Şizofren

1.4K 147 276
                                    

Ölüyor muyum ne? Ahlayarak hareketlenmek istedim fakat kendimde o kadar güç bulamamıştım. Kemiklerim sızlıyordu. Vücudumdaki keskin ağrılar ölüyorsun sinyalleri veriyordu. Can acımla gözlerimi aramaya çalışıyorum ki gidip gelen kareler gördüm, defalarca gözlerimi açıp kapattığımda bana bakan bir çift göz vardı. Kareler netleştiğinde gözlerim kocaman oldu. Saniyelik bir düşüşle rüyadan koca bir kabusun içine düşüvermiştim. Cenk tepemde dikilmiş bana sırıtıyordu. Öyle böyle bir sırıtma değil, deli sırıtmasına beziyordu. Sırtlarımda yanma hissedince Cenk bana avuçlarını gösterdi.

"Ziza söylemişti de inanmamıştım, bak bunlar seni nasıl da iyileştirdi..." Ziza da kim? Elindeki sönmüş izmaritlerle ne yapmış olabilirdi? Ne, diye fısıldadığımda gülmeye devam etti. "Sen çok hastalandın abime söyledim ama senin numara yaptığını söyledi, Mercan sen numaramı mı yapıyordun, gerçekten hastalanmadın mı?" Onca şey rüya olmazdı değil mi? Kahretsin canım çok yanıyordu. "Ne yaptın?" diye sorabilmiştim. Sonunda bana ne yaptığını sordum. Canım çok fena yanıyordu. "Ziza dedi ki sırtına sigara basarsam hemen iyileşir misin bende öyle yaptım. Bak söyledikleri doğru çıktı hemen iyi oldun, abim sana inanmasa da ben sana inanıyorum, sen gerçekten hastasın, yoksa nende sabaha kadar sayıklayıp durasın değil mi?"

"Lanet olsun Ziza, kim?" Bana elleriyle bir noktayı işaret etti. Korkarak gösterdiği köşeye baktım ama orada hiç kimse yoktu. "Ziza benim en yakın arkadaşım, benim ne zaman yardıma ihtiyacım olsa hemen yanıma geliyor. Ama sakın abime söyleme, Ziza dedi ki abim onu öğrenirse onunla konuşmamı yasaklarmış... Biliyor musun Mercan o çok iyi bir arkadaş..." Dehşete düşmüş şekilde defalarca o köşe baktım. Korkudan altıma edecek dereceye gelmiştim. Ayağa kalkacak olsam çığlık atarak buradan kaçardım.

"Ben... Ben onu göremiyorum."

"O da öyle söylüyor, sana görünmek istemiyormuş, ama sen hiç merak etme ben onun bir sürü resmini çizdim sana hemen göstereceğim." Ağzım açık hayretlerle ona bakmıştım. O şizofrendi... Her ne kadar sağlıklı görünse de iyi değildi. Cenk ellerinde kağıtlarla geldiğinde sesimi çıkaramadan uzattıklarını aldım. Bunlar... Bunlar korku filmlerinden karelere benziyordu. Ağzı burnu olmayan bir kolu yerdeyken diğer kolu yarım olan canavardı. Ayının tüysüz haline benziyordu. Bu uzaylı bile değildi, karşımda zombi görsem bu kadar korkamazdım. Korkudan titreyerek doğrulmaya çalıştım. Bana dokunmaya çalışacağı zaman "Dokunma... Yani sana da bulaşır hastalığım abinin bana kızmasını istemezsin değil mi?" dilemiştim.

"Abim sana hep kızıyor bazen ona kadar çok sinirleniyorum ki anlatamam. Ziza onu yakalım diyor ama ben her ne olursa olsun abimi seviyorum, bu konuda onu dinlemeyeceğim."

Hayır... Hayır, buradan bir an önce gitmeliyim. Yataktan çıktığımda başım dönse de kapıya doğru yürümeye devam ettim. Kapıyı açarken Cenk hala o köşeye bakıp sırıtıyordu. Dehşetle kapıyı açıp çıktığımda bir bedene çarptım. Düşe yazıyordum ki kollarımdan tutmuştu. Kan ter içinde ona bakarken kaşlarını çatmıştı. "Ne yapıyorsun kadın, dikkat etsene..." Beni bıraktığında rüyalarımın gerçek olmasını dilemiştim. Keşke hepsi gerçek olsaydı. Kerem aşağıya inerken bende olduğum yerde daha fazla kalamayarak peşine takıldım. Tam onunla konuşacaktım ki içerden ince kadın sesi gelmişti. Sevgilisi buradaydı, ben yukarıda işkence görürsen o sevgilisiyle fingirdiyordu.

Neden kızıyorsun ki ona Mercan, o adam seni milyon kez uyarmadı mı? Kadın bana tuhaf şekilde bakarken Kerem de arkasını dönüp bakmış bende aklıma gelen tek şeyle misafir odasına yönelmiştim. Burada biraz daha kalırsam düşüp bayılacaktım. Ağır adımlarla yürürken üstümdeki titremeyi bir türlü atamadım. Nasıl böyle bir cehennemi içine düşmüştüm... Misafir odasına girip kapıyı kilitlediğim de bir süre öylece kalmıştım. Kendimde ağlayacak gücü bile bulamıyordum. Ayaklarımı sürüyerek banyoya girdiğimde kemiklerim sızlıyordu. Güç bela üstümdekini çıkarınca iç çamaşırlarımla kaldım. Sırtımı hafif aynaya döndüğümde gözlerim dolmuştu. Gerçekti... Cenk gerçekten sırtımda sigara söndürmüş. Hepsini görmesem de izmarit izlerini net şekilde görebiliyordum.

Yayımlanan bölümlerin sonuna geldiniz.

⏰ Son güncelleme: Nov 14, 2020 ⏰

Yeni bölümlerden haberdar olmak için bu hikayeyi Kütüphanenize ekleyin!

ŞAN KIZI ~ DEVAM EDİYORHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin