3

251 13 0
                                    

Amikor már oda értünk, benéztünk, viszont az ajtó nem nyílt ki. Csak a biztonsági őr látott majdnem meg.
- Ne késlekedj varázsorsó hangozzék a jajszó, szúrd meg ujját jó mélyen, aludjon mint sötét éjjen. - mondtam a varázsigét ami hatott is. Jay be akarta rúgni az ajtót, de én hamarabb kinyitottam varázslattal. Ezért Jay szó szerint beugrott a nyitott ajtón. Aztán elindultunk megkeresni a pálcát.

Mielőtt oda értünk bementünk egy terembe ahol a szüleink voltak élethű szobrokként. Én pedig elég sokáig gondolkodhattam, mert Evie vissza is jött szólni.
- Mal gyere. - hívott. Aztán elképzeltem ahogy anya életre kell és együtt énekelünk. Viszont ez csak egy rossz elképzelés, hisz most fogjuk ellopni a varázspálcát! Nem most kéne mindenféle énekelésről ábrándoznom.
- Hé Mal! Meg van a pálca! Gyere!
   -  szakította félbe az elmélkedésemet Evie
- Megyek. - válaszoltam. Még utoljára vissza pillantottam a szobrokra.
- Ott van. - mutatott a pálcára Evie, mi pedig leszaladtunk az említett tárgyhoz.
- Jay ne! - kiáltottam rá. Viszont ő nem hallgatott rám, megpróbálta megszerezni a pálcát. A riasztó pedig természetesen bekapcsolt, mi meg elkezdtünk kifelé futni.
- Jay most miattad mehetünk suliba! - kiabálta Lucas.
Közbe a biztonsági őr felébredt és elkezdte keresni, miért kapcsolt be a riasztó. Carlosnak természetesen felkellet vennie a telefont, és elmondani hogy meghibásodott a riasztó rendszer (ami amúgy nem is igaz). És ekkor megint Lizi szavai jutottak eszembe. Rá kellett döbbenem hogy igaza volt. Ha értenék ehhez, és rendesen tudnám irányitani az erőmet akkor már nálunk lenne a pálca.

Az elveszettek szigetén

Helena szemszöge

Felkeltem és elindultam kifele. Még mindig alig hiszem el hogy a nővérem hajlandó volt
elmenni Auradonba.

Szörnyű!

Gyorsan rendbe szettem magam és elindultam Umáékhoz.

Uma és Cj a legjobb barátnőim. Régebben még Lizi és a barátnőm volt, viszont mióta eltűnt a szigetről már nem az. Vagy hát... Az igazság az hogy én meg mindig a barátnőmnek tekintem. Nem az ő hibája hogy kiesett a szigetről. Lucassal és Harryval is jóba vagyok, de főleg Lucassal. Pontosabban ő a barátom.
Mert komiszokhoz nem illő módon szerelmesek lettünk egymásba. Uma-n, Harry-n, és Cj-n kívül senki se tud a kapcsolatunkról. Ez olyan titokszerű. Mivel ők látták amikor Lucas először negcsókolt így ők tudnak róla.
Meg amúgy is, mi így alkotunk egy csapatot. Harry, Gil, Uma, Cj, én és Lucas.

De a drága pasim tegnap ment el Auradonba a húgához. Uma tegnap óta még rosszab lett és Cj is elég komisz.
Én viszont pont ezt szeretem bennük.

- Helló mindenki! Hiányoztam?! - ordítottam be, miután beléptem, Ursula idézőjeles éttermébe ahol már ilyenkor is nagy a nyüzsgés.
- Ja nem tudtunk eddig nélküled élni. - válaszolta Cj gúnyosan és szarkasztikusan.
- Előre látom hogy ez a nap szuperebbnél szuperebb lesz. - morogta Uma aztán elment mosogatni.

Auradonban

Lucas szemszöge

Jay miatt ma mehetünk suliba. Amit megis jegyeztem reggel. Bár őszintén örülök hogy újra láthatom a húgomat, de ez a Ben gyerek (nekem nagyon nem szimpi)! Tudtommal Ben a húgom mostohatestvére és nagyon jól kijönnek egymással. Ez pedig engem zavar. Csak tudnám miért.

- Szerintem előbb Lizit kéne vissza térítenünk a gonosz oldalra, hisz lehet hogy ő simán ide tudja adni a pálcát. - mondtam a többieknek miközben épp jóságoktatásra mentünk.
- Lehet igazad van viszont, Lizi nem annyira lényeges hisz ha megszerezzük a pálcát és oda adjuk anyáéknak, akkor ők is kiszabulnak a szigetről és majd anyád vissza csábítja Lizit a rossz útra. - ellenkezett Mal. aztán halkan hozzá tette: - Ha ez egyáltalán lehetséges.

Lizi szemszöge

Épp a lányokkal indultunk a szekrényeinkhez amikor szembe találkoztunk Lucassal. Jeleztem a lányoknak hogy nyugodtam menjenek, majd óran találkozunk. Megálltam Lucas előtt és a szemébe néztem.
- Hugi. - biccentett.
- Bátyó. - mondtam egy mosoly kíséretébe - Üdv Auradonba. - ekkor láttam hogy jön Ben ezért rövidre fogtam a mondandómat. - Holnap Suli után gyere le 3-ra a parkba mutatni akarok valamit. - mondtam majd gyorsan leléptem mielőtt Ben meglátta volna hogy Lucassal beszélek. Pénteken is vibrált köztük a levegő.

Ennyivel több bajom van.

Mostmár Bennel is beszélnem kell (egyszerűbb lenne ha tudnám miért nembírják egymást és Bennek mi baja).
Meg ott van még Jack és a bandája is. Istenem! Ez nekem már túl sok!

Holnapi nap

Félhárom körüli órájában elkezdtem izgulni amit Alíz lánya is észre vehetett.

- Lizz mi bajod? - kérdezte
- Semmi-semmi csak, - itt kicsit megakadtam - csak izgulok. - nyögtem ki. - Nem azért mert félek talizni Lucassal, hisz a bátyám - itt hangosan felröhögött. - hanem azért mert nem vagyok benne biztos hogy meg kéne mutatnom neki a szívet. Hisz egész eddig anyánkkal élt és gonosz vagyhát komisz és lehet hogy elmondaná a többieknek és aztán ellopnák vagy... - itt Allie félbe szakított.
- Miért gyártasz ilyen elméleteket? - kérdezte - Csak mert nem kéne.
Megvontam a vállam. Fogalmam sincs.
Hát ezeket a dolgokat még Bennel se tudom megbeszélni. Pedig neki majdnem mindent elmondok. Természetesen azért mert sose értené a csodaországi felfogást mint ahogy itt senki más se, persze rajtam Lucason és Allien kívül. Pont ebből tudom hogy ha Aliz lány azt mondja hogy nyugodiak le akkor tényleg le kéne nyugodnom. Sajnos sokat köszönhetek Allienak és Bennek, és ez akkor is így van ha sose mondanám ki előttük.
- Szerintem mindent túl gondolsz - úgy tűnik kicsit elkalandoztam. - Szóval mély levegő és hajrá. Nem randid lesz hogy ennyit aggódj miatta. És amúgy is elfogsz késni.
- Oké és köszi, mondtam már hogy nem
tudom mihez kezdenék nélküled?
- Nem elégszer, de húzzál már. - dobott meg egy párnával mire felkaptam a táskám és elindultam.

Mal szemszöge

- Nem hiszem el hogy Lucas ennyire önfejű és csak a saját érdekeit nézi. - dühöngtem a Lucassal történt előbbi veszekedésemen. Aztán valamiért Jane jött be a szobába és elkezdett magyarázni.
- Azt mondta hogy ha egy fiú nem látja a belsődet akkor nem ő az igazi. Ezt nem hiszem el milyen világba él? Amúgy köszi hogy megcsináltad a hajamat.
- Kicsoda? - kérdezte Evie.
- Mal.
- Azt tudom. Kimondta a fiús részt?
- Anya. - válaszolt Jane.
- Ja oké.
- Auradonban él. - válaszoltam Jane előbb feltett kérdésére.
- Mel hogy tetszik? - kérdezte Evie felemelve
egy ruhát.
- Szép. Kiemeli szemedet.
- Tudom.
- Sose lesz barátom. - sóhajtott Jane.
- A pasikat túlértékelik. - ráztam meg a fejem.
- Honnan tudnád? Nem is volt még barátod. - szólt közbe Evie.
- Mert nem is kell, időpazarlás.
- Nem csináltam meg Chad háziját! Jaj
nekem! - esett kétségbe Evie.
- Erről beszélek. - lapoztam a könyvbe.
Hirtelen egy ismeretlen lány toppant be a szobánkra.
- Sziasztok. Lonni vagyok. Mulan lánya. Nem? Semmi? Mindegy. Tetszik Jane új frizurája és én is ilyet szertnék. És tudom hogy utáltok és hogy gonoszak vagytok, de azért segítesz? - fordult felém a lány.
- Miért tenném?
- Adnék 50 dollárt.
- Jó válasz. Arra gondoltam ejtsük a frufrut... - kezdett el tervezni Evie.
- Olyat szeretnek mint amilyen neki van. - mutatott rám.
- Ahhhh. - sóhajtottam és felálltam az ágyról.
- Csaj mosolyt arcára, cseréld le a régit új frizurára.
- Ez szuper! Nagyon tetszik!

Utódok Átírva [Befejezett]Where stories live. Discover now