Κεφαλαιο 19

12.2K 988 45
                                    

Περιμέναμε το Στέλιο να ερθει να μας πάρει . Ο Πέτρος ηταν καλυτερα σήμερα . Ειχε αρχίσει να τα θυμάται ολα , απλά που και που ξεχνούσε κάποια πράγματα . Ο γιατρός ειπε οτι θα επανέλθει πλήρως τις επόμενες μέρες . Του απαγόρευσε να δουλέψει για τουλάχιστον μια βδομάδα , τονίζοντας οτι πρεπει να ξεκουραστεί .
Μόλις φτασαμε ευτυχώς διαπίστωσα οτι οι περισσότεροι έλειπαν . Έψαχνα με τα ματια να δω αν ηταν εκει αλλα δεν τον ειδα πουθενα .
Μπήκαμε στο δωμάτιο και αφού έβαλα το Πέτρο να ξαπλώσει πήγα να ετοιμάσω κατι για να φάει . Έψησα μια μπριζόλα με λιγο ρύζι . Ήθελα να τον περιποιήθω για αυτο του ετοίμασα το αγαπημένο του .
" ωραία μυρίζει "
Τι κανει αυτη εδω ; Ακομα δεν εφυγε ;
" γεια σου Αλίκη "
" γεια σου Σαμ . Πως ειναι ο άντρας σου ;"
" μια χαρα , μερα με τη μερα ο γιατρός ειπε θα καλυτερεύει "
" χαίρομαι που το ακούω "
Ήρθε και στάθηκε διπλα μου χωρις να κανει κατι .
" μπορω να σε βοηθήσω σε κατι ;"
" όχι , συνέχισε εσυ τη δουλεια σου . "
Ευτυχώς σχεδόν τελείωσα με το φαγητο του Πέτρου γιατι ειχα αρχίσει να νιώθω άβολα έτσι όπως με κοιτούσε .
" α και να μη το ξεχάσω Σαμ , το βράδυ θα εχουμε μια μικρή γιορτη , έτσι να το γιορτάσουμε που ολοι ειναι καλα και γύρισαν στις οικογένειες τους "
Τωρα γιατι εγω νομίζω οτι υπονοεί κάποια πράγματα .
" ενταξει Αλίκη , θα ενημερώσω το Πέτρο "
" τα λέμε το βράδυ λοιπόν "
Πήγα το φαγητο στο Πέτρο που μπορω να πω οτι το καταβροχθησε και έμεινα να του κανω παρέα μεχρι να έρθουν οι υπόλοιποι . Μιλούσαμε για τα παιδικά μας χρονια και όλες τις καλές αναμνήσεις που είχαμε . Θυμηθήκαμε όλες τις σκανδαλιές που κάναμε και δε μπορούσαμε να σταματήσουμε απο τα γέλια . Σε κάποια στιγμη χτυπησε η πορτα .
" εχουμε μαζευτεί ολοι έξω , εσάς περιμένουμε "
Δεν καταλάβαμε ποτε πέρασε η ωρα . Τον βοήθησα να σηκωθεί και με πηρε αγκαλιά . Βγαίνοντας απο το δωμάτιο τους είδαμε να μας κοιτάνε ολοι με ενα χαμόγελο . Ολοι εκτός απο εναν. Το βλεμμα του ηταν θυμωμένο . Τον αγνόησα και καθησα διπλα στο Πέτρο . Αφού του είπαν περαστικά έβαλαν μουσική και άρχισαν να γεμίζουν τα ποτήρια με κρασί .
Η ωρα περνούσε ευχάριστα . Σιγα σιγα αρχίσαμε να τραγουδάμε ολοι τους στίχους απο τα τραγούδια που έπαιζαν . Το ενα ποτήρι διαδεχόταν το αλλο . Είχαμε αρχίσει να μεθάμεολοι .
Με την ακρη του ματιού με έβλεπα το Νίκο που μονο έπινε . Η Αλίκη καθόταν διπλα του και του ψιθυρίζε που και που κάποια πράγματα καλα δεν της απαντούσε .
Η ωρα περνούσε ευχάριστα με γέλια , τραγούδια , χορο και πολυ κρασί . Δε ξέρω ποσο ειχα πιει αλλα ενιωθα τέλεια . Αγνοούσα τα βλέμματα του Νίκου που πλέον είχαν μετατραπεί σε κατι σκοτεινό . Ο Πέτρος ηταν ο μόνος που δεν έπινε επειδη επερνε κάποια φάρμακα .
