Hoofdstuk 1

9 1 0
                                    

'Maximee, wake up.' Ik open een van mijn ogen en zie mijn jongere zusje naast het bed staan. 'Mmmh.' Murmel ik. Meer zeg ik niet en ik sluit langzaam mijn ogen weer. Ik wíl nog niet opstaan.

Even hoor ik geen geluid in mijn kamer. Dan opeens ploft -hoogstwaarschijnlijk Automn- boven op me en begint op mijn bed te springen.

'Aaaaaautoooomn,' Kreunend open ik mijn ogen 'Donder ooooop.' Ze schiet in de lach en kruipt weer van mijn bed af.

'But Max,' roept ze als ze m'n kamer verlaat. Haar hoofd verschijnt weer in de deuropening, 'Hurry up.'

Ik pak mijn kussen en gooi het richting haar hoofd. Helaas, ze schiet net op tijd weg.

Ik draai me nog één keer om en staar uit mijn raam. De blaadjes beginnen alweer een roodbruine tint te krijgen. Een teken dat de herfst er weer aan komt én dat mijn vakantie voorbij is.

Mijn gedachten keren terug naar mijn nachtmerrie. Stel dat het echt zo is. Dat ze me echt niet mogen, me gebruiken om het geld wat we hebben. Nee toch? Dat kan niet. Niet over nadenken Max. Kom op, vandaag zie je eindelijk Lane weer en natuurlijk je beste vriendinnen. Hurry up, your brother doesn't wait.

Ik spring uit mijn bed en snel voor de neus van mijn oudere broer -Thomas- de badkamer in. Die blijft boos voor de deur staan en bonkt er een paar keer hard tegenaan. Net zo lang, totdat ik hier weer vandaan kom waarschijnlijk. Pech voor hem dus. Want ik heb nog wel even nodig.

Ik kijk maar mijn spiegelbeeld. Ik zie er zo ontzettend moe uit. Dat komt vast door die klote droom van vannacht. Ik heb daarna bijna niet meer kunnen slapen.

Ik geef mezelf een tikje in mijn gezicht. 'Kom op Maxime, maak je geen zorgen!'

Ik zet de douche aan en kleed me uit. Snel stap ik eronder en sluit mijn ogen zodra de heerlijk warme stralen mijn lichaam raken. Niets is beter dan een lekker warme douche in de ochtend.

'Maxime you better fucking hurry.' Hoor ik Thomas boos roepen. Ik grinnik. Ja, ja whatever.

Toch zal ik maar niet te lang blijven staan, want ik moet me zelf ook nog verder klaarmaken. Daarom draai ik na enkele minuten de kraan weer uit en wikkel ik snel een handdoek om mijn hoofd en lichaam.

Ik trippel naar mijn kamer en roep dat mijn broer de badkamer in kan. Ik krijg een grom als antwoord en vervolgens hoor ik de deur hard dichtslaan. Hij is duidelijk niet zo goed gehumeurd vandaag. Niet handig, want ik moet met hem meerijden naar school.

Ik staar naar mijn kast. What should I wear? Ook al ken ik iedereen al jaren, ik wil toch weer een goede eerste indruk achterlaten.

Ik heb veel van mijn vrienden en vriendinnen afgelopen zomer niet gezien want wij zijn met het gezin bijna heel de zomer in Nederland geweest. Daar woont een groot deel van mijn familie. Ik ben daarom ook tweetalig opgevoed en spreek zowel vloeiend Nederlands als Engels.

Ik haal mijn hand door de stapels met kleren. Ik blijf hangen bij een zwarte, turtleneck croptop. Oh die is echt heel leuk en die kan ik matchen met mijn zwart wit geblokte broek. Oké top.

Ik trek mijn kleren aan en doe daarna gauw mijn make up en haar.

Binnen een halfuur sta ik aangekleed en wel beneden met mijn rugzak in mijn hand.

'Goodmorning sweetheart.' Begroet mijn moeder me. Ze geeft me een kus op mijn voorhoofd.

'Morning mom.' Antwoord ik haar.

'I made you guys breakfast! First day of the year tradition.' Zegt ze vrolijk.

'Morning mom.' Hoor ik achter me. Dat betekent dat Thomas ook zo goed als klaar is om te gaan.

Life's not only about rosesWhere stories live. Discover now