Κεφαλαιο 1

32.4K 1K 37
                                    

Εδω και δυο χρονια ημουν άνεργη . Όσο και να έψαχνα δε μπορούσα να βρω τιποτα . Ειχα αφήσει το βιογραφικό μου σε πολλές εταιρίες . Ειχα τελειωσει διοίκηση επιχειρήσεων . Παντα πίστευα οτι θα έβρισκα εύκολα δουλεια . Ειχα φύγει απο τη προηγούμενη γιατι το αφεντικό μου μου την έπεσε . Δε μπορούσα να το δεχτώ και γι αυτο με απέλυσε με τη δικαιολογία οτι δεν ημουν σωστή στη δουλεια μου . Προπαθουσα μάταια να βρω κατι να δω στη τηλεόραση . Άρχισε να χτυπαει το κινητό μου με το ringtone του αδερφού μου .
" Σαμ , τι κανεις ;"
" ελα Πέτρο , προσπαθω , εσυ ;"
" σου εχω νεα . Σου βρήκα δουλεια "
" αλήθεια ; Που ; Ποτε αρχίζω ;"
" μη βιάζεσαι να ενθουσιαστείς. "
" σε ακούω "
" το αφεντικό μου ψάχνει ενα άτομο για να κρατάει τις σημειώσεις του , να τις αρχειοθετεί και γενικά κάποιον να γίνει το δεξί του χέρι . Δεν ειναι και τόσο πανω στον τομέα σου αλλα τα λεφτα ειναι πολυ καλα . "
" ειναι κατι που δε μου λες ;"
" θα πρεπει να έρθεις μαζι μας "
" που ; Στην Ιταλια ;"
" ναι . Και κατι ακομα "
" τι ;"
" του εχω πει οτι εισαι η γυναίκα μου . "
" γιατι ;"
" γιατι δεν θέλει γυναίκες ελεύθερες στα πόδια του . Το προσωπικό του ειναι ολοι αντρες και θεωρεί οτι μια ελεύθερη γυναίκα θα τους αποσυντονισει. "
" μαλιστα "
" σκέψου το . Εχεις μεχρι αυριο το πρωι προθεσμία . Τι βράδυ φευγει η πτήση .
Αν συμφωνήσεις να με πάρεις πρωι πρωι να σου κανω κράτηση . "
" καλα θα το σκεφτώ . "
Κλείσαμε το τηλεφωνο και άρχισα να σκέφτομαι τα υπέρ και τα κατα . Ο Πέτρος ηταν γεωλόγος και ειχε βρει αυτη τη δουλεια τους εδω και έξι μήνες . Απο τότε έλειπε συνέχεια . Μου ειχε πει οτι ηταν δύσκολα γιατι έψαχναν για κατι σπάνια πετρώματα . Αυτο σήμαινε πολλές ωρες δουλειάς και πολλούς μήνας μακρυά απο τις σπίτι . Η δουλεια ποτε δε με φόβιζε . Ίσα ίσα μου άρεσε να δουλεύω . Όσο για το μακρυά δεν ειχα κατι για να με κρατάει . Οι γονείς μας είχαν πεθάνει σε τροχαίο πριν χρονια και είχαμε μείνει μόνοι μας . Κάποια σχέση δεν ειχα . Ο τελευταίος που ειχα , ο Γιώργος , αποδείχτηκε μεγάλος μαλακας αφού ταυτόχρονα με μενα ειχε άλλη μια . Το έμαθα κατα τύχη οταν μου ειχε πει οτι δε θα έβγαινε μια μερα και τον πέτυχα κατα λάθος έξω. Ειχα βγει με μια παρέα απο τη δουλεια και είχαμε παει σε ενα εςτιατοριο . Αυτός δε με είδε στην αρχη , γιατι τα τραπέζια μας ηταν μακρυά . Τον παρακολουθούσα γιατι ήλπιζα να ηταν κάποιο επαγγελματικό ραντεβου . Οταν όμως τον ειδα να σκύβει και να τη φιλάει κατάλαβα πως όχι . Πλησίασα στο τραπέζι τους και του έριξα το κρασί στα μούτρα . Ειχε κανει κάποιες προσπάθειες να με βρει αλλα ποτε δε σήκωσα τηλέφωνα .
Όσο και να έψαχνα ενα λόγο να μείνω δεν έβρισκα . Πηρα το κινητό και εστειλα ενα μην στο Πέτρο .
' εντάξει για τη δουλεια . Κλείσε εισιτήρια '
Πολυ γρήγορα ήρθε η απαντήση .
' τέλεια . Χαίρομαι γιατι έτσι θα ειμαςταν μαζι . Μη ξεχνάς όμως , εισαι η γυναίκα μου . '
Με το Πέτρο απο τότε που χάσαμε τους γονείς μας κάναμε τα παντα μαζι . Είχαμε μονο δυο χρονια διαφορα . Δε μοιάζαμε παρα πολυ . Αυτός ηταν καστανόξανθος με μέλια ματια και εγω Καστάνη με πράσινα . Το μονο που είχαμε κοινό ηταν το σημάδι στο γοφό . Ενα σημάδι που παντα έλεγα οτι μοιάζει με πεταλούδα . Αυτο το είχαμε και οι δυο απο τότε που γεννηθήκαμε .
Πόσο δύσκολο θα ηταν να προσποιηθώ οτι ειμαι η γυναίκα του ; Έτσι και αλλιώς όλη μερα θα δουλεύαμε . Στη τελική αν δε μου άρεσε θα έβρισκα μια δικαιολογία και θα έφευγα .
Σηκωθηκα και άρχισα να ετοιμάζω τα πράγματα μου . Ημουν τοςο χαρούμενη που βρήκα δουλεια . Τι θα μπορούσε να παει στραβά ;

@ αυτη ειναι μια μικρή εισαγωγή για τη και καινούργια ιστορία μου . Ελπιζω να σας αρέσει . Μη ξεχνάτε να ψηφίζετε και να σχολιάζετε @

Στην ακρη του κόσμουΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα