0.4 Davetsiz Misafir

18 2 0
                                    

Selin"Gerçekten öyle mi dedi?"
"Evet"
Melisa"İyi yanından bakalım en azından hayatını kurtardı."
Meriçle karşılaşmamız dan sonra zar zor arabaya gidip köşke geri dönmüştüm.Kızlar bana doğru koşarken endişe ve korkudan bayılmışım.Gözlerimi zar zor açtığımda kızların sorularını da cevaplıyordum.En sonunda dayanamayıp ayağa kalktım.
Özde"Kızım dinlensene ölümden döndün."
"Umurumda değil."dedim bozuk bir şekilde.
Selin"Sen bozuldun mu ona?"
"Kime?"
Melisa"Ay kim olacak meriçe?"
"Beni öldüreceğini söyleyen birine ne kadar bozulabilirim."
Özde"O da doğru."
Selin"Besbelli bozulmuşsun işte."Birden içimdeki herşeyi dışarı çıkardım.
"Ay tabi ki bozuldum beni orada kurtarıyor korkudan sarılıyorum hatta belki teşekkür edeceğim seni ben öldüreceğim diyor.Bu nasıl bir karakter bu nasıl bir insan bu nasıl bir PSİKOPAT! Of, oh rahatladım."
Selin"Bir dakika ya meriçten seni unuttuk ,sen niye bizden gizli gidiyorsun .Bir tuzak olmasa bile Meriç olmasa az daha ölüyordun."
Hafifçe yutkunup yere bakmaya başladım.
Özde "Ben olsam bende giderdim,kız kafayı yemiş iki sene nedenini öğrenmek belki tuzak bile olsa en büyük hakkı."
Gururla başımı kaldırdım,böyle bir arkadaşa sahip olduğum için şanslıydım.
Melisa"Özdeye hiç öyle bakma Açelya.Bize bir açıklama borçlusun."
"Tam da Özde nin dediği gibi daha fazlasını söyleyemeyeceğim."
Selin oflayarak"Şuan ki haline veriyorum ama bir daha böyle kurtulamayacaksın."
Melisa"Kızlar hadi okula gidelim bugün kurs var.Derslere girmeyiz ama eminim eğleneceğimiz birşeyler çıkar."
Özde"Aynen kızın kafası dağılır."
Selin"Evet bir gidelim ya ben hiç gitmedim ama tüm okul oradaymış.Hem okul forması dışında nasıl giyindiklerini hep merak etmişimdir."
"Benim hiç halim yok,okul filan çekemem."Aniden aklıma Kemal amcanın dedikleri geldi .
"Yada gidelim gidelim kafam dağılır."dedim.
Kızları odamdan çıkartıp valizini açtım.İddialı olmam gerekiyordu.Şort mu etekmi yada elbise en sonunda karar veremeyip kızları çağırdım bu sefer onlar beni odadan çıkarttılar.Odaya girmemi söylediklerinde yatağın üzerinde duran kıyafetlere baktım.
"Bu sarı elbise çok kısa üstelik arkasında çarprazlama açık bir detay var."
Özde"Elbisenin kumaşına bakarsan gayet günlük ve sportif ayrıca yanındaki kot ceketi görmedin sanırım."
Selin"Sen iddialı olmak istemiyor muydun al sana iddia."
Melisa"Hadi Açelya bak ben şortumdan şikayet ediyor muyum?"
"O da etek kadar kısa."
Kızların bakışlarını üstümde iyice baskı yapınca ,
"Tamam giyeceğim çıkın hadi."deyip kızları çıkardım.Elbiseyi giydiğimde gayet güzel oturdu.Hoşda duruyordu. Kot ceketimi giyip makyaj masasına oturdum saçlarımı düzleştirip hafif bir makyaj yaptım.
Aşağı indiğimde kızlar yüzüme bakıp sırıtmaya başladı.
Selin"Bu kadarını beklemiyordum."diğer kızların yorum yapmasını beklemeden,
"Hadi arabaya."dedim.
Kızlarla okulun önüne geldiğimizde Kemal abi kapılarımızı açtı.Aşağı inip ona burada beklemesini gerektiğini söyledim.Tüm endamımızla okulun bahçesinde yürüyorduk.
Melisa"Kızlar barlaslar buraya bakıyor,çaktırmayın."
"Aman ne büyük şeref Melisa."Okula girdiğimizde doğrudan kantine gittik ,kahve söyleyip etrafı incelemeye başladık. Özde nin telefonuna bildirim gelince Özde merakla telefonuna baktı.Birden gözleri ışıldamaya başladı.
Özde"Ayrılmışlar."dedi gülümseyerek
"Kim,kim kimden ayrılmış."
