5.Fejezet

257 12 0
                                    

Az esti bál, mint megtudtam a személyzettől egyfajta ki nem mondott bemutatási ceremónia. És, hogy kit mutatnak be? Engem. A leendő királynőjüket. Úgy éreztem magam, mint valami bazári majom. De ez volt a feladatom és le kellett nyelnem a békát. Ahhoz, hogy a népemet mentsem meg kellett hódítanom egy másikat. Nem fűlött a fogam az egészhez, ugyanis Thor oldalán kell majd tetszelegnem. Ki nem állhattam a gondolatot, hogy szerelmes párként kell majd vigyorognunk egymásra. Szinte teljesen biztos voltam abban, hogy jegyesem minden alkalmat meg fog ragadni arra, hogy kinyilvánítsa a véleményét az egész herce hurcával kapcsolatban. Viszont öröm az ürömben Frigga volt. Ruhát küldetett nekem, amely káprázatos volt és olyan gyönyörű, amelyhez hozzá nyúlni se mertem egyedül. Segítségül hívtam Aurórát, de az első Hercegnő megnevezés után ki is tessékeltem a szobából. Szerettem volna hogy valaki számára csak Moe legyek. Reménykedtem abban, hogy Auróra a barátom lehet,de amíg magától feljebb rangsorol erre esélyem sincs, de türelmes lány vagyok és várok. Őszintén bárkinek örültem volna, aki társaságot nyújt. Magányosnak éreztem magam. A tükörben merengve tűnődtem. Az estélyi ruhám hűen tükrözte honnan jövök én. Fekete volt, mint az éjszaka és néhol csillogó gyöngyök vonták be azt, akárcsak a csillagok. A bokámig ért az anyag, s noha az asgardi viselet nem állt közel hozzám, mégis elnyerte tetszésemet. Hajamat kiengedve hagytam, s egy fejdísz ékesítette csak azt. Fandral szavai jutottak eszembe. "Csak légy káprázatosan gyönyörű." Nos Frigga tett róla, hogy ahhoz közeli állapotot érjek el, legalábbis úgy éreztem. Fohászkodtam az égiekhez, hogy Thor is így gondolja, mert őszintén ha így kiöltözve nem nyerem el leendő férjem uram kegyét, akkor soha sem fogom. Harang kondult. A bál kezdetét veszi.

