- let's go home;

356 29 2
                                    

{ T H O M A S }

Reggel az ablakon keresztül beáramló napfényre ébredtem fel. Zavarodottan, össze vont szemöldökkel tekintettem körbe. Ismét egyedül voltam. Maya-nak már szokásává vált, hogy sokkal előttem kel fel. Vissza hunytam a szemem, majd felsóhajtottam. Felakartam kelni, de mikor hallottam az ajtó nyitódását végül nem tettem. Elsőnek azt hittem, hogy Maya jött vissza hozzám, de az ő ismerős illata helyet, egy egészen más csapott meg.

Hideg és keserűség. Leginkább a citromhoz vagy a savanyú cukorka jellegzetes illatához tudtam volna hasonlítani. A kezemmel megdörzsöltem a szemem, majd kinyitottam. Az állt előttem, akit a legszívesebben sem akartam volna látni jelen pillanatban.

- Szia Tommy - szólt vidáman.

Hangja oktávokkal feljebb volt. Szinte csak a kutyák hallhatták. Fel akartam nevetni a gondolatra. Emlékszem, hogyan reagált hangjára Tessa. Egyszerűen csak menekült.

- Jenna - sóhajtottam végül. - Mit keresel itt? - kérdeztem fáradtan.

- Képzeld - kezdett bele mellém le ülve. - Már tegnap beakartam jönni, de az egyik itt dolgozó nem engedte - sóhajtotta gondterhelten. - Meg még ráadásul azt is mondta, hogy a barátnőd - forgatta a szemét. - De én nem vagyok olyan vaksi, hogy bedőljek ennek - suttogta. - Tudom, hogy ilyen szakadékokkal nem jönnél össze - legyintett.

Igen. Ilyen szakadékokkal. Tudtam, hogy Maya-ról beszél. Csak vele találkozhatott tegnap.

- Jenna - szóltam ismét, de mielőtt még folytathattam volna egy hang megakadályozott.

- Annak a szakadéknak neve is van, még pedig Maya - szólt kedvtelenül. - És kérlek szépen nem itt dolgozok - folytatta. - Annyi legalább lehetne benned, hogy ezt az én szemembe is mondod - mondta.

Maya hangja cseppet sem volt boldog, amit meg is értettem.

- Oh - kapta a szája ele tettetett meglepődéssel Jenna. - Én nem tudtam, sajnálom - nevetett zavartan.

Pocsék színész lenne, de ez hogyan is mondhattam volna a szemébe?

- Oh igen - mosolyodott el Maya. - Honnan is tudhattad volna? - kedvesnek látszott, de a felszín alatt én tudtam, hogy legszívesebben elküldené a lányt, én pedig egy percig sem tiltakoznék ez ellen.

- Hát, ha nem zavar akkor tudod - mutatott kettőnkre Jenna. - Befejezném ezt - szólt vigyorogva.

- Jah - vigyorodott el Maya is. - Én is befejezném azt amit tegnap kezdtünk el - mutatott magára majd rám.

Jenna tekintete egy percre ugyan, de elsötétedett. Maya jó volt ebben, túl könnyen kiborította a lányt.

- Akkor majd máskor folytatjuk - tekintett rám. - Szia Tommy - intett miközben felállt. - Maya - szólt oda neki, majd kilépett az ajtón.

Maya felvont szemöldökkel tekintett utána, majd rám tekintett.

- Tommy - lépett közelebb hozzám.

Megnevezésére felnevettem. Hallgathatom majd egy darabig. Csak az kéne még nekem, hogy ő is így hívjon.

- Befejezzük amit tegnap elkezdünk? - mászott fel az ágyamra, majd vetette át a csípőmön az egyik lábát. - Na? - simított végig a mellkasomon.

100 𝐌𝐄𝐌𝐎𝐑𝐈𝐄𝐒 𝐖𝐈𝐓𝐇 𝐘𝐎𝐔; 2.ᴇ́ᴠᴀᴅWhere stories live. Discover now