(23)Juni 2066

2 0 0
                                    

23.

Vanaf de bovenverdieping hoorde May zachte voetstappen. Voorheen was het opvallend stil geweest. De crew had waarschijnlijk met hun camera's in de aanslag zich een tijdje afzijdig gehouden. Ze krabbelde overeind, waarbij ze een klein boek onverwacht uit de kast tikte. Het voorwerp kwam met een zachte plof op de vloer terecht.
Ondertussen probeerde Zephyr nog steeds contact te leggen met de geesten die het huis op de heuvel teisterden. Hij gebruikte hierbij de dingen die in het verleden hadden afgespeeld. Hij riep hierbij voornamelijk om de geest van Mackay Murray, de man die zichzelf had verhangen nadat hij zijn complete gezin had uitgemoord. Hij stelde vragen zoals "Waarom onthoofde je je vrouw?" en "Wat heeft je tot deze daad gedreven?"
Ergens begon er opnieuw een portofoon te ruisen. Zo te horen was er iemand toch in het zenuwcentrum beneden gebleven.
'Eh, jongens... er was weer sprake van activiteit in de woonkamer. De apparatuur heeft een onverklaarbare beweging opgepikt. Toen ik de beelden bekeek, zag ik een lichtbol een paar tellen in beeld,' klonk de stem van Jarl vanuit het zenuwcentrum. 'En er klonken nog meer vreemde geluiden, zoals een zachte plof, over.'
'We nemen er een kijkje, over,' hoorde ze Buster in het apparaat terugzeggen.
Al die tijd had iemand kennelijk haar bewegingen kunnen gadeslaan. Toch had May niet gemerkt hoe ze haar in de gaten hadden gehouden. Die lui waren een kei in het toepassen van subtiele gebaren naar elkaar, zodat ze ongemerkt konden blijven.
'Jongens, ik denk dat we met een poltergeist te maken hebben, over.'
'Hoezo, Buster?' klonk een stem vanaf de andere kant. Zo te horen ging het om de gastheer van de Inexplicable Crew. Zephyr vervolgde: 'Misschien worden er onzichtbare trillingen vanuit de heuvel naar boven gezonden.'
'Ging het maar om zo'n simpele verklaring,' antwoordde de onderzoeker met de ankerbaard nu. 'Er is een boek uit de kast gevallen, zo'n antieke met een brede rug. Die zijn nogal zwaar zoals je wel weet. En met het oog op de activiteit eerder, het omvallen van voorwerpen, gaat het zeer waarschijnlijk om een hele agressieve poltergeist.'
'Dat is... ongelooflijk. Dit zo eens het beste bewijs kunnen zijn die we ooit hebben vastgelegd, over,' reageerde Zephyr. Hij kon zo te horen nog maar net een opgewonden klank in zijn stem onderdrukken.
'Nog nooit hebben we in de hele geschiedenis van Scary Creatures activiteit van een poltergeist kunnen vastleggen... Zak Bagans, de legende van de paranormale wereld, kan trots op zijn nalatenschap zijn,' ving May nog net op, voordat Buster de portofoon wegdrukte.
De opnames voor dat programma moesten natuurlijk doorgaan...
'Zak Bagans... Dat is toch die host van Ghost Adventures?' hoorde ze Buster nog mompelen. 'Die crew was anders behoorlijk getraind bewijzen te vinden...'
'Eh, Buster... kun je de knop loslaten?' klonk de stem van Jarl nu boven de zachte ruis uit. 'En ja, Zak Bagans was van Ghost Adventures, een klassieker uit de late jaren '00. Dat je daar geen notie van had zeg...'
May voelde een golf van machteloosheid door haar aderen stromen. Ze zat nog steeds tegen de boekenkast aangeleund, omringd door de gevallen boeken. Voor ze wist wat er gebeurde, zag ze zodra dat gevoel de kop opstak, een van de boeken met een woeste beweging onder de bank schuiven. Ze beet op haar lip en ze voelde haar machteloosheid overgaan in plotselinge vermoeidheid.
Zonder Buster verder een blik waardig te keuren, krabbelde ze zwijgzaam overeind, om vervolgens langs hem heen te lopen. Ze sleepte zichzelf de trap op. Toen ze langs de reling schuifelde, ontging alles haar volkomen. Vooral dat een klein rond apparaatje, dat de onderzoekers op de balustrade hadden geplaatst, heftig was begonnen te knipperen en zachtjes piepte. Bijna botste ze tegen de dichte deur van haar kamer op. Ze kon nog net de deur openen en de kamer binnenglippen. De deur sloot ze met een harde klap.
In de hoek tegenover haar kamerdeur, ter hoogte van de badkamer, nam een van de Static Night Vision camera's dit allemaal zwijgzaam in zich op.

Futurum (Paranormale Novelle)Où les histoires vivent. Découvrez maintenant