Zene szűrődött át a falakon. Sikerült eltévednem így persze el is késtem a nyitányról. Egyedül álltam a hatalmas két szárnyú ajtó előtt.Csak egyszerűen be kellett volna löknöm.Szimpla mozdulat,mégsem tudtam megtenni. Izzadt a tenyerem és féltem szinte mindenkitől aki bent tartózkodott. Loki is valószínű  emeli az est színvonalát.Percekre voltam attól,hogy hátat fordítsak az egésznek. Lehunytam a szememet.Bátorság.Ez kellett volna. Aztán torok köszörülést hallottam a hátam mögül.Reménykedtem benne,hogy Fandralhoz tartozik a hang. Lassan fordultam hátra,s egy meglepett o hang hagyta el a számat. Thor állt előttem,de ez most nem a barbár istenség volt.Félhosszú haját úgy ahogy felkötötte,s dísz ruhát öltött magára.  A legmeglepőbb,hogy most szemeiben nem lakozott ott az a vad düh,mint mikor délelőtt rám tekintet.Már már jó kedvűnek hatott,próbáltam jeleket keresni rajta,amely tükrözte volna az alkohol mámort,de újfent meglepődtem.Józan volt. 
-Meglepődött a Lady tán valaki mást várt?-hajolt le hozzám,s akkor tűnt fel milyen hatalmas termete is van az istenségnek. Hátrébb léptem. Nem tehettem róla,meglepett ez a mozdulata. Hátam szinte már az ajtónak csapódott. Hatalmas vaskos tenyere rá tartott a hátamra. Nagyon nagyon közel volt. Nagyot nyeltem.Egyrészt zavarban voltam,másrészt nem értettem mi ez a közelség,amiben épp részesített és hogy tulajdonképpen meleg tenyerének érintése miért is esik jól.
-Óvatosan,nem akarunk így be esni a terembe ugye? -kérdezte huncutul csillogó szemekkel,élvezte az egész helyzetet. Megráztam a fejemet,s mikor már épp meg akartam magam emberelni ő hátrébb húzódott,s maga mellé rántott,hogy az ajtó velünk szemben legyen.
-Nagyon jól figyelj,gyorsan lezavarjuk a tisztelet köröket aztán az este hátra levő részében látni sem akarlak.-suttogta édes hangon. A fogamat össze szorítva tekintettem rá.Nagy lelki erőre volt szükségem,hogy ne küldjem el melegebb éghajlatra a koronájával együtt.Mit gondol számomra élvezetes szerelem nélkül férjhez menni? Na meg persze ehhez a pökhendi ficsúrhoz.  Az epe keserű ízét éreztem a számban. Gyorsan felül kerekedtem a sértettségemen.Meg igazítottam a ruhámat,majd a vőlegényemre mosolyogtam. Apám intelme keringett tudatomban,éreztesd a hatalmad.
-Mit gondol királyom ez a ruha megfelelő lesz? Hiszen ma este jelentik be,hogy a menyasszonya  vagyok.
Tudatni akartam az asgardival,hogy a helyzet ellen semmit sem tehet.Meg van kötve a keze,bármennyire is undokoskodik egy hónap múlva a felesége leszek.Jobb,ha minél hamarabb megérti és elfogadja. Akkor ott a düh újra keringett az íriszeiben. Ki hoztam a sodrából.Ez elégedettséggel töltött el. Úgy kell neki. Aztán szép lassan méregetni kezdte először a ruhát,ugyan lábaimat nem láthatta a dekoltázs része merészebb volt.Ott elidőzött a tekintete.Elmosolyodtam. Teljesen mindegy volt,hogy akarja e a frigyet.Férfiből volt,ezt le se tagadhatta volna.Nagyot nyelt,majd a szemeimbe nézett. 
-Most legalább úgy nézel ki,mint egy asgardi.-szúrta oda,majd belökte az ajtót. A zene elcsendesedett,nem is lepődtem meg rajta.Zengett a terem,mikor Thor kivágta az ajtókat. A báltermet végig se tudtam pásztázni annyi ember volt jelen. Az ember áradat,ahogy meglátott minket ketté vált,s egyenes utat köveztek ki számunkra Odinék elé.Pódiumon várt minket  a király Friggával és Lokival egyetemben. Megszeppenve álltam ott,míg Thor váratlanul meg nem ragadta a kezemet s végig nem vonszolt a termen. Szemei sarkából rám tekintett ,annyira megszeppentem a hirtelen jött figyelemtől ,hogy szinte szaladtam utána,ő ezen jót mosolygott,s nem lassított,szinte Odin elé vetett. 
-Apám elhoztam a mátkám,ahogy kérted!-kurjantott egy hatalmasat ez a fajankó,s erősen magához vont a derekamnál fogva.Fogam még szorosabban szorítottam,s a fejemet felszegtem. Loki bárgyún vigyorgott,az egész megalázó volt. 
-Felség.-szűrtem fogaim közül a szavakat.Úgy éreztem magam Thor szorításában magam,mintha hadi fogoly lennék. 
-Na de Fiam!-szólt erélyesen Frigga.
-Anyám gyönyörű vagy,mint mindig.-vigyorgott a férfi,s az asszony enyhülni látszott. Na szép. Ezt a kört is Thor nyerte velem szemben. Ó hogy mit meg nem adtam volna az otthonomért abban a pillanatban.
-Moe a ruha remekül áll rajtad. Bár kicsit tartottam tőle,hogy nadrágban jelensz meg,de örömmel tölt el,hogy el fogadtad az ajándékomat.
-Köszönöm,a ruha meseszép. 
-A ruha csak akkor szemet gyönyörködtető,ha a viselője is az. Igaz Thor?-villantott veszedelmes mosolyt a királynő. 
-Ezzel azért tudnék vitatkozni.-szúrt oda egyet Loki.
-Loki...-szólt dorgálóan a király.-Leányom ez az est rólad szól.Ismerkedj a népünkkel és érezd jól magad. -mosolygott rám biztatóan a férfi. Aztán a tömegre vetette szemeit, s feléjük intézte szavait. - Nagy örömmel jelentem be,hogy a trónomat a legrátermettebb harcosomra   bízom,nyugalommal tölt el a tudat,hogy a fiam Thor veszi át a helyemet,s hogy jó hírekből nem szűkölködjünk az elkövetkezendő időszakban nem csak a koronázásának fogunk örvendeni,hanem házasságának is. Az Éj Birodalmának leánya úgy határozott,hogy kezét és hatalmát újdonsült királyunknak adja.Ez a bál az ő eljegyzési ünnepük. Úgyhogy hát mulassunk alkonyattól pirkadatig.-fejezte be Odin. Ekkor a nép hangos öröm kiáltozásokba kezdett,s a zene felharsant.Megugrottam a hirtelen jött zajra. Thor morogva engedett el,s már ott sem volt.  Szemeimet a plafonra vetettem,vagyis csak vetettem volna,ugyanis a szabad ég bolt alatt álltunk.Nyitott ajkakkal csodáltam a kivitelezést. 
-Amikor azt mondtam,hogy légy káprázatosan gyönyörű nem tudtam,hogy a látvány ehhez a kifejezéshez fel sem fog érni.-lépett mellém mosolyogva Fandral. Hálásan viszonoztam gesztusát. Válaszolni szerettem volna,de belém fojtotta a szót a férfi.Új fent komikusan meghajolt,s kezét nyújtotta.-Szabad egy táncra?
Meg illetődve tekintettem rá.Nem voltam jártas az asgardi kultúrában,így azt sem tudtam,hogyan is kellene táncolnom.-Én azt hiszem csak kívülről figyelném.
-De akkor a nép,hogyan fog megismerni,elfogadni?
A férfinak igaza volt,ha nem vegyülök el ,akkor nem igazán fognak szeretni engem. Megadóan illesztettem tenyeremet az övéhez.-De nem tudom hogy kell.-suttogtam felé.Felnevetett.
-Nincs szabály erre,vagy etikett.Egyszerűen csak érezd a zenét.-mondta majd a tánc térre vezetett. 
Mire észbe kaptam már egy fajta kör tánc alakult ki,s én annak a közepében táncoltam,ahogy azt illik és úgyis ahogy azt nem.A zene a társaság és a jó kedv meg a szabadság vagyis annak félmegoldása elragadott és csak táncoltam,ugráltam és nevettem.Aztán éreztem,ahogy valami rám hullik.Először azt hittem eső,de ez nem volt nedves.Ez csillogott.Megálltam,kinyújtottam a kezemet.Csillagpor volt.

Éj KirálynőWhere stories live. Discover now