Capitolul 21 - Am fost un prost!(part. 1)

15 1 0
                                    


*câteva saptamani mai târziu - autor p.o.v. *
După ce Yura a văzut poza cu Leela și Victor pe internet, totul s-a schimbat în rău.
Yurio rar ieșea din casă, el alături de Victor și Leela fiind ținta tuturor reporterilor. La antrenamente nu mai venea. Prefera să practice singur. Victor a încercat și el să-i explice care era neînțelegerea, dar Yurio fiind o fire încăpățânată nu a vrut să îl audă.
O nouă competiție a venit,iar cu toții aveau să participe. Aceasta era cea de dinaintea stabilirii echipelor pt olimpiadă, iar Yurio nu putea să lipsească nici el.

* la competiție - Yurio p.o.v.*
Mi-am pus patinele, iar acum trebuie să mă încălzesc puțin. A fost foarte greu să ies din oraș, mai ales din casă având în vedere zilnicul val de reporteri deghizați care dau pe lângă casă. Am mai primit și niște apeluri de la Leela și Victor, dar nu vreau să-i aud sau să-i mai văd.
Sunt întrerupt din șirul gândirii de o mână ce mă bate pe umăr. Întorc privirea, iar în fața mea se afișează Otabek, ce avea să urmeze să patineze peste câteva minute.
Otabek: Trebuie să vorbim, acum!
Eu: Nu pot. Am nevoie sa fac încălzirea.
Otabek: Ascultă, spre deosebire de tine, eu m-am interesat de ce Leela și Victor s-au ținut morțiș să-ți explice adevărul!
Eu: Adevărul că ea m-a mințit tot timpul și că era cu Victor? Pe ăsta îl știu!
Otabek: Cum ar putea fi împreună când ei sunt frați?
Eu: Ce?
Ok , asta de unde a mai scos-o? Ei? Frați? Sigur, și eu sunt Beyonce!
Eu: Cum adică sa fie frați?
Otabek: Exact cum ai auzit! Am aflat de la Yuri. Victor își căuta sora mai mică de ani de zile! Măcar uită-te la asta!
Otabek îmi dă o poză în care erau Victor, Leela, cel mai probabil și doamna Ludmila. Îi ținea pe amândoi de după talie în timp ce femeia părea vizibil mai tânără cu niște ani. Erau în grădina de trandafiri de la intrarea în curte de pe poarta mică. Cu toții zâmbeau, fericirea înseninându-le fețele. Acum înțeleg de ce doamna Ludmila s-a comportat ciudat data trecută față de Leela! Iar dacă mă uit mai atent la poză, cel două chiar seamănă.
Îmi dau un face-palm in timp ce mă așez și îi dau poza lui Otabek.
Eu: Am fost un prost! Trebuie să mă duc să-mi cer scuze!
M-am ridicat de pe scaun și eram pregătit să mă duc la Leela, dar atunci am auzit cum numele meu e strigat. Oftez și mă duc pe gheață să-mi fac numărul.

Încerc să fac fiecare pas corect, dar în mintea mea nu sunt pașii coregrafiei. Prin tot ce s-a întâmplat mie și Leelei nu pot să uit, iar faptul că am alungat-o fără să ascult ce are de zis se simte ca și cum cineva mi-a găurit pieptul cu un fier încins până a ajuns la inimă.

*autor p.o.v.*
Fiecare pas făcut, fiecare vers rostit și fiecare emoție parcă se armoniza perfect cu toată prestația. Yurio își termină numărul care i-a ridicat pe oameni din scaune instant, ecouri de aplauze auzind-se în toată sala.
A ieșit rapid de pe gheață și a încercat să se ducă după Leela, dar a trebuit să aștepte rezultatul juriului, iar ea avea să intre chiar acum pe ring pentru proba la feminin.
După tot ce s-a întâmplat la ultima competiție, persoane din sală o urmăreau cu asprime și dispreț pe patinatoare. Alții erau neutri,iar două sau trei persoane o mai priveau cu un mic zâmbet.

Melodia începe, iar șatena începe să patineze. Clapele pianului marcau fiecare salt, fiecare răsucire, fiecare înclinare în suișuri și coborâșuri. Câteva persoane mai aplaudau de câteva ori sau ignorau ceea ce se afișa în fața lor. La jumătatea coregrafiei, Leela încearcă să facă un triplu axel, dar la aterizare se dezechilibrează și cade ca un brad la vale pe deal, ajungând să se lovească tare la cap. Țiuitul din urechi acoperea majoritatea țipetelor și suspinelor. Totul se vedea încețoșat. În timp ce era luată de pe gheață și ajunsă în dreptul fratelui și prietenilor ei nu mai reușea să audă decât în ecou, cu toate că se aflau în fața ei. Pe fețele lor se vedea în mod puternic panica, iar frânturi din amintiri îi treceau prin fața ochilor ei negri până să se închidă.

Yuri on Ice-Ingerii GhetiiWhere stories live. Discover now