" Σαμ μήπως να σταματησεις να πίνεις ; Αρκετά δεν ήπιες ;"
" ελααα, ασε με , σήμερα γιορτάζω την επιστροφή σου "
Κούνησε το κεφαλι .
" θα το μετανιώσεις το πρωι , οταν θα εχεις πονοκέφαλο μη μου κλαφτεις "
" Χαχαχα , παντα με προσεχεις . "
Έσκυψα και του έδωσα ενα φιλι στο μάγουλο . Εκείνη τη στιγμη άρχισε να παίζει μια ζεμπεκια . Ο Νίκος σηκώθηκε απότομα , πήγε στο κέντρο και άρχισε να χορεύει . Ολοι ενθουσιάστηκαν και άρχισαν να χτυπάνε παλαμάκια .
" ειναι η πρώτη φορα που τον βλέπουμε να χορεύει "
Ηταν ο Στέλιος που μίλησε . Το τραγούδι που έπαιζε ηταν ' τι σου κανά και πίνεις , τσιγάρο στο τσιγάρο '
Τα ματια μου καρφώθηκαν πανω του . Δεν ειχα ξαναδεί κάποιον να χορεύει τοσο ωραία . Άρχισα να χτυπάω και εγω παλαμάκια .
' πες μου για δε μ αφήνεις με δυο φιλια να πάρω , απο τα θολά σου ματια ..'
Οταν ειπε αυτα τα λόγια κάρφωσε το βλεμμα του πανω μου . Χόρευε και με κοιτούσε μεσα στα ματια . Ενιωθα οτι ειμαςταν μονο εγω και αυτός . Μολις τελείωσε το τραγούδι άρχισαν ολοι να τον χειροκροτούν και να του δίνουν συγχαρητήρια . Ο Νίκος επέστρεψε στη θέση του γέμισε το ποτήρι του με κρασί , το κατέβασε με μια γουλιά και εφυγε .
" μαλιστα "
Η φωνή του Πέτρου με συνέφερε .
" τι ;"
" τιποτα , κατι δικά μου λέω . Σαμ εγω λέω να παω να ξαπλωσω . Ειμαι κουρασμένος "
" θα έρθω μαζι σου "
" όχι μεινε εσυ , δεν υπάρχει λόγος να έρθεις . Αν χρειάστω κατι θα σε φωνάξω "
Λιγο μετα το Πέτρο άρχισαν να φεύγουν και αλλα άτομα . Παρατήρησα οτι ειχε φύγει και η Αλίκη . Προφανώς ειχε παει να βρει το Νίκο . Είχαμε μείνει τέσσερα άτομα . Ο Στέλιος μιλούσε με τους άλλους και έπιναν συνέχεια . Ειχα βαρεθεί λιγο και αποφάσισα να παω και εγω για ύπνο . Τους καληνυχτησα αλλα δε με άκουσαν . Καθώς προχωρούσα προς το δωμάτιο ενα χέρι με άρπαξε και μου έκλεισε το στομα . Δε χρειάστηκε να φωνάξω γιατι η μυρωδιά του ηταν τοσο γνώριμη . Με γύρισε απότομα και με έσφιξε στην αγκαλιά του . Το χέρι του άρχισε να χαϊδεύει τη μεση μου .κοιταζομασταν μεσα στα ματια .
" πες μου για δε μ αφήνεις με δυο φιλια να πάρω .."
Μου τραγουδούσε τους στίχους .
" δε μπορω αλλο , δε μπορω να σε εχω τοσο κοντα και να μη σε αγγίζω "
Με σήκωσε στην αγκαλιά και με πήγε στο δωμάτιο του . Μόλις μπήκαμε μεσα κλείδωσε τη πορτα και με άφησε στο κρεβάτι . Ήξερα οτι αυτο που κανω ηταν λάθος αλλα δε με ένοιαζε . Στα ματια του έβλεπα τον πόθο . Με μια κίνηση έβγαλε το πουκάμισο του και βρέθηκε πανω μου .
" μη με σταματησεις ."
Ηταν σαν να με εκλιπαρούσε . Τον άρπαξα και τον φίλησα .
" όχι απόψε .."

Στην ακρη του κόσμουΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα