9.

5.6K 304 14
                                    

TIFANI

Prošlo je tačno dve nedelje od svadbe, a ja sam još uvek bila isfrustrirana jer nisam Konrada mogla da izbacim iz misli. Moram priznati da je ispoštovao moju odluku i nije me više uznemiravao, ali jedan deo mene je bio povređen zbog toga. Svakodnevno sam gledala fotografije sa Janine svadbe i one su mi iz nepoznatog razloga izmamljivale osmeh kada god sam ih imala u rukama.

Shvatim da sam previše patila za jednim muškarcem koji je u meni video samo igračku i odlučim da večeras skrenem sebi misli sa njega. Odmah pošaljem poruku Zaku i pitam ga da li je slobodan da porazgovaramo, a on mi pošalje poruku da će me čekati u kantini. Druga smena mi se završava za nešto više od pola sata što mi ostavlja taman toliko vremena da odem do svog stana i spremim se za izlazak.

Pronađem kolegu u uglu kantine kako razgovara na telefon i smestim se pored njega čekajući da završi razgovor. Čujem kako nekome diktira nekuterapiju za pacijenta, ali se ne uključujem previše jer mi je i mog posla preko glave.

Posao je bio moj jedini izlaz od misli o čoveku sa azurno plavim očima i pokušavala sam da ga zaboravim pretrpavanjem svog rasporeda; ali na kraju svakog radnog dana kada bih zatvorila oči sanjala sam situaciju iz one hotelske sobe. Poigrao se sa mnom i iako sam sebi obećala da između nas neće biti ničega, želela sam ga.

Posle njega sam počela da obraćam pažnju na vesti i kajala sam se zbog toga, jer je skoro svaka treća na neki način bila vezana za njega. Nikako nisam shvatala kako ga do sada nikada nisam primetila u medijima, jer je on bio prokleto poznat. Nekada kao teniser, a sada kao vlasnik lanca luksuznih hotela u SAD-u.

"Šta se dešava?" -Zakova ozbiljnost nestane čim prekine telefonski poziv i on mi pruži čašu sa mojom omiljenom kafom.

"Imam jednu molbu." -Kratko kažem, a on postane zainteresovan.

"Ti imaš molbu za mene? Jedva čekam to da čujem." -Našali se jer sam ja poznata po tome što skoro nikada ne menjam dežurstva i prihvatam da radim prekovremeno da bih pokrivala kolege.

"Možeš li da preuzmeš moje dežurstvo sutra?" -Pitam ga i otpijem gutljaj ukusne kafe.

"Naravno, nema potrebe da me to uopšte pitaš, jer ni sam ne znam koliko si puta ti meni izašla u susret. Mogu li da saznam razlog?" -Prihvati bez pogovora i dalje se zainteresovano smeškajući.

"Odlučila sam da izađem večeras, potrebam mi je kraći predah od svega ovoga."

"Ideš na sastanak?" -Obraduje se, ali mu ja odmah srušim maštanja.

"Idem u klub, nema nikakvog sastanka."

Zak mi je prijatelj i verujem da se više raduje od mene danu kada ću mu reći da sam u vezi, jer je odavno odustao od toga da me upoznaje sa njegovim slobodnim prijateljima. On je jedan od retkih za koga znam da iskreno uživa u braku i jednostavno je verovao da to svi zaslužuju. Abi i on su imali skladan brak na kome smo im svim mogli pozavideti, jer se ljubav u njihovom prisustvu jednostavno osećala u vazduhu.

"Šteta, taman sam se ponadao da je neko uspeo da te obori sa nogu. Imam prijatelja koji radi kao obezbeđenje u jednom od poznatih klubova u gradu..."

"Zak, molim te, dogovorili smo se da ćeš prestati da me upoznaješ sa svojim prijateljima. Odlično znaš kako se to obično završi." -Nevoljno se prisetim poslednjeg puta kada sam mu dozvolila da mi bude provodadžija i instruktora joge koji mi tokom sastanka održao predavanje o pozitivnim afirmacijama.

"Nisam ni mislio da te upoznajem, već da ti sredim propusnicu. Čuo sam da su tamošnje žurke nezaboravne, ali ne mogu da tvrdim jer nisam išao."

Put do mog srca 🔚Where stories live. Discover now