, δυο χρόνια μετά.

Η Κάτια βρισκόταν στο γνωστό μπαρ και έπινε άλλο ένα ποτήρι απ' το βαρύ ουίσκι που έπαιρνε πάντα. Τον τελευταίο καιρό είχε καταντήσει αλκοολική. Έπνιγε τον πόνο της στο ποτό για όλα: για τη δειλία της, για την ανικανότητα της να επιστρέψει στον Βορρά, για τη μοναξιά στην οποία ήταν αναγκασμένη να ζει.

Κατάφερε να αγοράσει εκείνο το σπίτι σε πολύ καλή τιμή, όμως τα χρέη ήταν πολλά και είχαν μαζευτεί. Επιπλέον, ένα σημαντικό μέρος της περιουσίας της είχε φύγει στο ποτό. Της είχαν απομείνει μόνο δύο χιλιάδες από τις δέκα που πήρε με την πώληση του δικού της σπιτιού.

Κάποια στιγμή, προσπάθησε να επιστρέψει στον Βορρά. Μάζεψε τα πράγματα της, όταν όμως πήγε στο σταθμό του τρένου και ζήτησε εισιτήριο για τον Βορρά, την πληροφόρησαν ότι οι Βόρειοι είχαν κλείσει τα σύνορα τους για άγνωστο λόγο και είχαν διακόψει τις επικοινωνίες με τα άλλα βασίλεια. Από εκείνη την καταραμένη ημέρα άρχισε να πίνει η Κάτια. Κάτι είχε συμβεί στο Παλάτι του Βορρά από ότι άκουγε, αλλά κανείς δεν ήξερε. Και τώρα κάθε ελπίδα να επιστρέψει στον αγαπημένο της είχε πάει περίπατο.

Ξαφνικά, οι σκέψεις της διακόπηκαν από έναν μυστηριώδη και γοητευτικό άντρα που διέκρινε να κάθεται μόνος του σε μια γωνιά. Η Κάτια ένιωσε την ανάγκη να πιει με συντροφιά, να μιλήσει σε κάποιον άνθρωπο. Έτσι, πήρε το ποτό της και τον πλησίασε παραπατώντας.

"Γεια." Του είπε τρεκλίζοντας, βλέποντας τον θολά μέσα στη ζάλη της. "Να καθίσω;" Εκείνος την κοίταξε από πάνω μέχρι κάτω με τα σκούρα μπλε μάτια του και της απάντησε:

"Ναι."

Η Κάτια κάθισε απέναντι του.

"Πώς σε λένε;" τον ρώτησε.

"Λεγε με Νίκο."

"Εγώ είμαι η Κάτια. Βρίσκομαι εδώ επειδή...εκείνος ο ηλίθιος βασιλιάς προσπάθησε να με βιάσει...Ναι, για αυτό ήρθα εδώ." Και ξέσπασε σε γέλια. Ο Νίκος παρέμεινε σοβαρός. Δεν μπορούσε να αφήσει μια τέτοια γυναίκα μόνη. Ήθελε να τη βοηθήσει, ειδικά αν ίσχυε αυτό που έλεγε. Την αδικία δεν τη μπορούσε και δεν συγχωρούσε εκείνους που κακοποιούσαν γυναίκες.

"Πάντως δεν είναι καλό να πίνεις." Της είπε και πήγε να της πάρει το ποτό από τα χέρια.

"Όχι όχι, άσ' το μου!" Φώναξε η Κάτια και παίρνοντας πίσω το ποτό της πρόλαβε και το ήπιε μονορούφι. "Γκαρσόνι! Ένα ακόμα!" Φώναξε στον σερβιτόρο, όμως ο Νίκος σηκώθηκε, πλήρωσε τα ποτά τους και έπειτα επέστρεψε και βοήθησε την Κάτια να σηκωθεί για να φύγουν.

Αλήθειες και Ψέματα (Τα Πέντε Βασίλεια Prequel)#SCBC2024Where stories live. Discover now