Hoofdstuk 23

199 2 0
                                    

Ik was zo zenuwachtig, echt niet normaal. Vandaag kreeg ik de uitslag van mijn examens en ik vond het zo ongelofelijk spannend. Ik wist echt niet wat ik moest verwachten. Ik denk dat ik wel geslaagd ben, maar je kan het natuurlijk nooit zeker weten. Ze zouden tussen 1-5 bellen en het was inmiddels 3 uur en ik was nog niet gebeld en dat irriteerde me zo. Tuurlijk ze moesten iedereen bellen, maar ik ben echt best wel ongeduldig. Ik schrok me rot want mijn telefoon ging dus ik nam op. Hallo met merel. Hé merel met oma. Ohw god oma sorry ik schrok me rot ik dacht dat je mijn mentor was. Ohw meisje sorry, ben je nog niet gebeld? Nee, oma ik ben nog niet gebeld. Mijn mentor heeft nog 1,5 uur de tijd om te bellen, dus ik wacht het nog af. Oké, nou dan bel ik je nog wel een keer of bel jij mij? Ja oma ik zal je bellen als ik iets weet! Oké doeg meisje. Doei oma!

Nou dat was even schrikken zeg. Ik dacht echt dat het mijn mentor belde maar goed het was oma. Wel lief van der natuurlijk. Ik was trouwens alleen thuis. Matthijs en donny waren aan het trainen en mikky had een afspraak. Heel erg vond ik het niet want alle andere zouden waarschijnlijk toch gek van me worden. Ik had wel al allerlei versiersel gekocht, maar die ga ik pas ophangen als ik zeker weet dat ik geslaagd ben. Inmiddels was het 16:00 en mijn telefoon ging weer. Opnieuw nam ik op en deze keer was het wel echt mijn mentor. Ze vroeg of ik het spannend vond en ik zei dat ik echt kapot ging van de zenuwen. Nou dat is nergens voor nodig hebt hoor, je bent geslaagd!! En nog cum laude ook! Ik moest me echt inhouden om niet te gaan gillen. Ik bedankte haar vriendelijk en hing op. Ik zette even keiharde muziek aan en ik ging het huis versieren. Daarna stuurde ik even een appje in de aanhang van Ajax.
Ajax + aanhang
Merel: jongens vanavond huilparty bij mij thuis....
Carel: je maakt een grapje toch? Ik geloof je niet.
Kaj: dit is sowieso een grapje. We zijn niet achterlijk.
Matthijs: geintje toch?
Merel: was het maar zo😭 de ijskast ligt helemaal vol voor vanavond en de tissues staan al klaar. 18:30 worden jullie verwacht.

Oké dit was te verwachten. Ik had al wel  verwacht dat ze er niet in zouden trappen, maar je kan het altijd proberen. Het was inmiddels al 18:00 en het eten werd net bezorgd. Ik dekte de enorme tafel buiten want er scheen al een lekker zonnetje en ik zette wat van die leuke borrel tafeltjes neer. De koelbox met allerlei soorten frisdrank stond ook al klaar. Om 18:30 kwam iedereen binnenvallen en kon het feest beginnen. Niemand was er ingetrapt, maar dat had ik al verwacht. Het was echt een super gezellige avond en ik heb echt genoten met iedereen.

Die avond zat ik laat nog even alleen buiten bij het zwembad. Ik voelde me zo vrij en opgelucht. Na 6 jaar middelbare school was ik eindelijk klaar en ik had mijn gymnasium diploma binnen. Studeren, dat is het volgende wat op de lijst komt. Ik had me ingeschreven aan de universiteit van Turijn. Niemand wist dat behalve Matthijs en mijn ouders, zelfs Donny en Rody niet. Iedereen dacht dat ik me had ingeschreven aan de universiteit van Amsterdam, maar dat was niet waar. De rede dat niemand het wist was simpel. Matthijs zou gaan spelen bij Juventus maar dat hadden we nog niet bekend gemaakt. Binnenkort zouden onze levens daardoor compleet veranderen....

You're my sunshine on a rainy dayWhere stories live. Discover now