Kezdet

443 27 8
                                    

Asgard királya és királynője mellett álltam a ceremónia termükben. Hajam szoros kontyba volt kötve. Éreztem a fejbőröm tiltakozását,minden egyes mozdulásom után bekövetkezett húzásban. Ezt éreztem a lelkem mélyén is. Hogy gúzsba kötöttek. Akartam a trónt,de nem ilyen áron.Nem a szabadságom függvényében. Földig érő fekete ruhám rám simult,arany csillagok díszítették,mutatván honnan jöttem. A titkolt birodalom titkolt hercegnéje. Olyan érzésem volt,mintha a ruhám is kinevetne,ahogy itt parádéztam Asgardban. A trónörököst vártuk,ha jól tudtam Thor a neve. Késett. Már vagy egy órája várjuk,hogy megérkezzen a tivornyájából. Frigga a királyné rögtönzött bocsánat kérésekkel próbálta enyhíteni azt a fajta tiszteletlenséget,amit a fia tanúsított felém. Megtudtam,hogy ma párbajoztak a lovagok és a hercegek.Szokásukhoz híven pedig az esemény után ivászatba kezdtek. A hercegről kialakult egy képem az anyja elmondásai szerint. Rá kellett jönnöm,hogy egy barbárhoz készülök hozzá menni. Fogamat összeszorítva vártam a hercegre,amikor is nagy robajjal kinyílt,mit kinyílt egyenest kivágódót a ceremónia terem két hatalmas ajtaja. S a herceg dajdajozva lépett be.Talán meg is botlott,nem igazán figyeltem oda mert az elmémet ellepte a düh édes köde.Nem elég,hogy kora reggel indítottak útnak,hogy ide érjek,figyelembe se véve,hogy az én lételemem az éjszaka,nem pedig a nappal,még azt is lenyeltem,hogy Odin fiatalabbik sarja jött el értem,nem pedig a trón utód.Pedig ezt aztán el várhattam volna,hogy jegyesem járuljon elém .Még azt is képes voltam lenyelni,hogy Loki folytonos gúnyos megjegyzésekkel traktált az úton,meg rém sztorikkal Asgardról,na és ahogy becsmérelte a külsőm... Ezt mind elengedtem,mikor a király elé járultam. A birodalmamért lenyelem ezeket a sértéseket.Rosszabb dolgokat élnék meg,ha Moloch kapná a trónt. Na de hogy a vőlegényem teljesen önkívületi állapotban álljon elém,izzadtan és kosztól csatakosan na meg véresen teli zúzódásokkal és bűzösen.Felháborító.Sírni támadt kedvem. Nem akartam megházasodni főleg nem Thor Odinsonnal. Felénk lépkedése öblös hangokat adott a járó lappal összejátszva.Végignéztem a férfin. Megkönnyebbült sóhaj hagyta el ajkaimat.Félszemmel láttam,ahogy Frigga mosolyt küld felém.Félre értette sóhajomat.Azt hihette most aléltam el fiától,pedig nem így van. Csupán valamelyest megnyugtató volt,hogy nem egy nyurga kölyök képűhöz akarnak adni.  Odin fia nagydarab volt,az izmai kellőképpen ki voltak dolgozva.Szőke haját hosszan hagyta,arcát szőrzet borította,s csak inkább volt ő férfi,mint herceg kis fiú.  Édesapja elé járult,s letérdelt elé,tiszteletét mutatva. Csuklás hagyta el ajkait. Apja rosszallóan vonta fel szemöldökét.
-Fiam késtél.-mennydörögte az isten.
-Ne haragudj apám.-állt fel a herceg s anyja felé hajolt,hogy csókot hintsen arcára. Frigga szeretett teljesen végig simított arcán. Tudtam Thor azért hajolt Friggához,hogy megbékítse a nő az apját.Valószínű volt,hogy ezt gyerek kora óta játssza.-Feltartottak. 
-Fontos ügyben hívattalak. Megbocsáthatatlan késésed. Rossz fényt vetsz magadra a vendégünk szemében. 
A herceg mintha akkor vette volna észre,hogy eggyel több személy van a teremben,mosolyogva szelíden tekintett rám. Vissza fogva a torkomban kavargó epémet kaptam el tekintetét. A szemei gyönyörű azúr kékben pompáztak. Mosolya miatt apró szarkalábak tűntek fel szemkörnyékénél.Morogva vallottam be magamnak,hogy kosz és vér ellenében is  vonzó férfi volt. 
-Ez meg ki?-dörmögte apjának az illemnek teljesen hiányában. Bár vonzó volt, a jelleme olyan volt mint egy barbáré.  Jobbnak láttam meg nem szólalni. Bár rá fért volna némi fejmosás. Nem szoktam elvárni népemtől a titulusommal járó tiszteletet,de egy herceggel szemben jobb volt előbb tisztázni,hogy kinek mi a rangja. Apám  azt mondta ne fitogtassam hatalmamat,de éreztessem,hogy jelen van. Hiszen itt Asgardban egyedül voltam. Mégis inkább lakatot tettem a számra.Rendezze le Odin  a tulajdon fiát. Hisz a házasság az ő ötlete volt. 
-A vendégünk az éjszaka birodalmából jött. A neve Moe, Eldon leánya. 
Thor elmosolyodott.  Meghökkentem. Mintha elismerte volna az aráját. Aztán a herceg persze össze is törte a gondolat menetemet.
-Hát Moe,Eldon leánya jó,hogy itt vagy.-csapta össze nagy vaskos tenyereit. Összehúzta szemeit,s már ujjaival intett a bejárat felé.-Én akkor mennék is. Élvezd Asgardot Moe.
Aztán már indult is az ajtó felé.Palástja kísérte útján,kezében a híres neves Mjölnirt pörgette. Hebegve néztem Friggára. Ezt meg mi lelte. Csöppnyi akarat se volt benne,hogy aráját lenyűgözze,vagy csak jó színben tűnjön fel. Már majdnem felszólaltam eme arcátlanság miatt,de a királyné csitítóan jelzett. Aztán Odin hangja keresztül futott a termen.
-A lány a menyasszonyod! 
Ekkor szinte egyszerre reagáltunk Thorral. A herceg a Mjölnirt a földre ejtette,s ledermedt.Végig pörgettem magamban az eseményeket.

Nem ő jött értem,hanem a testvére

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Nem ő jött értem,hanem a testvére. Fél napja itt vagyok, s csak most találkoztunk,nem ő fogadott, az előbb a bemutatásnál nem is tudta ki vagyok,azt hitte csak látogató vagyok Asgardban. Felkiáltottam.
-Nem is tud róla!?

Éj KirálynőWhere stories live. Discover now