Özde"Aras şeymadan ayrılmış."dedi bayılacak gibi.
Selin"Gözün aydın.Meriçle bağlantılarıda kalmadı.Eh şeymada yok artık."
Melisa"Gelsin yeni aşklar diyelim o zaman."
Özde"Dur daha,sadece birkaç kere konuştuk.Ve o bana sadece birkaç kere baktı.O kadar yani ortada birşey yok."
Özde bunları söylerken gözünden ateş fışkıran bir kız bizim masaya doğru ilerlemeye başladı.Kızlar da fark ettiklerinde Selin mırıldandı,
"Şeyma."Şeyma denen kız birden özdenin karşısına geçip konuşmaya başladı.
Şeyma"Nasıl ayarttın ha sevgilimi .Ne yaptın ona söylesene ya."deyip elleriyle masamızı devirdi.Kız sinirden patlayacaktı.Özde zar zor konuşarak,
"Ben hiçbir şey yapmadım ."dedi.Selin fazla dayanamayarak kızın saçına asıldı.Biz şaşkın halde ona bakarken o bunu hep yapmak istiyormuş gibi sırıtıyordu.
Şeyma"Ah!,bıraksana ya sana bırak dedim.Sağar mısın?!"
Selin"Sen bizim masamıza geleceksin ve arkadaşımdan hesap soracaksın öylemi!"dedi saçını daha çok çekerek,biz onları ayırmaya çalışırken birkaç kız daha geldi.Selin şeymaya bakıp,
"Köpeklerini mi getirdin yanında.Alın lan."deyip şeymayı yere fırlattı.Selinin gözünün karardığını ilk defa görüyordum.O sırada barlaslar ve Araslar da geldi ama Meriç yoktu.Şeyma kızlara bakıp dalın işareti yaptı.Tüm kızların üstümüzde bitmesiyle bizde onlara karşılık vermeye çalıştık.Bir dakika Allah'ım bu Melisa mı kızın sırtına çıkıp saçlarımı çekiştiriyordu.Karşımda ki kız yüzüme tokat atınca benim de sinirim sınırını geçmişti.Kızın elini büküp takla attırırken herkes durmuş bize bakıyordu.Anlaşılan kimse böyle birşey beklemiyordu.Kalabalık dağalınca şeymalarda gitti.Selin sinirle kısık sesle onları sövüyordü.Biraz etrafıma bakındığımda özdenin yanımızda olmadığını fark ettim.
"Kızlar Özde nerede?"
Melisa"Nerde olacak burada işte.Aa Özde yok."
Selin"Bende diyorum bunlar niye sessiz sessiz gitti.Siz bu kata bakın bende üst kata bakacağım birşey bulamazsanız en üst kata bakın."
Selini dinleyip katları aramaya başladık merdivenden merdivene koşuyor ama özdeyi bulamıyordum.En son üst katta karşılaşınca,
Melisa"Yok hiçbir yerde yok!."
"Telefonlarınıda açmıyor.Kapalı."
Selin"Öyleyse tek çaremiz kaldı".
"Neymiş o ?"dedim merakla.
Selin"Aras,o bize yardım edecek bu belayı başımıza o sardı o kurtaracak."
Melisa"Mantıklı onların okulda bildiği bizim bilmediğimiz bir sürü yer var."
"E hadi o zaman."Kızlarla hızlıca kantine inip gözümüz arasları aradı.En köşede ki masada oturduklarını görünce Selin hızla oraya ilerledi.Ellerini birden masaya vurunca masadakiler ürperdi.
Bir çocuk"Ne oluyor lan?"dedi.
Selin"Ben sana şimdi ne olduğunu göstereceğim Burak."dedi sonra hızla arasa döndü.
"Aras Özde yok."
Aras"Ben ne yapayım."
Selin"Şeyma aldı götürdü kızı lan.Gelip masamızda sizin ayrılmanızdan özdeyi sorumlu tuttu.Kavga oldu bitti.Ne Şeyma ne Özde ortalıkta yok."
Aras"Özdeyi mi suçladı?"
Melisa"Evet onu suçladı.Kızı almış gitmiş."
Selin"Biz aradık yok.Ve senin bize şeymanın nerede olabileceğini söylemen bilmiyorsan bile bize yardım etmen gerekiyor."
Aras hızla ayağa kalkıp okulun çıkışına yürümeye başladı.Grubu ve bizde onun arkasından geliyorduk.
Selin"Nereye lan?!"
Aras"Özdeye."
