Κεφαλαιο 2

13.7K 980 24
                                    

Δεν ξέρω ποσες ωρες ταξίδευα . Ειχα πάρει το αεροπλάνο για Ρώμη , απο εκει τρένο και στο τέλος λεωφορείο . Παρόλο που δεν ειχα κοιμηθεί καθόλου το βράδυ δεν μπόρεσα να κοιμηθώ στο αεροπλάνο . Παντα ειχα αυτη τη κακή συνήθεια .
Μετα απο 15 ωρες ταξίδι και αναμονής σε αεροδρόμια και σταθμούς ημουν επιτέλους στο λεωφορείο για τον τελικό προορισμό μου . Δεν ειχα ακούσει καν αυτο το μέρος . Ο Πέτρος μου εδωσε οδηγίες για ολα τα μεταφορικά μεσα που επρεπε να αλλάξω και μου ειπε οτι θα με περιμενε στο σταθμό για να με παραλάβει .
Κοιτουσα έξω απο το παράθυρο . Η αλήθεια ειναι οτι αυτο το μέρος ειχε πολλές όμορφιες . Όσο απομακρυνομασταν απο το πολιτισμό τοσο πιο άγριο γινόταν το τοπίο . Αλλα ηταν τοσο μαγευτικό .
Ειχα πιαστεί τοσες ωρες να κάθομαι . Ήθελα επείγοντος να κανω ενα μπάνιο και να φάω . Αν εμενα άλλη μια ωρα εδω μεσα θα τρελαινομουν . Σε κάποια στιγμη ο οδηγός σταμάτησε και ειπε κατι στα ιταλικά που η βαριά προφορά του τι έκανε αδύνατον να τον καταλάβω . Έβλεπα όλους τους επιβάτες να κατεβαίνουν . Φταςαμε η ηταν κάποια στάση ;
" εδω ειναι το τέλος της διαδρομής "
Μου ειπε ένας νεαρός στα αγγλικά που ερχόταν απο πίσω μου .
" ευχαριστω "
Σηκωθηκα και αρχίσαμε να προχωράμε μαζι . Πρεπει να ηταν πανω κάτω στην ηλικία μου . Απο την προφορά και την εμφανιςη κατάλαβα οτι ηταν Ιταλός . Μαύρα μαλλια και κάστανα μάτια . Αρκετά συμπαθητικός .
" με λένε Πολ "
" χάρηκα , Σαμ "
" που πηγαίνεις Σαμ ;"
" η αλήθεια ειναι οτι δεν ξέρω . Εχω ερθει για δουλεια . "
" εγω για διακοπές . Ίσως σε ξαναπετύχω κάπου "
" ναι μπορει . Καλα να περάσεις στις διακοπές σου . "
" χάρηκα Σαμ "
" και γω Πολ "
Ο Πολ εφυγε και άρχισα να ψάχνω για το Πέτρο . Ο κόσμος έφευγε σιγα σιγα αλλα τον Πέτρο δεν τον έβλεπα πουθενα . Μήπως ειχα καταλάβει λάθος . Έβγαλα το κινητό μου για να τον πάρω αλλα δεν ειχα μπαταρία . Τελεία και τωρα τι κανω .
Είχαν φύγει σχεδόν ολοι . Πήγα στην ακρη και καθησα σε ενα παγκάκι . Αποκλείεται να με ξέχασε . Θα περίμενα λιγο . Με την ακρη του ματιού μου ειδα κάποιον απο μακρυά να με κοιτάει . Δε μπορούσα να καταλάβω χαρακτηριστικά . Καθόταν μπροστα απο το αυτοκινητο του και απλά με κοιτούσε . Γύρισα απο την άλλη μεριά γιατι δεν ήθελα μπελάδες .
Πέρασαν δυο λεπτα και ειδα με την ακρη του ματιού μου αυτόν τον αντρα να έρχεται προς το μέρος μου . Άρχισα να αγχώνομαι . Που εισαι ρε Πέτρο . Γύρισα και άρχισα να τον κοιταω . Όσο πλησίαζε τον παρατήρησα καλυτερα . Ψηλός , γεροδεμένος , μαύρα μαλλια και σκούρο επιδερμίδα . Έφτασε μπροστα μου και με κοιτούσε χωρίς να μιλησει .
