ΚΕΦΑΛΑΙΟ 22

67 17 45
                                    

Αφιερωμένο στην αγαπημένη μου συγγραφέα και φίλη MariaTsavala, που έχει αγαπήσει και στηρίζει τόσο πολύ και αυτή την ιστορία μου!

Βαρύ πένθος έπεσε στο Βασίλειο του Βορρά, όταν μαθεύτηκε η αποτρόπαιη και άνανδρη, όπως τη χαρακτήρισαν, δολοφονία του Βασιλιά από κάποιον μυστικό εχθρό. Η οικογένεια του τον θρήνησε, και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η Ανθή έπρεπε να κρατηθεί λίγο ακόμα στα λογικά της για να φροντίσει την Άντζελα και να την κρατήσει κοντά της οσο γίνεται περισσότερο, γιατί έβλεπε όλα τα αγαπημένα της πρόσωπα να φεύγουν από κοντά της και κόντευε να τρελαθεί.

Μαύρες κορδέλες απλώθηκαν παντού στο Παλάτι, και οι προετοιμασίες για την κηδεία κράτησαν δύο ολόκληρες μέρες.

"Το ορκίζομαι, δεν θα αφήσω να περάσει έτσι αυτό." Είπε ο Λεωνίδας στα αδέλφια του την παραμονή της κηδείας. "Όταν γίνω βασιλιάς, θα κάνω τα πάντα ώστε να βρω τον δολοφόνο του πατέρα μας και θα τον κανω να πληρώσει όπως του αξίζει." Τα αδέλφια του έβλεπαν ένα άλλο πρόσωπο, σκληρό και γεμάτο μίσος.

"Η εκδίκηση δεν είναι η λύση, αδελφέ." Προσπάθησε να τον συνετίσει ο Κωνστάντινος. "Ας μην ξεχνάμε ότι η Ανθή ζει ακόμα, είναι καλά στην υγεία της και ικανή να κυβερνήσει μόνη της το βασίλειο. Θα φροντίσει εκείνη ώστε οι υπαίτιοι να τιμωρηθούν."

"Κινδυνεύουμε κι εμείς, έτσι δεν είναι;" Ρώτησε η Λίζα, που έκλαιγε τόση ώρα βουβά στην αγκαλιά του Μάριου.

"Ναι." Συμφώνησε ο πρωτότοκος. "Και για αυτό πρέπει όλοι εσείς που έχετε την όραση σας, να έχετε τα μάτια σας δεκατέσσερα. Μη βγαίνετε πολύ απ' το παλάτι. Μπορεί οι μυστικοί εχθροί να θέλουν να μας ξεκληρίσουν όλους."

"Εγώ όμως δεν θα αφήσω τίποτα να σου συμβεί, αδελφούλα. Θα σε προστατεύσω με τη ζωή μου." Της υποσχέθηκε ο Μάριος.

"Δεν είναι ώρα για ρομαντισμούς και ανόητους συναισθηματισμούς." Είπε ο Λεωνίδας. "Λοιπόν. Αύριο είναι η κηδεία του πατέρα. Μετά από αυτήν, πρέπει να ξεκινήσουν αμέσως οι έρευνες ώστε να βρεθεί ο δολοφόνος."

"Ίσως αυτός μας οδηγήσει στην Κάτια και τη Μαρία, έτσι δεν είναι;" Ρώτησε με ελπίδα ο Κωνστάντινος.

"Η Κάτια δεν θα γυρίσει ποτέ, ηλίθιε!" Ξέσπασε ξαφνικά ο Λεωνίδας. "Παρ' το απόφαση! Με εγκατέλειψε! Δεν ξέρω για ποιο λόγο έφυγε η Μαρία, πάντως η Κάτια έφυγε για να γλιτώσει απ ' την απειλή που πλανιόταν πάνω από τη σχέση μας!" Ο Κωνσταντίνος έφυγε για ακόμα μια φορά προσβεβλημένος, προτού του πει λόγια για τα οποία θα μετάνιωνε.

Αλήθειες και Ψέματα (Τα Πέντε Βασίλεια Prequel)#SCBC2024Where stories live. Discover now