mesra

55 11 6
                                        

kala kutemui dikau di tempat lain dikelilingi bahagia, di tengah ingar bingar dunia yang riuh lalu lalang anak manusia. dikau masihlah kupandang erat-erat meski genggamanmu dengannya; lekat. walau kepingan hati bersepah pun lebur sudah, masihlah aku merindu dan bersandar pada harap yang entah.

sekala aku merindumu, yang kucumbui mesra ialah bayang-bayangmu, mendekap gigilnya kenang yang teramat syahdu. tiadalah sanggup dikau maknai cinta yang tak mesti memiliki dan seseorang sepertimu takkan pernah tahu cinta semacam itu.

maka, di sinilah aku berada. aku yang telah fasih mengeja rasa serta arti mencintai dalam sepi; sendiri. akulah lelaki berkalung belulang rindu yang setiap harinya mengingatmu selalu; tak jemu.

(d.k)

Tangerang, 12 September 2020

........

it's a brand new day, i made my second work. masih berkutat kata seperti biasa. kalau berkenan silakan dibaca, kalau suka silakan kasih vote dan comment-nya.

ur vomments are my highest appreciation! feel free to ask me for feedback. thank u!

disarankan untuk membaca dengan latar belakang hitam serta huruf paling kecil.

best regards,

damar kaliptra.

@wahyu_ped.

degup kataStories to obsess over. Discover now