Bitirir mi bizi kalbinde ?

1.4K 40 0
                                    

- eveeeet hazirsan baslayalim nehir. ( afzal )

Aslında hic te hazir değilim. Napacaz ki biz simdi ? Nolacak acaba ? Ne diyecem ? Herseyi oldugu gibi anlatmam gerek degil mi ? Offf of. Hazir miyim ki ben ? En mantiklisi dogruyu söylemek.

- bilmiyorum.

- korkmani gerektirecek hic bisey yok. Biz sadece senin onceden yaşadığın olaylari konusup degerlendiricez ve bu günden sonra bu konu hakkinda neler yapabilecegimiz hakkinda fikirler ortaya atacagiz o kadar. Anlastik mi ? ( afzal )

Onaylarcasina kafami salladim

- peki oyleyse baslayalim. Oncelikle sakin ol tamam mi ? Onceden yasadiklarin hakkinda bahsedicez. Kendini iyi hissetmedigin dakka bitiriyoruz. Salik durumun acisindan yapmamiz gereken sey bu. ( afzal )

Afzal karşımdaki tekli koltuga rahat bi sekilde oturup bacak bacak üstüne atti. Elindeki defteri dizine koyup cebindeki kaleminde ucunu acip bana döndü.

- evet. Kazanin olduğu günü hatırlıyo musun ? ( afzal )

Kafamin tekrar onaylarcasina salladim. Neden konuşmuyorum ki ben ? Sanki disciye gittim. Sanki agzimin icine igne yapacak adam....

- o gün neler oldugu ile ilgili konusmak ister misin ? ( afzal )

- olabilir.

- peki. Sen durmadan araya girmemeye calisacagim. Sorulari aralarda sorucam. Sen anlatmaya basla. ( afzal )

Derin bi nefes alip konusmaya hazirlandim.

- o gün....

Gozlerim dolmaya baslayinca o gün dememle kaldim. Devam edemedim.

- nehir kendini hazir hissetmiyosan bu konusmayi baska bi zamana erteleyebiliriz. ( afzal )

Kendimden emin bi sekilde kafami kaldirip cevap verdim.

- hayir. Ben hazirim. Bunlari biriyle paylasmam gerek. Beni yadirgamayacak ve dinlemekten bikmayacak biriyle paylasmam gerek.

- sanirim tarif ettigin kisi ben oluyorum. O zaman hazir olduğunda basla. ( afzal )

Afzala gulumsedim ve bu defa durmamak uzere konusmaya basladim....

- kazanin oldugu gun, sevgilimden ayrilma karari aldim ve ben bu dusuncemi bi arkadasimla paylasirken o duydu. Sonra aglamaya basladi bende ordan kosarak uzaklasmaya basladim. Agladigim icin cevremi net göremiyodum. Yola ciktigimi farketmedim. Samedin arkamdan bagirisini duydum ama artik cok gecti. En son hatirladigim sey sert zemine düşüşüm.

Nefes almak icin durdugumda afzal konusmaya basladi. Sanirim soru cevap yapicaz.

- neden agladin ? ( afzal )

- çünkü ayazi üzdüm.

- ayaz sevgilin mi ? ( afzal )

- evet.

- peki ayazi uzmek istemiyosan, o uzuldugunde kendininde uzulecegini bilerek neden boyle bisey yapmak istedin ? ( afzal )

- mecbur kaldim.

- neden mecbur kaldigini düşündün ? ( afzal )

- yiğit icin.

Afzal tek kasini havaya kaldirinca bende bi aciklama yapmam gerektigini hissederek olaylari en basindan anlatma geregi duydum.

- yiğit, bu sene bizim okula gecis yapan bi cocuk. Bi kac olay sonunda sinifta yigitle oturmak zorunda kaldim. Bi sure sonra birbirimize baya alistik. Gercekten yakin iki arkadas olduk. Tabi cevremizdeki herkes bizim sevgili olmamizi istiyodu. Bizde arada onlari sasirtmak icin sevgili olmusuz gibi davranirdik. Sonrada saka oldugunu soyleyip tepkilerine gulerdik. Yigitle arkadaslik iliskimiz buydu. Ayazsa cok daha onceden tanidigim, beni sevdigini bildigim biriydi. Ben ona karsi o tür hisler beslemiyodum. Zaten arkadaslarim onun tekin biri olmadigini düşündükleri icin onunla olmami söz konusu dahi etmiyolardi.

ÇOK DA GÜZEL İYİ OLDU.Where stories live. Discover now