2. časť

20 1 0
                                    

[15.11.2020]

[1433 slov ]

snáď sa táto časť bude páčiť :) obsahuje veľa odborných slov :( ak by ste niektorému nechápali, tak napíšte ja vám to vysvetlím :) prajem príjemné čítanie. 



"Yoona, už si tu? To si vyriešila ten prípad tak rýchlo?" Zasmial sa profesor a praktikanti očili.

"Áno, pacient sa dostal len do šoku. Pacient má 72 rokov a menšie problémy so srdcom. Jeho mladá ešte ani neplnoletá dcéra je tehotná, nemá ani priateľa, takže manželka pacienta a dcéra oznamovali túto veci pacientovi, ktorý to vzal veľmi ťažko. Dostal sa do šoku, upadol do bezvedomia, následne mu zmodrali pery a končeky prstov. Infarkt to naštastie nebol, keďže jeho srdce pracuje správne ako má. Dostal lieky na upokojenie a previezli ho na izbu, aby ho mohli sledovať. Takto rozhodol jeho kardiológ, ktorý sa dostavil o pár minút, keď som určila diagnózu," dokončila som a usadila som sa na svoje miesto.

"Wow," vydýchol Minjae.

"Tak potom pomôž Minjaemu, keďže on si nevie pomôcť s určením diagnózy," postavil sa profesor a odišiel preč. Zavrčala som a postavila sa.

"A čo som ja do pekla?!"

"Yoona, prosím," vydýchol Minjae, "ja si myslím, že jediné riešenie je palec amputovať a-"

"Nie je to studená končatina, ktorá by sa dala len tak amputovať. Nie je tam problém s cievami, to by mal problémy so srdcom, ale nič tam nie je," pretočila som očami.

"Máš pravdu výsledky to hovoria, jedine, ak by tie výsledky neboli správne?"

"Ktoré výsledky sa mýlia, Minjae?" pretočila som očami, "Ukáž mi to." Podal mi zložku, v ktorej som začala listovať. "Pacient s prstom vie chýbať, cíti všetky podnety," čítala som nahlas a listovala. "Neberie žiadné lieky?"

"Nie sú tam uvedené."

"Ty si sa ho nepýtal?! Nečítal si jeho kartu?!" Vykríkla som a zložku hodila na stôl.

"Čože?"

"Môže byť alergický na hocijaký lieky, ktorý mu je teraz podaný, ako je možné, že si si nepýtal zložku?!" Rozbehla som sa smerom na urgent, kde ležal pacient a vedľa neho sedela žena.

"Deje sa niečo?" Ozvala sa hneď žena.

"Je pacient na niečo alergický?"

"Nie, nie je."

"A užíva nejaké lieky?" opýtala som sa, "pretože v zložke nie sú uvedené žiadne, pokiaľ je to bolestivá rana chirurg musel predpísať nejaké lieky, však?" Žena jemne prikývla. "Aké sú to lieky?"

"Netuším ako sa volajú, neviem aké lieky berie môj muž, keďže o toto sa nezaujímam," povzdychla som si a rukou prešla cez vlasy.

"Môžem vás poprosiť o podpis, potrebujem sa dostať do zložky pacienta, aby som si pozrela aké lieky berie?" začala prikyvovať a nasledovala ma k pultu. Kde hneď vypísala papier a ja som prešla k pocítači.

"Pusti ma k tomu," ozval sa Minjae.

"Nie."

"Je to môj pacient," zavrčal po mne.

𝘸𝘦 𝘤𝘢𝘯 𝘮𝘢𝘬𝘦 𝘪𝘵Where stories live. Discover now