" μπορω να σας βοηθήσω ;"
Τωρα που ηταν μπροστα μου μπορούσα να διακρίνω και τις γωνιεςπου ειχε . Ηταν κόυκλος . Το μονο που δε μπορούσα να δω ηταν τα ματια του γιατι φορούσε γυαλιά .
" η Σαμ ;"
" ναι ;;"
" ειναι ερώτηση ;"
" εσυ ποιος εισαι ;"
έβγαλε τα γυαλιά του και πάγωσα . Ειχε καταγάλανα ματια . Αλλα δεν ηταν μονο το χρώμα . Ηταν και το βλεμμα του που με καθήλωσε .
" με λένε Νίκο "
Τον κοίταξα με απορία .
" ειμαι το αφεντικό του Πέτρου και σε λιγο και δικο σου . Ο Πέτρος δε μπόρεσε να ερθει να σε πάρει γιατι πήγαν να πάρουν κάποια δείγματα και δεν επέστρεψαν ακομη . Με παρακάλεσε να έρθω να σε πάρω "
Αυτός ειναι το αφεντικό μου ;
" εισαι έτοιμη ; Δεν εχω όλη μερα για χάσιμο "
Ωραίος αλλα αγενής .
" ναι έτοιμη "
" ελα μαζι μου "
Προχώρησε μπροστα και με άφησε να τρέχω απο πίσω σέρνοντας τη βαλίτσα. Μπήκαμε στο τζιπ , έβαλε μπροστα και το μονο που μου ειπε ηταν ' ζώνη '
Οδηγούσε για κανενα μισάωρο και δεν είχαμε ανταλλάξει κουβέντα . Τελικα έσπασε τη σιωπή του .
" ποσο καιρο είστε παντρεμένοι ;"
Ωχ , αυτές τις λεπτομερείς δεν τις συζητήσαμε . Και αν του ειπε και εγω πω κατι αλλο ; Α ρε Πέτρο με τις βλακείες σου .
" τι σχέση εχει αυτο με τη δουλεια "
" δεν εχει "
" τότε δεν ειναι κατι που σας αφορά "
" μαλιστα. Ποσο χρόνων εισαι ; Αυτο πιστεύω μπορεις να μου το πεις "
" 25 "
" έχετε 3 χρονια διαφορα λοιπόν "
" ναι "
Δεν μου ειπε τιποτα αλλο . Συνεχίσαμε στη σιωπή για καμια ωρα περίπου . Καλα που δούλευαν επιτέλους ; Στην ακρη του κόσμου ; Ειχε αρχίσει να σκοτεινιάζει .
" φτάνουμε ;"
" ναι"
Απορώ τι θα λέμε με αυτόν τον αντρα . Εδω καλα καλα δε μου μιλάει . Ξαφνικά σταμάτησε το αυτοκινητο .
" φταςαμε "
Πήγα να ανοίξω τη πορτα και μου τράβηξε το χέρι .
" ο Πέτρος θα σου ειπε οτι στη δουλεια ειναι μονο αντρες . Ο μόνος λόγος που σε δέχτηκα ειναι επειδη μου ειπε οτι είστε παντρεμένοι . Δε θέλω πολλα πολλα με τους υπόλοιπους . Τα τυπικά και όχι φλερτ "
Μου ανέβηκε το αιμα στο κεφαλι .
" και ποιος σου ειπε οτι θα φλερτάρω . Δε με ξέρεις "
" μα σε ειδα είδη που φλερτάρες με εκείνο το νεαρό στο λεωφορείο . Το Πέτρο λυπάμαι μονο "
Πριν προλάβω να καταλάβω καλα καλα τι ειπε βγήκε απο το αυτοκινητο . Τι μου ειπε τωρα ;;; Δε θα τα παμε καλα . Δε θα τα παμε καθόλου καλα .

Στην ακρη του κόσμουΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα