...Yazmak için Yaşamak gerek... '2'

5.9K 279 57
                                    

" Huzuru düşünmek " evet bunu yapabilmek onemlidir . Bizi o karamsarlığı mızdan kurtaran şey budur belkide kim bilir.Ama şundan emin olabilirsin ki kardeşim eğer hayata bardağın çatlak tarafından bakmıyorsan gerçekten yaşanmaya değer olduğunu anlayabilirsin.

Sürekli mutlu olmaktan bahsediyorum evet bu doğru ama fazla pollyanna okuduğumu felan düşünme okumadım da degil ama yeteri kadar tabiki de ;-) her neyse sürekli mutluluk tan bahsediyorum çünkü biliyorum ki ne kadar bunun için ugraşsakta hüzün elbette bizi bulacaktır bu evrenin kuralı bunu değiştiremeyiz ama neden bize vereceği acıyı, kederi hafifletmeyelim böyle bi fırsatın varken neden odanda saçma sapan dergiler le, bilgisayarla vakit geçiriyorsun? Ben kafam dağınık ken en çok neyi yapmaktan hoşlanırım biliyormusun? Nerden bileceksin gerçi bu sırrımı da bi yabancıyla paylaşmak istermiyim bilmiyorum ama seni sevdim dinle o zaman

İskeleye giderim orda balık tutan, tutamayan amcaları seyrederim sonra gözüme kestirdiğim bi tanesinin yanına gider:

-Rastgele Amca. Nasıl? Var mı bi şeyler. diye bi sohbet açarım aslında ezberledigim bi sohbet olur bu genelde yaşlılar hep aynı şeylerden bahsederler aynı şeyleri sorarlar ama onları hep dinlerim çünkü hepsinden küçük bi ümitle bile olsa hikayesini anlatmasını beklerim ona asla sormadan kendisinin anlatmasını, bazen o kadar güzel şeyler duyarsınız ki istemeden bütün gün gülümsetir sizi bazen de tatlı bir hüznü dinlersiniz sizin de canınızı sıkmamak için pek değinmemeye çalışırlar böyle konulara ama anlatmadan geçmek te çok zordur onlar için dediğim gibi bunu mutlaka denemelisiniz tabi onlardan nasihatler dinlemek kaçınılmaz bi şeydir dogru ama 10 dakika da olsa sohbet ettiği birine onu önemsediğini göstermektir bu, buna sade nasihat demek ayıp olur değil mi.

Belki kutusu boş dönüyor belki bu boş döneceği 3. 4. gün olacak ama onlar her şeyin farkında bizim daha farkına varamadığımız belki de hiç bi zaman varamayacağımız şeyler in farkındalar kimisi pişmanlık duyar kimisi iyiki der ama onlar çok kıymetlidirler bunu da unutmayalım onlar bizde nasıl geçmişi görüyorsa bende onlarda geleceğimi görüyorum.

Sana bi tavsiyem daha olucak kardeşim biliyorum yaşlı amcalar gibi oldum sürekli tavsiye veriyorum ama bu son en azından bu yazı için, yazı demişken bende bundan bahsedecektim yaz kardeşim haftada bi kez yaşadığın güzel bi ânını yaz büsbütün yaşama hayatı ve sakın basit bakma olaya bu çok mükemmel bi şey meselâ otobüste güzel bi kızın ayağına mı bastın akşam otur yaz yaşadıklarını söylemek istediklerini ama söyleyemediklerini yaz bi yer bi kalemin bi defterin yokmu allah aşkına, sana özel bi kaç satırın olur işte , aslında basit mutluluklar lazım bize fazla zorlamaya gerek yok yarın milli piyango sana vurmayacak banada vurmayack bize büyük mutluluklar uğramaz zaten, eee o zaman bizde küçük mutluluklarımızı biriktiririz onları kelimelerde saklarız bu bizim tek lüksümüz böyle dedik diye de yine karamsarlığa vurma kendini hâ zaten zor kurtardık ;-)

Bütün mesele ne biliyormusun yabancı?

"Hayat bize gülmüyor diye bizim de ağlamamız mı gerek" kesinlikle ....

devamı sende benim saatim 5 olmuş biraz daha uyumazsam rekorlar alt üst olur benden bu kadar....

Huzur ve mutluluk seninle olsun

@rambobilgin

YILDIZLARA ASTIĞIM ŞİİRLERWhere stories live. Discover now