Hoofdstuk 10

474 8 0
                                    

Pov Mikky (keertje een beetje afwisselen)
Het was vrijdag ochtend en ik had net gedoucht. Vanavond om 21:00 speelde we de 1e hockeywedstrijd tegen België. Ik had er super veel zin in, want het was voor het eerst dat Merel en ik weer een gehele wedstrijd samen kunnen spelen. Ja je hoort het goed, een hele wedstrijd. Merel is helemaal genezen van haar blessure en daar ben ik super blij mee. Vooral omdat ik haar na dit seizoen alleen nog maar ga zien, bij wedstrijden zoals bijvoorbeeld deze met het Nederlands elftal. Frenkie gaat namelijk na dit seizoen spelen voor FC Barcelona en ik ga met hem mee. Ik ben echt super blij voor Frenkie, maar ik ga iedereen natuurlijk wel erg missen. Maar nu eerst concentreren op de wedstrijd van vanavond. We moesten om 17:30 aanwezig zijn en het was nu 14:00. Ik besloot daarom om nog even 2 afleveringen van Riverdale te kijken. Om 17:00 stapte ik de deur uit en reed in mijn auto naar het huis van Rody, Donny en Merel om Merel op te halen. Met Rody ging het gelukkig steeds beter, maar hij moet wel geopereerd worden. Die operatie is als wij in Spanje zitten voor nog een wedstrijd  en Merel wou daarom eigenlijk het liefst thuis blijven. Rody zei alleen dat ze gewoon moest gaan en na lang tegen sputteren gaat ze wel mee naar Spanje. Ik was bij het huis van Merel aangekomen en ik belde aan. Donny deed open en ik begroette hem met een knuffel. Ik hoorde veel gestommel van boven komen en Merel kwam naar beneden stormen met al haar spullen. "Ben ik!" riep ze, terwijl we elkaar een knuffel gaven. Merel zei Donny gedag en we stapten samen in mijn auto.

We reden naar onze hockey vereniging, want daar speelde ook het Nederlands elftal alle wedstrijden. We waren precies op tijd en we schoven snel aan om te gaan avond eten. Na het eten gingen we een team bespreking doen en werd de opstelling bekend gemaakt. Ik speelde in de spits en Merel speelde achter mij op het middenveld. Ze zou dan over me heen kunnen lopen en zo konden we een goede aanval opbouwen. We gingen ons omkleden en om 20:00 begonnen we aan onze warming up. Ik was wel wat gespannen, maar ik had vertrouwen in het team. Om 20:30 gingen we terug naar de kleedkamer om onze wedstrijd kleren aan te doen en  nog de laatste dingen te bespreken. Daarna gingen we naar de catacombe om vervolgens het veld op te gaan. We gingen op een rijtje staan en de volksliederen werden afgespeeld. Daarna gaven we de tegenstanders een hand en ging Merel richting de scheidsrechter om te tossen.
Daarna gingen we nog even bij elkaar staan en deed Merel als aanvoerster haar praatje.

We begonnen niet goed aan de wedstrijd en België scoorde 2x vlak achter elkaar. Maar we vochten ons terug in de wedstrijd en door een paar prachtige acties van Merel en ik, werd het al snel 2-2. Dat was ook  de stand na het eerste kwart van de wedstrijd. We dronken snel wat en begonnen aan het 2e kwart. Deze keer was Nederland sterker en Emma scoorde na een assist van mij de 3-2. Het werd ook nog 4-2 toen Merel een prachtige bal gaf aan Robin die hem heerlijk binnen tikte. In het 3e kwart waren wij wel beter, maar kwamen niet echt aan scoren toe. In het laatste kwart gingen we echt helemaal los en België werd compleet weggespeeld. Eerst scoorde ik 2x op aangever van Merel waardoor de stand 6-2 werd. Maar dat was nog niet genoeg, dus drukte we door en scoorde Merel nog 1x met een assist van mij. De stand was dus al 7-2 en in de laatste minuut stuurde Merel mij de diepte in. Vervolgens liep ze zelf door en tikte de bal heerlijk binnen. Daarna floot de scheids af, we hadden de 1e wedstrijd gewonnen met 8-2. We gaven nog wat interviews en doken daarna snel ons bed in.

De dag daarop was een beetje een vreemde dag. Ajax had met 4-4 gelijk gespeeld tegen Heerenveen en vandaag was de klassieker tegen Feyenoord in Rotterdam. Merel en ik konden niet kijken, want we moesten trainen met het Nederlands elftal. Terwijl de wedstrijd bezig was, waren wij aan het trainen. We werden op de hoogte gehouden van de wedstrijd, maar of dat heel goed was voor onze training is nog maar de vraag. Ajax verloor namelijk met 6-2. Toen Frenkie thuis kwam, was hij redelijk chagrijnig, maar hij deed wel heel lief tegen mij. Ik hoorde mijn telefoon trillen en ik zag dat ik een appje van Merel had.
Merel💞: Jezus ik word zo gek van Matthijs. Kijk ik snap dat hij boos is, maar ik kan er ook niks aan doen.
Mikky: Ben jij  oké? Frenkie doet gewoon normaal.
Merel💞: Ja, ik ben oké. We hebben alleen echt hele erge ruzie gehad net. Hij is boos weggelopen en ja ik weet niet war ik nu moet doen.
Merel💞:Fack man, wat ben ik een kut vriendin.
Mikky: hé jij kan er ook niks aan doen.
Merel💞: Dankje mik!
Mikky: geen probleem schat.

Een uur later kregen Frenkie en ik een hele spam in de Ajax app.
Ajax + aanhang😋
Donny😛: ehm jongens ik weet dat we allemaal een beetje boos zijn door de wedstrijd, maar ik moet toch even melden dat ik nogal tsjaa "rare" geluiden uit de kamer van Merel hoor komen.
Hakim🎩🃏: die gaan lekkerrrr.
Frenk: whahah Merel, Matthijs gefeliciteerd.
Opa👨🏽: jongens genoeg weer, maar lekker bezig jullie 2!
Matthijs😛: Meneer van de Beek jij bent nog lang niet jarig.

En zo ging het nog wel even door. Frenkie en ik doken in de avond ons bed in en ik voelde me extreem gelukkig naast hem.

Oke sorry dat ik dinsdag geen hoofdstuk heb geplaatst. Ik heb meegeholpen als begeleider bij de kinder vakantie week alle dagen en dinsdag avond was ik bij Ajax-Paok!! Het was echt super leuk en ik heb daar ook eindelijk een vriendin die ik via ajax heb leren kennen ontmoet! Volgende wedstrijd ga ik weer!
Xoxo

You're my sunshine on a rainy dayWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu