nefes aldigim sure seninim.....

1.2K 58 10
                                    

- uyaniyo. ( yaren )

Ayazin soylediklerinden sonra tekrar uykuya dalmistim. Bilmiyorum, belkide kisa bi rüya aniydi. Kafamda kurguladigim, olmasini istedigim bi sahneydi belkide. Bi onemi yok. Çünkü gozlerimi actigimda karsimda ayaz da yoktu.

- canim iyi misin ? ( deniz )

Deniz yine panik olmus. Onu uzdugum icin kendimden nefret ediyorum. Boyle bi abiyi haketmiyorum. O hep benim icin iyi olani isterken ben onu uzecek seyler yapip duruyorum. Digerleri icinde durum farkli degil aslinda. Annem ve babam; ikisinide kazanin oldugu zaman olabildigince uzdum. Babami, hic bi zaman aglamayan babami aglattim. Nasil bi evladim ben ? Yaren; her zaman yanimda olan dostum. O benim icin neler neler yaparken ben onun icin ne yaptım ? Hazirladigi surprizlerin mahvolmasina neden oldum. Üzgün zamanlar gecirttim ve en onemli yillarinda derslerinden alikoydum. Tıpkı samedede yaptigim gibi. Evet bide samed var. Oturup dert yanarken kriz gecirdigim; dertlerini paylasip rahatlamayi dusunurken benim yuzumden kaç kat daha uzdugum bir diger dostum. Ve uzdugum daha nice insan...  ben insanlari uzmekten baska bi ise yaramiyo muyum ?

- nehir ? ( toprak )

Denize cevap vermedigimi farkedip yuzume yapabildigim en buyuk gulucugu yerlestirdim. Siz onu biliyosunuz. Kabiz oldum gülüşü.....

- evet iyiyim. Merak etme.

- cok korkuttun bizi. Bi daha bensiz disari cikmiyosun. ( deniz )

- tamam.

Soradan edindigim bilgilere gore gece fenalastim ve sabaha kadar solunum cihazinda kaldim. Öğleden sonra kendime geldim ve su anda otele dönüyoruz. Lan benim sarterler niye boyle attiki ? Ozel gunum yeni bitti ondan mi acaba ? Normal sartlar altinda bu kadar suclu hissetmem. Sucluluk duygusuda bi yere kadar. Ben suyunu cikardim bayaaaa...

- nehiri odasina biz götürürüz deniz. Sizde cok yoruldunuz. Gidin dinlenin. ( samed )

- sacmalamayin. Ben götürürüm nehiri odasina. ( deniz )

- deniz git yat. ( samed )

Samed ve denizin bakismasi bir dakka kadar surdu. Alah bilir o bir dakkada bakislarla ne konusmalar döndü.  Ama benim onlari okuyacak halim yok. Bi an once odaya gitmek istiyorum.

- tamam dikkatli olun. Bisey olursa heber verin. ( deniz )

- ben gece yaninda olucam. Merak etmeyin. ( yaren )

Yarenin guven veren cumlesinden sonra deniz ve toprakla vedalastik. Deniz o kadar halsizdiki, toprak onu tasiyodu resmen. Odamin kapisini acip iceri girdigimde yerime civilendim. Odamin her yeri balonlar, cicekler ve mumlarla suslenmisti. Ama balonlarin bi kismi sonmus, guller burusmaya yüz tutmus ve mumlar; sanki erimiste durduklari yerlere guzelce yayilmis gibi duruyodu. Gözlerim odanin merkezindeki ayaklari bulunca yavasca kafami kaldirip ayaklarin sahibine baktım. Kan canagi olmus gozlerle bana bakan ayazin gozleriyle bulusunca gozlerim yasarsada yaslari icime akittim. Aglamayacagim. Uzerine dikkatlice bakinca, siyah bi takim elbise giydigini, icine giydigi beyaz gomlegin yakalarini actigini, siyah kiravatinin asagi dogru cekilerek sanki ona nefes sansi vermeyi bu sekilde basariyomuscasina olan goruntusu ile karsilastim.

- iyki dogdun elma sekerim. ( ayaz )

Yavasca yanima gelip kollarini belime doladi. Her ne kadar halim olmasada bende kollarimi buyuk bi zorlukla ayazin boynuna sardim. Bi sure sarildiktan sonra ayaz kollarimdan tutup yataga oturmama yardim etti. Bizimkiler odadan coktan cikmisti.

- ben ozur dilerim. Boyle olucagini dusunemedim. Affet beni. ( ayaz )

- affedilecek bisi yok. Kendi kendime depresyona girmistim ama o cocuk seni aramami soyledi. Bende kazadan sonra yaşadıklarımi unutup yine ayni yola girince olan oldu.

ÇOK DA GÜZEL İYİ OLDU.Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin