7. Nedělní odpočinek ☆

1.7K 61 2
                                    

Po včrejšku se mi zdá, že přece jenom se mi Fred líbí. Opravdu. I když je z Nebelvíru, není tak prašivý jako ostatní. Například Rebecca Carterová. To je nejpříšernější člověk na světě. Už od prváku mě nenávidí a já ani nevím proč. Všichni říkají, že mi závidí. Prý se měla dostat do Zmijozelu a já do Nebelvíru. Svoji kolej nenávidí stejně jako Zmijozel nenávidí Nebelvír.

Její rodiče jsou oba kouzelníci a vlastně celý její rod je kouzelnický, takový lidé prý patří do Zmijozelu. A v Nebelvíru jsou naopak "mudlovští šmejdi" jako třeba já, i když maminka čarodějka byla. Nemá mě ráda za to, že nám Moudrý klobouk údajně vyměnil role. Taková blbost. Nechápu, kde na to přišla.

Neděle je můj nejoblíbenější den v týdnu, protože nemusím dělat vůbec nic. Dneska je krásný slunečný den. S holkama jsme se rozhodly, že půjdeme k jezeru, ale nebyli jsme samy. Byly tam snad celé Bradavice včetně dvojčat, která právě se svým kamarádem Leem lechtali obrovskou oliheň na chapadlech. Musela jsem se smát.

Holkám jsem neřekla o včerejšku a ani to neplánuju, a už vůbec jim nebudu říkat, že se mi líbí Fred. Maximálně Jess, nikomu jinému.
Posadili jsme se do kroužku na trávu nedaleko jezera. Beth, Killie, já, Jess a Chriss. Myslím, že jsme nejlepší parta holek v celé Británii. Nikdy nás nic nerozdělí. Mám svoje holky moc ráda.

Chvíli jsme si povídali a já najednou nic neviděla. Něčí ruce mi překryly oči.
"Kdo je?" zeptal se mě známý hlas.
"Hmm" zamyslela jsem se.
"Máš hlas jako dva lidi které znám, ale tenhle je živější a jemnější takžee... Charlie!" vykřikla jsem. On se jen zasmál.
"Páni, jsi vážně dobrá. Jak se dnes máte holky?" zeptal se náš Mrzimorský kamarád. Chvíli jsme si povídali a pak přišel i Jamie. Bylo to krásný den. Pak se ale stalo něco zvláštního.

"Ehmm, Jess? Můžeš na chvíli?" ozval se nervózně Charlie. Jessika vypadala překvapeně ale šla za ním. Mířili někam k vrbě Mlátičce. A pak se stalo ještě něco zvláštnějšího. Jamie si odkašlal a spustil:
"Víš, Killie. Už dlouho se mi líbíš a já jsem se chtěl zeptat, jestli by jsi se mnou nechtěla chodit?" zeptal se a čekal na odpověď. Killie překvapeně zírala ale pak se usmála a místo odpovědi Jamieho políbila. Ten se začal červenat.
"Budu to brát jako ano" usmál se na nás. My začali tleskat a jásat.

Blížil se oběd a my vyrazili do Velké síně. Jess a Charlie už tam byli. Každý u stolu své koleje. Příběhla jsem k Jessice.
"Tak co? Co chtěl?" vyzvídala jsem.
"Ále, jen jestli s ním nebudu chodit" řekla ledabyle Jess ale smála se. Já zůstala zírat.
"Tak to už jsi dnes druhá šťastlivkyně" vypadlo ze mě. Nechápavě se na mě podívala.
"Jak to myslíš?" zeptala se mě.
"Noo, víš Charlie není sám, kdo dnes někoho požádal o vztah" usmála jsem se a mrkla směrem ke Killie a Jamiemu kteří se drželi za ruce. Jessika se taky podívala tím směrem a rozzářily se jí oči. "No konečně!" vykřikla.

Po obědě jsme se vrátili k jezeru. Teď už se dvěma páry. Jsem za svoje kámošky ráda ale přece jen trochu žárlím. Hledala jsem očima Freda. Nikde jsem ho neviděla, ach jo.
Večer, když jsem se vracela na kolej, ponořená v myšlenkách, jsem na chodbě do někoho narazila. Vzhlédla jsem a srdce mi poskočilo. Ale počkat, tady něco nehraje. Aha, už vím.

"Jejda, promiň" omluvila jsem se zrzkovi.
"Dobrý, jsem v pohodě" usmál se George, dvojče mého vyvoleného, a pokračoval dál.

Zase ty, Weasley?! ✔️ FWWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu