1.Fejezet

291 24 0
                                    

Kiabálások hangja zengte be a palotát. A terem előtt álltam,hátamat a falnak vetettem,s pislogás nélkül bámultam a csukott ajtót. Egyre többször harsant fel a fiatal herceg hangja. A hírre miszerint el kell vennie nem jól reagált.Teljesen kifordult magából s törni zúzni kezdett. Odin ,hogy ne lássam fia miképp veri szét a termet ki parancsolt. Az elején ellenkeztem,de aztán egy szék hasított mellettem el,s csapódott úgy a falba,hogy apró darabokra esett.Na több se kellett nekem gyorsan ki menekültem a szobából.Ennek már fél órája,de Thor dühe nem csillapodik sőt. Mintha csak magát hergelné azzal,hogy apjával vitatkozik. Fáradtan döntöttem a fejem a falnak. Már csak ez hiányzott. Egy önkontroll nélküli asgardi ficsúr. Apám tényleg úgy gondolja ezek kihúznak a slamasztikából minket? Talán a legelső dolog volt hercegnőként,amit megtanultam,hogy érzéseink nem látszódhatnak sem tetteinkben,sem szavainkban. De Thor.. fejjel a falnak típus. Nehéz menet lesz vele előre láttam. De a népemért bármit. Már most fáradtnak éreztem magam a feladathoz. A nap lényegesen leszívta energiámat,habár számomra még csak most kezdődne a nap. Az alkonyi órákban. Hogy fogom itt kibírni? Nálunk ilyenkor kezdődik az élet,itt pedig akkor tér nyugovóra mindenki.
-Úgy hallom a tudomására jutott a hír.-rángatott ki elmélkedésemből a fiatal herceg hangja. Rá emeltem a tekintetem. Ajkain olyan gúnyoros mosoly játszott,hogy elképzelhetőnek tartottam,hogy ez egy begyakorolt mosoly volt.
-Idefele jövet említhette volna a herceg,hogy jegyesem erről semmit se tud.Vagy ha már itt tartunk tulajdon bátyjának említést tehetett volna a dologról.
-Abban meg mi lett volna a pláne?-kulcsolta hátra kezeit Loki. Összeszorítottam fogaimat. Mára elegem volt az Odinsonokból.

-Ha ilyen testvére van a trón örökösnek nincs is szüksége ellenségekre

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

-Ha ilyen testvére van a trón örökösnek nincs is szüksége ellenségekre.-vezettem tekintetem újra az ajtóra. A hangos szóváltás még mindig nem halt el.
-Ezért vigyázzon Eldon lánya is. Hiszen a felesége lesz.-mászott bele az arcomba.Arcán sértettség jeleit láttam,talán mert az ajtónak több figyelmet szenteltem,mint neki.-Itt vagy egy napja és azt hiszed,hogy ki ismered magad? Ez nálunk így megy,titkok titkok hátán.-hajolt felém s kezén a falnak döntötte a fejem felett. Nem kívánt közelség volt.Felszegtem fejem,s Loki zöld szemeibe néztem.
-Habár reagálhatnék eme fenyegetésre,amelyet az asgardi udvarban kaptam külön a hercegtől egy napos itt létem alatt..-nyúltam fel a csuklójához,s szép lassan el emeltem a faltól-...nem teszem.Na vajon miért? Mert..
Felé léptem egyet.Mire hátra tántorodott.-.. nálunk úgy megy..-hangsúlyoztam gúnyosan az előbb említett megjegyzését,csak egy gondolat járt a fejemben,apám tanítása éreztesd a hatalmad-...hogy megtiszteljük azokat a személyeket,akik vendégül látnak. Engem így neveltek. Ugyanúgy tiszteljük,ahogy elvárjuk,hogy minket vendégeket tiszteljenek. Tehát ha azt akarod Loki,hogy hercegként kezeljelek az elkövetkezendő időben,tégy te is úgy.Ne feledd egy másik birodalom hercegnője vagyok. Elnéztem az ide utazásom alatti szurkálódásokat,de itt nem tűröm.
Loki lefagyva állt előttem,majd harag surrant át arcán. Itt senki nem tanulja meg,hogyan kell elrejteni a hirtelen jött ingereket? Megakart szólalni,de a ceremónia terem ajtaja kivágódott. Thor állt ott. Mindketten oda kaptuk a fejünket.Rám nézett,de nem szólt semmit,csak vizslatott, Loki vigyorogva szólalt meg.
-Bátyám,sok boldogságot!-kurjantotta.
-Loki.-nézett végre fivérére én pedig fellélegezhettem,hogy nem ront nekem. -Ne most.-azzal fogta magát s ott hagyott minket.
-Leányom!-harsogta Odin. Engem hivatott.
-Sok sikert.-súgta Loki a fülembe,rá emeltem tekintetem,mire ő teljes gúnnyal átitatva haj bókolni kezdett.-Hercegnő..
Kihúztam magam.Mosolyt varázsoltam arcomra,s felé léptem. Ruhám anyagát felemelve húztam térdem is felfelé,s Loki becséhez illesztettem nem túl finoman. Felnyögött s rögtön görnyedt is össze. Rá fogtam két vállára ,majd a fülébe súgtam édes mázosan.-Hercegem...
Aztán beléptem a terembe. A mi kis megbeszélésünk halkabban zajlott,mint a fiával. Egy hónap múlva egybe kelünk. Odin figyelmeztetett,hogy Thor mindent meg fog tenni,hogy ez ne menjen végbe,Frigga bizakodóbb volt. Azt mondta Thornak le kell nyugodnia,s utána másképp fogja látni ezt az egészet.Mondhatom a lányok álma,hogy olyan vegye feleségül,aki küzd a nász ellen.
Nem tudtam hova vezet ez az egész,de aznap éjjel az ég zengett. Thor tombolt.

Éj KirálynőWhere stories live. Discover now