ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6

86 19 37
                                    

Οι μέρες στο παλάτι του Βορρά περνούσαν πολύ ευχάριστα, με εκδρομές με τη μητέρα τους, η οποία τις ξενάγησε και σε άλλα μέρη του Βορρά, μαθήματα χορού για την Κάτια και φυσικά βόλτες στους κήπους με τον Λεωνίδα όποτε κατάφερναν να ξεκλέβουν λίγο χρόνο. Η Μαρία τους έβλεπε και έσκαγε απ' τη ζήλια της, όμως δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, τουλάχιστον όχι ακόμα. Απλά συνέχιζε να ανέχεται την επίμονη φιλία του Μάριου. Η μητέρα της τελικά είπε ότι μάλλον έκανε λάθος και ότι όντως η σχέση τους ήταν μόνο φιλική, αλλά της είπε να έχει το νου της και αν διακρίνει κάτι ύποπτο να της το πει.

Η Άντζελα και ο Κωνσταντίνος, απ' την άλλη, είχαν γίνει δύο πολύ καλοί φίλοι. Οι αδελφές της πρόσεξαν ότι ήταν συνεχώς χαρούμενη και δεν την είχε πιάσει καθόλου η μελαγχολία της. Αλλά γενικά ο Κωνσταντίνος ήταν ένας νεαρός με χιούμορ που τους έκανε όλους να γελάνε. Όλοι βέβαια ήταν φίλοι μεταξύ τους και οι τρεις νεαρές Νότιες είχαν επίσης λατρέψει την ετεροθαλή αδελφή τους, τη Λίζα, που είχε το πλεονέκτημα να είναι αδελφή με όλους τους. Ήταν ενθουσιασμένη που είχε τρεις νέες αδελφές εκτός από τους αδελφούς της, και συχνά καθόταν μαζί τους και έπλεκαν ή τους έδειχνε τις κούκλες της.

Όλα κυλούσαν υπέροχα, ώσπου έφτασε στο Παλάτι ένα θλιβερό νέο, μία μόλις ημέρα πριν την προγραμματισμένη επιστροφή τους στο Βασίλειο του Νότου. Οι νέες Πριγκίπισσες κάθονταν μαζί με τους Πρίγκιπες και τη Λίζα σε ένα μικρό σαλονάκι και κουβέντιαζαν παρέα. Έλεγαν πόσο ωραία είχαν περάσει εκείνες τις μέρες και πόσο θα έλειπαν ο ένας στον άλλον τώρα που θα έφευγαν. Η Λίζα ήταν σκυθρωπή που θα αποχωριζόταν τις αδελφές της.

Ένας αγγελιοφόρος απ' τον Νότο έφτασε στο παλάτι εκείνη την ώρα και είπε το θλιβερό νέο στη Βασίλισσα. Εκείνη το είπε στον Βασιλιά και μαζί πήγαν να το ανακοινώσουν στις κόρες της.

«Έχω ένα τραγικό νέο για τις κόρες μου.» τους είπε αφού μπήκε στο σαλόνι ακολουθούμενη από τον άντρα της. Όλοι σηκώθηκαν με αγωνία.

«Τι συμβαίνει, μητέρα;» ρώτησε η Άντζελα.

«Θέλω να παραμείνετε ψύχραιμες. Η θεία σας, η Χριστίνα...»

«Τι έπαθε;!» αναφώνησε με φόβο η Μαρία.

«Βρέθηκε δολοφονημένη στο σπίτι σας στον Νότο. Κάποιοι μάρτυρες είπαν ότι είδαν μαφιόζους να μπαίνουν μέσα.» ανακοίνωσε η Ανθή. Φυσικά, για εκείνη δεν ήταν νέο. Εκείνη το είχε κανονίσει αυτό. Σκέφτηκε ότι αν έβγαζε από τη μέση τη Χριστίνα, τα κορίτσια δεν θα είχαν τίποτα πια να τις κρατάει στον Νότο και θα έμεναν μαζί της.

Αλήθειες και Ψέματα (Τα Πέντε Βασίλεια Prequel)#SCBC2024Where stories live. Discover now