💿 ɪᴛᴢʏ ~ ɴᴏᴛ ꜱʜʏ // ɴᴏᴛ ꜱʜʏ 💿

460 106 13
                                    

Újabb csajbanda comeback album véleménnyel jövök. Ráadásul egy olyan bandáéval, akiket alapból nem igazán szeretek. Sőt...

Őszinte leszek, engem a debütjük azzal a színváltós pudlival, meg a maximum átlagos dallal az életről is lehozott. Erre az ICY csak rátett plusz egy lapáttal a mélyfilozofikus dalszövegével, így egy ideig rendesen offoltam őket. 

A Wannabe viszont már egészen tetszett, ezt a mostanit meg rendesen élem.

Ilyenkor rájövök, hogy ha egy kicsit később is, de mindig megéri meghallgatni az új albumokat akkor is, ha az előzőek nem jöttek be. 

Messze állok a rajongó státusztól, de kíváncsian várom a következő albumukat is. Ez sem nyűgözött le teljesen, de már tudok 2-3 olyan dalt mondani róla, amit szívesen hallgatok, és ez velük kapcsolatban nálam nagy szó.

A Not Shy egy hat dalt tartalmazó mini(?) album. A megfoghatós lemez három változatban jött ki. Amikről amúgy hivatalos képet lehetetlen találni. Minden webshopnál el vannak homályosítva a borítók, így kénytelen voltam a egy youtube unboxing videóból lekalózkodni, hogy hogyan néznek ki :D

Nem sok extra. Mondjuk ezek nekem kicsit zsúfoltak, én jobban szeretem az egyszerű, letisztult, leginkább egy színű/ egy képet felhasználó borítókat, de igazából nem is a borító a lényeg. 

Forrás: Youtube @shawolzenl

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Forrás: Youtube @shawolzenl

Tracklist:

Not Shy

Don't Give A What

Louder

ID

Surf

Be In Love


Not Shy:

Határozottan élem ezt a dalt. Pont mondtam is, amikor kijött, hogy ha egy ilyen kaliberű dallal debütáltak volna, már rég imádnám őket.

A rapper line jobban megfogott, hogy őszinte legyek. A koreó gyilkos, az MV meg... hát jó. Engem annyira nem nyűgöznek le az MV-k (egy-két kivétellel), de ezt tudjátok jól. Mondjuk, hogy a refrénben miért kellett az Itzy-t ismételgetni azt nem értem, de ok.

Don't Give A What:

Ennek a dalnak az elejét imádtam, aztán mire 3:16-hoz értünk, agyvérzést tudtam volna kapni az egésztől. Ez nem tudom hol ment el (de tudom, a lalalala-nál), de ez huh, kösz nem...

Louder:

Ez a dal akár még jó is lehetett volna, ha nem ennyire idegesítő maga a zenei alap. Iszonyatosan kíváncsi lennék egy acoustic verzióra belőle, azt tuti imádnám, így azért annyira nem adja.

ID:

Ez lett az egyik kedvenc dalom az egész albumról. Mondjuk a vége felé a Lia rap(?) része nekem rendesen bántja a fülem. Vokalistaként okés a csaj, de ezt a rap vonalat hagyjuk már. Van két nagyon jó rapperük, minek kell minden vokalistát is rapeltetni? Ezt sosem fogom megérteni...

Surf:

Tök fura, náluk sokkal jobban szeretem a rapperek énekhangját, mint a vokálokat. A Yeji és a Ryujin hangja kellemes ebben a dalban. Alapvetően a Lia hangját is szeretem, amikor nem visít, de pl. a Yuna hangszíne engem a világból is ki tudna űzni... Ez a dal sem rossz, olyan határeset.

Be In Love:

Viszont, ez A kedvenc dalom az összes közül, amin még én is meglepődtem amúgy. Azt hittem valamelyik pörgősebb számra teszem le majd a voksom. 

Mondjuk Ryujin kaphatott volna több részt, de mivel alapvetően vokálra épülő dal, el van nézve. Sőt, itt még a Yuna hangja is egészen bírható számomra is. 

Összességében nem rossz. Meglepődtem volna, ha az egész album tetszene, de határozottan örülök, hogy adtam neki esélyt. A Not Shy és a Be In Love is repült a playlistemre, de az ID-t se kapcsolom el, ha felcsendül. És ez jóval több, mint amit én előre megjósoltam volna :D

Nektek hogy tetszett?^^

Milyen comebackről/albumról olvasnátok még a véleményem?^^

𝙆-𝘾𝙤𝙧𝙣𝙚𝙧Where stories live. Discover now