18. Silvestrovský ples ☆ 2/2

1K 54 6
                                    

Společně jsme se vydali k Velké Síni, kde se celá akce měla odehrávat. Všichni kluci na nás čekali pod schody. Scházeli jsme ze schodů a oni na nás mohli oči nechat. George dokonce obdivně pískl. Došla jsem ke svému společníkovi, který si mě prohlížel od hlavy až k patě pořád dokola.

"Ehm, Frede?" zamávala jsem mu rukou před očima.
"Páni, nevěděl jsem, ze mi brácha objednal za doprovod na ples nejkrásnější holku v Bradavicích" vydechl. Já se lehce začervenala.
"Tak pojď už, ty pako" chytla jsem ho za ruku a vtáhla do ohniska celého plesu. Všechny kolejní stoly byli pryč a po celém učitelském stole se rozprostíralo občerstvení.

Byla jsem celkem ráda, že ples byl od 3. ročníku a výš. Hodně párů se zde nestydělo ukázat svoji vzájemnou náklonnost. Někteří se na parketu jen tak, nalepení na sebe, pohoupávali do rytmu a jiní se snažili sníst toho druhého. Byli tady dokonce i profesoři.

Brumbál a McGonagallová spolu tančili, Hagrid a profesor Kratiknot už se stihli přiopít. Jen Profesor Quirrel stál na druhé straně místnosti než Snape. Ten po něm házel podezřelé pohledy. Tehdy jsem si vzpomněla na ten incident na Astronomce. Ale na do jsem teď nechtěla myslet.

"Pojď Frede, zatančíme si" vyzvala jsem svého společníka. Ten na mě vystrašeně vyvalil oči.
"Já neumím tančit, nevím jak" zamumlal. Otočila jsem se na něj.
"Já taky ne. Chceš na to přijít?" zeptala jsem se ho. Mu se objevily v očích hravé jiskřičky.
"Chci, jedině s tebou" usmál se a už mě táhl na parket. Stoupli jsme si na jedno volné místo. Ruce jsem mu obtočila kolem krku a on ty svoje dal kolem mého pasu. Začali jsme se jen tak pohupovat do rytmu. On si mě po chvíli přitáhl blíž.

"Už jsem ti říkal, že jsi krásná?" zeptal se mě potichu. 
"Jo, vždycky když jsme spolu" odpověděla jsem mu s chichotáním. Jenže on na mě upřel své zelenohnědé oči a zatvářil se nejistě.

"Víš, hodně jsem přemýšlel. Došlo mi, že nezáleží na tom, z jaké koleje jsi. Ani na názorech ostatních lidí. Záleží pouze na tvém srdci" pronesl vážně. Pak se ke mě naklonil a políbil mě na rty.
"Miluju tě, Moonová" zašeptal mi do ucha a jeho dech mě pošimral na kůži. V žaludku se mi rozlétlo hejno motýlů a v prstech na nohou i na rukou mi příjemně brnělo.

Přesně tenhle pocit jsem měla i já, ale nechtěla jsem si to připustit. Jenže jak Fred řekl, záleží jen na srdci. A jeho bratr přece taky říkal, že jestli k Fredovi něco cítím, mám mu to říct než bude pozdě. A já k němu něco cítila. Lásku. Jako ještě nikdy k nikomu. Ano, k rodičům a kamarádům ale tohle je něco jiného. Tohle je pravá láska.

"Já tebe, Weasley" odpověděla jsem tiše a předchozí polibek mu opětovala. Cítila jsem, jak se zachvěl. Teď už mezi námi nebylo místa ani na pergamen. Vytvořilo se mezi námi neviditelné pouto, které mělo trvat do smrti. Jen jsme se tak lehce pohupovali a nakonec šli pro pití, protože ve Velké Síni bylo příšerné teplo.

Zašli jsme si pro dýňovou šťávu a pro něco na zub. Stáli jsme u stolu a sledovali okolí když se najednou přiřítil George s Bethany.
"Ha! Viděli jsme vás. Tak co mezi vámi je?" vyplivla Beth. Držela George za ruku.
"To samý, co mezi váma" odpověděl Fred s úšklebkem. Oba se začervenali a pak zase zmizeli.

Fred se na mě otočil.
"Pojď, tady je moc lidí. Chci s tebou být sám" spiklenecky na mě mrkl a než jsem stačila protestovat, už mě táhl ven z Velké Síně.

Musela jsem vydat dvě kapitoly zaráz, protože na sebe navazujou že jo a já nechtěla, aby to bylo nějak moc rozkouskovaný. Snad chápete. Přeju dobrou noc.
Enjoy, Kate<3

Zase ty, Weasley?! ✔️ FWDove le storie prendono vita. Scoprilo ora