Amikor a kudarcok motiválnak az előrelépésben

477 38 18
                                    


Marinette úgy döntött, hogy a rendezvény nélküle is tökéletesen el lesz magának és ha már a helyzet úgy hozta, akkor gyorsan kimenekíti magát. Egyértelművé vált számára, hogy még nem áll készen arra, hogy a fő célja felé vegye az irányt, és még több felkészülésre van szüksége. Ami eléggé bosszantó módon meg egyezett azzal az elképzeléssel, amit Macska a legutóbb meg említett neki. Megragadta hát az alkalmat és amíg mindenki a trónörökös beszédére várt, addig felhajtott egy újabb pohár pezsgőt, és a telefonjába egy gyors "ott találkozunk" - at pötyögött, miután a megérkező üzenetre azon nyomban "oké"t válaszolt.

Fogcsikorgatva landolt a már jól ismert tetőn, lépcsőzött le az idegesítő folyosóra, s bevetette magát a tanulószobába. Meg sem lepődött rajta, hogy az ajtót nyitva találta, ám Macskát sehol sem látta. Frusztráltan nézett körbe a kis lakásban, de az ugyanolyan üresen meredt rá, mint előtte. Kényelmetlenül érezte magát a tisztaság és az üresség láttán. A saját kis miniatűr káoszában és ezernyi futó projectjével körülvéve sokkal komfortosabb lett volna. Most akkor a srác itt lakik vagy nem? Végigsimított a kanapén, kibámult az ablakon, elsétált a hűtőig és belekukucskált, de csak sajtokat és alkoholt talált benne. Nyilván nem itt lakik, vagy borzalmasok az étkezési szokásai. De a lakásra ráférne néhány dizájner újragondolás, ha tényleg ejtőzni akarnak ott. Kaja a hűtőbe, egy puha takaró a kanapéra, és valami szín se ártana. Mélázott el szakértő szemmel körbe nézve a pasztellszínű környezetben, amiben semmi sem emelkedett ki különösebben. Leginkább minden beolvadt és talán ettől borsódzott a háta. Olyan semmilyen volt az egész. A fejében zsongtak az este eseményei. Szerette volna elfelejteni azt a megalázó érzést, amikor a hódítási próbálkozásába egy telefonálás is belezavart és Adrien is barátlistázta. Előbbivel lehet, hogy az életét mentették meg? Tehetetlen düh lett úrrá rajta s bugyogott a lelkében. Vajon mikor érkezik meg Macska? A csípőjén meg sem rezdült a jojója, ami átváltozáskor átvette a telefonja szerepét. Szeme egy pillanatra megakadt egy mappán. Alig észrevehetően a kanapé mellett volt beállítva a fal mellé. Talán leesett oda. Kiemelte s kíváncsian lapozott bele a kuszán beleszórt lapokba, de azon nyomban be is csapta. A látvány felkavarta és nem tudta mire vélni a dolgot. Hogy kerültek Macskához a munkahelyének a féltve őrzött papírjai? Néhány skicc, ruhavázlat és egy két fotó is volt a halomban, amiket sietve tolt vissza oda, ahonnan elemelte azt. Még sosem érezte magát ennyire keserűen csak mert a kíváncsiságának engedett. Egykedvűen nyúlt végig a kanapén és próbálta elterelni gondolatait a munkahelyéről vagy annak tartozékairól. Már eleve az is a rejtélyek részét képezte, hogy jutott Macskához ez olyan apartman, mint ez. Akaratlanul is eszébe jutott, hogy a cicus talán valamelyik cégnek a kémje? Annyira illene hozzá a szerep. A settenkedő fekete macska, mint adattolvaj? Halkan nevetett magában az elképzelésre.

– Most nem fogsz elmenekülni? – kérdezte Macsek kihívóan, amikor a maszkos partnere az ajtón belépve meglátta őt a kanapén héderelni. Egy pillanatra elfutotta az adrenalin a lányt, de nemet intett. Az elfuserált parti jótékony hatással volt az elhatározására, és az önbizalmát is jócskán derékba törte.

– Egyszerűen muszáj megtanulnom, hogyan kell elcsábítanom azt a srácot – bukott ki belőle kétségbeesetten a felhalmozódott érzelemgombóc. Macska felvonta az egyik szemöldökét.

– Csak nem megpróbáltad?

– És akkora világégés volt, mint a skandináv karácsonyi kecskéé. Egyszerűen képen röhögött, amikor megpróbáltam neki udvarolni.

– Itt rontottad el – mosolygott rá a maszkos társa fölényesen. Katica elképedt, hosszú hajfonatát idegesen csapta a háta mögé.

– Merthogy? – Macska elsétált a kanapéig, felkapta a távirányítót és megnyomta, aminek a hatására az ablak elé sötétítők kezdtek le gördülni. A nő a kérdésére nem kapott választ, s a tevékenységhez sem tudott mit hozzáfűzni s a pillantása is csak futólag érintette a kanapé mögé dobott dossziét, hogy mennyire célzott félre. – Azt hittem nem látni be – váltott témát végül.

Sex EducationМесто, где живут истории. Откройте их для себя