πανελλήνιες

41 4 2
                                    

Ας κριντζάρουμε λίγο με τον τίτλο αυτού του κεφαλαίου γιατί δεν ήξερα τι τίτλο να βάλω, τέλος πάντων.

Σκεφτόμουν εδώ και καιρό να σας πω κάποια πράγματα για αυτή τη φάση που αναγκαστικά κάποια άτομα θα βιώσουν στη ζωή τους.

Θέλω να ξεκαθαρίσω από την αρχή ότι δεν λέω όλα αυτά επειδή έγραψα εγώ πολύ καλά. Θα προσπαθήσω να εξηγήσω κάποια πράγματα όσο πιο αντικειμενικά γίνεται, και θα καταλάβετε στο τέλος γιατί, αφού οδηγηθούμε σε ένα τελικό συμπέρασμα.

Well, θεωρώ ότι οι Πανελλήνιες είναι ένα εντελώς παρεξηγημένο ζήτημα, το οποίο για αυτόν ακριβώς το λόγο φοβίζει την πλειοψηφία των μαθητών δημιουργώντας τους άγχος και πίεση κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Αν δεν γράψω καλά, τελείωσε, πάει, δεν υπάρχει άλλη λύση, είναι μία από τις πολλές προτάσεις που πιστεύω ότι έχουν ειπωθεί από πολλούς μαθητές.

Φυσικά, δεν τελειώνει η ζωή σου αν δεν γράψεις καλά στις πανελλήνιες γιατί μάντεψε καλέ μου φίλε, υπάρχουν χειρότερα πράγματα που μπορεί να σου συμβούν στη ζωή και να μην συγκρίνονται με τις πανελλήνιες. Απ' ό,τι γνωρίζω, το διάβασμα στο Πανεπιστήμιο απαιτεί μεγαλύτερο κόπο, αλλά αυτό είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα το οποίο σχετίζεται με την ποσότητα διαβάσματος.

Κατανοώ βέβαια και αυτά τα άτομα που το έχουν πραγματικά ανάγκη να γράψουν καλά και να περάσουν στη σχολή που θέλουν, είτε επειδή θέλουν να εκπληρώσουν το όνειρο που πάντα δεν χόρταιναν να "κυνηγούν" είτε επειδή δεν θα άντεχαν να δώσουν εξετάσεις δεύτερη φορά είτε επειδή δεν μπορούν να δώσουν δεύτερη φορά για οικονομικούς λόγους.

Και όλα αυτά τα παραπάνω τα σέβομαι και δεν θα έφερνα αντίρρηση σε κάτι τέτοιο, it's your business, i dont care.

Επίσης, όπως όλοι ξέρουμε, η εισαγωγή στο πανεπιστήμιο σου δίνει τη δυνατότητα μελλοντικής επαγγελματικής αποκατάστασης και γι'αυτό είναι σημαντικό να γράψει κανείς έναν ικανοποιητικό βαθμό.

Ο καθένας, ωστόσο, έχει διαφορετικούς στόχους, διαφορετικές προσδοκίες και διαφορετικές ικανότητες, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Συνεπώς, το "γράφω 25.000 μόρια" δεν είναι για όλους το επιθυμητό. Κάποιος θα θέλει να περάσει σε μια σχολή που να μην απαιτεί τόσα μόρια, ωστόσο χρειάζεται να προσπαθεί, να δώσει τα δυνατά του και να ξεπεράσει αυτό που πραγματικά απαιτεί η επιθυμία του, ώστε να πετύχει σίγουρα τον στόχο που έχει θέσει.

wonderwoman || meWhere stories live. Discover now