Büyükçe yutkundum. Özde için gerçekten endişeleniyordum ama araslarla ne kadar sakin kalabileceğimizden emin değildim.Aras okulun arkasından duvara yürüyordu.Evet duvara.Sonra yerde ki büyük lögar kapağı açtı.
Melisa"Yuh!"
Lögar kapaktan aşağı inen merdivenlerden indiğimizde çığlık sesleri geliyordu.Burası eski bir kanalizasyon tüneliydi kullanılmadığı için öğrenciler burayı galiba sorgu yeri yapmıştı.Çığlıklar devam ederken arasın önüne geçip eski ahşap kapıyı açmaya çalıştım ama kitliydi.
Aras"Çekil ben hallederim."derken kapıyı attığım omuzla kapı kırıldı.Herkes bana şaşkın şaşkın bakarken direk cevap verdim,
"MMA biliyorum ve dövüş sanatlarında ileri eğitimim var yeterli mi?"Aras dahil herkes başını salladığında şeymayı elinde bir kova suyla sandalye ye bağlı özdeye döktüğünü gördük hepimiz şoktan şoka girerken Şeyma cız sesiyle konuşmaya başladı.
"Sevgilimi elimden almak neymiş öğrendinmi ?!,gerçi daha altıncı kovamızdayız kızlar sıcak suyu getirin."demeden Selin şeymanïn dibinde bitip yüzüne sesi yankılama çok sert bir tokat yapıştırdı.Şeyma bir eli yanağında seline şokla bakarken konuştu.
"Siz nasıl...Aras!"dedi birden ayağa kalkarak Selin acımasızca karnına dirseğini geçirirken yere inlemelerle düştü.
Selin"Sıranı bekle."deyip özdenin yanına gitti.Elimle özdenin yanağına dokundum ,hafif hafif yanağına vurdum ama uyanmıyordu.Melisa hızla ellerindeki ipleri çözüp onu yere yatırdı.Bir türlü uyanmıyordu.Melisa gözleri dolu bir şekilde bağırarak,
"Uyanmıyor birşey yapın,birşey yapın."
Aras özdenin yanına gidip nabzına baktı.Ben korkudan köşeye sinmiş yanlarına yaklaşamıyordum.
Aras bir kere daha nabzını kontrol edip bize döndü.
"Kısa süreli bir bayılma vücut ısısı çokça değiştiği için beden bunu kaldıramadı ve kendini bıraktı".Selin şeymaya doğru bağırarak,
"Sana bunun on mislini yaşatıcağım duydun mu beni?!"deyip şeymamın karnına tekme attı.Ben selini zar zor zapt etmeye çalışırken,
"Selin tamam sakin ol cezasını elbette çekecek bizzat ben sağlayacağım bunu.Tamam mı hadi."deyip onu şeymadan uzaklaştırdım .Bir anda Özde birşeyler mırıldanmaya başlayınca hepimiz başına toplandık kesik kesik söylüyordu.
"Hayır ....ben..bir şey ..yapmadım.Aras..ondan çok..hoş-hoşlanıyorum.Bırakın beni lütfen,"deyip tekrar uykuya daldı.Biz kızlarla bir birbirimizin yüzüne bir arasın yüzüne bakıyorduk.Özde resmen aşkını arasın kollarında herkese açıklamıştı.Arasın yüzüne baktığımızda,özdeye büyülü bir şekilde bakıyordu sanki yüzünde hafif bir tebessüm vardı.Anlaşılan o da ona boş değildi.Bir dakika sonra Özde ayılınca arası görmesiyle mırıldandı.
"Rüyada mıyım ya?"deyip bu sefer bizim yüzümüze baktı.Aras onu yavaşça ayağa kaldırıp üstünde ki ceketi ona giydirdi.Özde ona utangaç bir şekilde bakıyordu ama Aras kendinden taviz vermiyordu.
Özde"İyiyim ,kızlar bakmayın öyle hadi gidelim artık."
Selin"Bu paçoz ne olucak?!"dedi şeymayı kastederek.
"Selin sana o bende dedim rahat ol."
Selin kafasını sallayınca merdivene doğru yürümeye başladık tam o sırada lögar kapağı açıldı.Aşağı inenleri görünce korkudan dudağımı dişlemeye başladım. Merdivenlerden indiklerinde bizi görmeleriyle şok olan meriçlerle ,Araslar ve bizler karşı karşıdaydık.Meriçin soğuk bakışları arasın üzerinde gezerken beni fark etmesiyle donup kaldığına kesinlikle söyleyebilirim.Sadece o da değil yanında tahmin ettiğim Akın ve Barlasda doğrudan bize bakıyordu.Anlaşılan davetsiz misafirler şuan onlar değil bizdik.

Küçük YabancıWhere stories live. Discover now