5. Bölüm

266 40 32
                                    

Lalisa üstünde o güzel öpücüğü hissedince başını kaldırdı. O kadar gözyaşı dökmüştü ki ama karşısında Jennie'yi görünce aniden şoka uğradı.

'Senden ayrılamıyorum.'

Bu cümle yankılandı kulaklarında. Az önce ağladığı o güzel insan şimdi karşısında duruyordu ve bunu hiç beklememişti.

"Jennie! Sen... BURADASIN!"

Jennie onaylar şekilde başını salladı.
Yani onun için geri mi dönmüştü?

"Evet. Dedim ya, senden ayrılamadım. Geri döndüm. Tabii bazı şeyler de beni buraya itti ama içimdeki ses daha baskındı Lisa."

"Ama annen?"

"O mu? Onu ne kadar özlesem de gidemem. Babam bile yoktu yanında. Onu neden buraya getirmedi? Babam beni üzmeyi seviyor olmalı. Ölmüş olsaydım bile gelmezdi gerçi... neden ümit ettiysem. O an, o heyecanla gittim. Ve sadece annem bana sesleniyordu. Bu nasıl can yakıyor biliyor musun? Her neyse."

Lisa bu hayal kırıklığını duyduğunda tekrar üzüldü. Keşke onu mutlu edebilseydi. Ama bu duvarlar arasında, ona verebileceği hiçbir şey yoktu.

"Peki sadece annen için neden çıkmadın? En azından seni önemseyen bir kişi bile olsa var. Ben burada yalnız ve tıkılı bir hâldeyim. Yani demek istediğim... değerini bilmelisin."

"Çıkamadım. Çünkü kapılar ve pencereler beni salmıyor Lisa."

"Ne?"

"Kapı koluna dokunduğumda avuçlarım yanmaya başladı. Sonra ise pencereler sorun yarattı. Hiçbir yol işe yaramıyor. Sesimi bile iletemedim. En sonunda ise koskocaman bir ışık beni ileriye itti. Nasıl böyle olabildiğini ben de anlamadım. Kulağa çılgınca mı geliyor?"

Lisa bir kaç dakika bekledi.

•••

"Sadece kafam karışıyor. Bu tür şeyler bana uzak değil ama sana nasıl, neden olabilir? Bu çok anormal Jennie. Bu yer seni içeri alıp dışarı salmıyorsa çok önemli bir şey olmalı. Önceki dediklerim için pişmanım sanırım.
'Sen insansın, ne bağlantısı olabilir?' Demem falan. Çünkü artık büyümeye başladı. Kafamda şu an bir sürü şey dönüyor ama senin de fikir edinmen için tüm hikayeyi bilmen gerekir. Benim hikayem."

"Ama anlatmıyorsun ki Lisa."

"Çünkü... Çünkü korkuyorum Jennie."

"Lisa, benden korkma." Lisa'ya doğru yaklaştı ve elini onun üzerine koydu.

"Bunca zamandır kısılmış ve hiçbir etkisi olmayan canlıyım. İletişim kuramadım ve seninle ilk zamanlar nasıl konuşacağımı bile bilmiyordum. Gerçek hayattan ne kadardır çok uzaktayım bilmiyorsun."

"Bilmek istiyorum."
Jennie, Lisa'nın yüzüne yaklaştı.

Lisa'nın üstüne koyduğu elin birden ısındığını hissetti.

Bu ani hareket onu utandırmış olmalıydı.

"Emin misin?"

Dark Paradise // JenlisaHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin