15. Fejezet

483 12 0
                                    

12.12. Szerda

Catarine szemszöge:

Hajnalban felriadtam arra, hogy melegem van, de amint mögém néztem Domenico ölelt magához szorosan. Mivel pisilnem is kellet megpróbáltam kimászni a kezei közül, ami sok kínlódás után sikerült. Mikor a nagy ablak felé fordultam megállt bennem az ütő, egy árnyat láttam elbújni. Ijedten odarohantam az ablakhoz és egy fekete ruhás pasast láttam futni az udvar hátsó része felé.

- Domenico!!! Kelj fel!! Van valaki a birtokon!! - sietek vissza hozzá.

- Micsoda? - ugrik ki az ágyból. - Hol láttad?

- Itt állhatott azt ablak alatt, de mire észre vettem már a birtok hátsó része felé futott. - magyarázom neki idegesen.

- Menj a nappaliba ott van egy piros gomb, nyomd meg azonnal én a pasas után megyek küld a többieket is. - utasít és egy fegyvert vesz a kezébe majd elindul ki az udvarra.

Én aszerint cselekedtem, ahogy Domenico parancsolta és lesiettem a nappaliba és megnyomtam a piros gombot. Nem telt el pár perc és mindenki ott volt, nagyapáéktól kezdve a katonákig.

- Kifelé a birtok vége felé!!! Domenico már üldözi a pasast!!! - ordítom el magam. - Két technikus maradjon itt és nézzék át azonnal a kamera felvételeket. Tudni akarom, hogy mióta állt a könyvtár nagy ablakánál és hogy ki a fene lehet!! Nagyapa, Bas, Sam és Lexa ti itt maradtok és Lucia nagyira vigyáztok és rám, hozzatok még erősítést. Ha kell Alberto-t is hívjátok fel.

Mindenki aszerint cselekedett ahogy mondtam, nagyapáék itt maradtak velem a nappaliban és vártuk, hogy Domenico-ék vissza érjenek. Amíg arra vártunk, hogy vissza érjenek addig én utat koptattam a szőnyegbe az oda-vissza járásommal. Nagyapáék próbáltak nyugtatni, de sikertelenül.

- Kérlek ne nyugtassatok!! Nem tudok megnyugodni, hiszen az a pasas kijátszotta a riasztókat és ki tudja mennyi ideje állhatott az ablak alatt és figyelhetett minket. - magyarázom nekik ijedten és mérgesen.

Mielőtt bármelyikőjük is válaszolhatott volna, a katonák léptek be és vonszoltak magukkal egy fekete maszkos férfit le a pince felé. Aggódó tekintettel vártam, hogy végre belépjen Domenico is. Amikor végül ő is belépett hatalmas megkönnyebbülés lett úrrá rajtam, majd oda siettem hozzá és átöleltem a nyakánál fogva, mire ő is a derekam köré csavarta a kezeit.

- Minden rendben! Még időben elkaptuk!- suttogja a fülembe.

- Ugye nem sérült meg senki? - kérdem.

- Két katona, amikor elém ugrottak, az egyiknek a jobb válla, a másiknak a bal felkarja. - adja meg a választ. - De ha megbocsátasz most le kell mennem a nagyapáddal, hogy kifaggassuk.

- Rendben, küld fel a két sérült katonát. Gyors felöltözöm. - engedem el. - Lexa gyere velem! Bas, Sam ti itt maradtok Lucia nagyival és a két katonával. Lucia nagyi kérlek beszélj az igazgatóval, ha nem gond délután írjuk meg a vizsgát, most nem tudnék koncentrálni.

Lexa-val sietve elindultunk a szobámba, hogy átöltözhessünk. Amikor Lexa-val beléptünk a szobámba, ő egyenesen az ablakhoz és a teraszajtóhoz ment, gondolom leellenőrizni a terepet. amikor végzett a megfigyeléssel leült az ágyamra és várta hogy elkészüljek. Sok keresgélés és Lexa javaslatai után erre a szettre esett a választásunk:

 Sok keresgélés és Lexa javaslatai után erre a szettre esett a választásunk:

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
A FŐNÖK UNOKÁJAWhere stories live. Discover now