6. Maandag 19 januari

134 8 0
                                    

Het is een een vermoeiende dag en superkoud! De hele ochtend heb ik met Noah gesproken en we hebben besloten dat onze date woensdag zal plaatsvinden. Als ik naar de eetzaal stap zie ik dat Erina, de nerd uit onze jaar, gepest wordt door Nick en Chris. Ze zijn twee wilde wannabe popu's met een eho te groot voor deze wereld. Ik stap er op af en ik ga voor Nick staan. "Hey Kaaskop! Laat haar met rust!", sis ik. Ik heb medelijden met Erina die piepende achter mij staat. "Oh oh oh Valentina! Wat ga doen he? Bijten?" zegt Chris spottend. "Nee iets veel beter" en dan schiet mijn knie omhoog in zijn heilige Maria. Met een plof gaat die achteruit en ik trek Erina mee naar mijn vaste tafel in de kantine. "D-d-dankje!" zegt ze stotterend. "Graag gedaan hoor! Zeg Erina?" vraag ik. Ze kijkt me met grote ogen aan alsof ik haar ga opeten. "J-j-ja?" zegt ze piepend. Ik moet direct aan mezelf denken. Ik was eerst ook zo, bang en verlegen. "Mag ik jou een make-over geven?" zeg ik met vol zelfvertrouwen. Ik weet dat ze geen nee zal zeggen. "Uhm...Ja, denk ik", zegt ze. Zo dan ga ik weer een opdracht voltooien. We wisselen nummers uit en ze gaat terug naar de nerdtafel waar ze zoch veilig voelt. Op dat moment komt Bethany bij mij zitten. "Hey meid je ziet er echt geweldig uit tegenwoordig! Wil je niet bij ons aan tafel komen zitten?" kirt ze. Ik heb niks tegen Bethany maar haar stem is zo hoog dat vogels ervan doof worden. "Uhmm niet vandaag maar morgen zekers!" zeg ik knipogend. Ze is een beetje verbaasd door mijn antwoord maar als snel zet ze een neppe glimlach op. "Oke! Weet dat je altijd welkom bent!" En na die zin gaat ze terug aan haar tafeltje zitten. Kort daarachter komen Kevin en Ashley bij mij aan tafel zitten. "School is zo saaaaai" , zegt Kevin. "Jij bent anders ook wel saai hoor." , zegt Ashley terug. Kevin doet alsof hij nep beledigd is en we schieten in de lach. Na de lunchpauze werd ik geroepen naar de directeur. Directeur Colman is de aardigste directeur ooit, ten minste, als hij je graag heeft. Snel stap ik zijn kantoor binnen in de hoop dat het niet gaat om mijn voorvalletje met Chris. "Zo zo! Wat heb ik gehoord? Je vindt dus geweld nodig op school?" zegt hij streng. in zit daar stil en kijk hem gewoon aan en na een tijdje zeg ik: "Nee meneer."
"Waarom schop je hem dan in zijn gelsachtsdelen?"
"Ik heb slecht gereageerd meneer."
"Dat heb je inderdaad gedaan maar omdat het de eerste keer is dat je iets mis doet, heb je alleen maar een waarschuwing."
"Dankjewel meneer."
"En Valentina! Als je geen 80 haalt voor wiskunde volgend rapport moet je van richting veranderen."
Ik knik en stap de bureau uit! Ben ziet mijn betreurde kop en komt naar me toe. "Hey! Waarom zo droevig?" Vraagt hij bezorgd. "Ik heb een waarschuwing en ik moet 80 halen voor wiskunde...", zeg ik zacht maar gebroken. "Als je wilt kan ik je helpen met wiskunde?" vraagt hij. Oh My God. Hij heeft me bijles aangeboden! Weer een opdracht dat van mijn lijst mag! "Is goed! Morgen in de schoolbib?" zeg ik nonchalant. "Nee joh! Daar is het te saai! Bij mij thuis?", stelt hij voor. "Ja! Voor mij gelijk!" zeg ik en ik geef hem een knipoog. "Da's een date!" En hij loopt weg. Ik heb een studieDATE, met een nadruk op date, met Ben! En daardoor ga ik Huppelend naar de volgende les.

30 Dagen Voor ValentijnWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu