3. Fejezet

472 12 0
                                    

09.02. Péntek

Catarine szemszöge:

Reggel az ébresztő előtt kipattant a szemem, így inkább meg sem várva a csörgését kipattantam az ágyból és elindultam a fürdőbe rendbe szedni magam. Mikor elkészültem vissza battyogtam a szobámba és a szekrényem elé álltam, hogy valami megfelelő szettet válasszak mára:

 Mikor elkészültem vissza battyogtam a szobámba és a szekrényem elé álltam, hogy valami megfelelő szettet válasszak mára:

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Miután felvettem magamra a ruhákat felkaptam a táskám és már száguldottam is lefelé a konyhába. Angelo még nem volt fent vagy már elment, de megnéztem a kulcsos tálat és benne volt az ő kulcsa is. Tehát még vagy alszik vagy éppen öltözik. Ledobtam a táskámat az egyik bárszékre és neki láttam reggelit készíteni. Magamnak gyors tettem el egy bögre kávét majd amikor hallottam, hogy Angelo is jön le az emeletről csináltam neki egy bögre kávét. A rántottával is kész lettem, kiszedtem két tányérra majd a belépő Angelo elé toltam egyet és a bögre kávét.

- Reggelt kicsi.  - köszön rekedten.

- Reggelt. Csináltam reggelit. - intek a pult felé.

- Köszi. - veszi el a kávét.

Mindketten megreggeliztünk, mivel mindketten siettünk csak beraktuk a mosogatóba és már indultunk is. Mindketten bepattantunk a kocsijainkba és már indultunk is. Útközben felvettem Lexa-t majd már egyenesen mehettünk is a suliba. Mikor oda értünk gyors leparkoltam és már mentünk is be, mert az első óra tesi, ahol az edzőt megtudom kérdezni a  magán edzéseiről. Lexa-val besiettünk az öltözőkbe és átöltöztünk majd bementünk a tornacsarnokba. Intettem Lexa-nak, hogy jöjjön velem a tanárhoz.

- Jó napot edző bá! - lépünk oda Mr. Hale-hez.

- Jó napot gyerekek! Miben segíthetek? - néz ránk kíváncsian.

- Én szeretnék érdeklődni, hogy magán edzést csak az ide járó diákoknak tart vagy jöhet külsős is?- kérdezem meg.

- Persze, jöhet külsős is, de akkor neked kell felelni érte. Hány éves?- néz rám Mr. Hale.

- Még csak 17, de úgy gondolom jó lenne neki valami amivel levezetheti a feszültségét. - magyarázom a tanárnak. - De el kell még mondanom, hogy a srác, Bas árvaházi és rossz élete volt már így is és gondoltam jó lenne neki ez a box edzés.

- Persze, szívesen. Jöjjön nyugodtan. - feleli. - Lesz ma ofő órátok? Mert akkor beviszem a jelentkezési lapot, amit neked kéne kitölteni mivel te leszel a felelős érte.

- Igen lesz, az utolsó. - felelem. - De csak decemberben leszek 18.

- Rendben, akkor majd beviszem a papírokat, és nem baj. Most menjetek melegítsetek be. - küld el minket.

Az egész osztály bemelegít, majd röplabdázunk egész órán. Mikor kicsengettek óráról Lexa-val siettünk át öltözni, mert most spanyol/olasz óra következik és a tanárnő hamarabb be szokott jönni. Mikor sikerült átöltözni már siettünk is a spanyol terem felé. Épp becsöngő előtt estünk be a terembe a többiekkel együtt. Utánunk érkezett meg Ms. Diaz tanárnő. Ahogy belépett a terembe mindenki csöndbe maradt és vártuk, hogy kezdje az órát. Nekem és Lexa-nak annyi szerencsénk van hogy nekünk az anyanyelvünk az olasz, így mi angolt tanultunk ami sikerült tökéletes nyelvvizsgát letenni, de mégis spanyol/olasz tárgyat vettük fel. Tanárnő a srácoknak kiadott valami feladatot, de nekem és Lexa-nak érettségi tételeket hozott, hiszen ahogy említettem mi idén tesszük le az érettségit és  a spanyol/olasz érettségi közel van. Szóval amíg a srácok a tanárnővel dolgoztak, addig mi csináltuk az érettségi feladatokat. Épp kész lettünk az egész feladattal amikor kicsöngettek és mindenki szedelőzködni kezdett. Lexa-val elindultunk a következő órára ami két matek. A matek és magyar is gyorsan eltelt és mér mehettünk is ebédelni ofő előtt. Lexa-val beléptünk a menzára majd mi is sorba álltunk és mikor megkaptuk a kajánkat kerestünk egy asztal majd leültünk. Mindketten megkajáltunk majd mentünk is ofő órára, hogy oda érjünk az ofő előtt. Beléptünk a terembe majd elfoglaltuk a szokásos helyünket hátul. A többiek is megjöttek utánuk az ofővel és az edző bával. Felálltam a helyemről és elindultam az edző felé, hogy kitöltsem a papírokat. Mr. Hale lepakolta a papírokat az első padra és a segítségével kitöltöttem majd aláírtam. Oda adtam Mr. Hale-nek aki az egyik példányt lepecsételte és nekem adta. Visszamentem a helyemre majd folytattuk az ofő órát ami hamr eltelt és már mehettünk is haza.

Lexa-val elindultunk a kocsihoz és mikor bepattantunk gázt adtam a kocsira majd elindultunk az árvaház felé, hogy elmondjam Seb-nek a jó hírt. Pár perc elteltével oda is értünk, kiszálltunk a kocsiból és elindultunk befelé. Mikor beléptünk az előtérbe az udvarra vezető ajtó felől gyerek kacajokat hallottunk, így arra indultunk. Kiléptünk az ajtón és a gyerekek már észre is vettek minket majd megrohamoztak. A tekintetemmel Bas-t kerestem és meg is találtam az egyik hatalmas tölgyfa alatt ülve és ha jól láttam rajzolt valamit. Elindultam felé elég lassan ahhoz, hogy ne ijesszem meg ebben olyan mint én, könnyen megijed. Mikor már kb fél úton voltam akkor nézett fel a rajzolásból, felcsillant a szeme mikor észre vett. Megvárta amíg oda érek hozzá és elhelyezkedem mellette. Rápillantottam a készülő rajzra és megállt bennem a levegő úgy megdöbbentem. Bas lerajzolt engem és egy farkast, de nem külön hanem egybe, minta én és a farkas össze lennénk olvadva.

- Wow! -mondom döbbenten. - Ezt mégis, hogy?

- Emlékezetből . -feleli Bas.

- És miért farkas? - érdeklődöm.

- Mert úgy védelmezel, amióta ide kerültem mint egy anya farkas a kölykét. - magyarázza, nekem meg könnybe lábad a szemem. - Rosszat mondtam?

- Nem Bas, nem mondtál rosszat. - törlöm meg a szemem. - De ha én vagyok az anya farkas, akkor viszont te vagy a kis farkasom.

-Mi? - nevet fel Bas.

- Igen, olyan vagy mint egy kis farkas. Erős, bátor, harcos vagy akár egy farkas. - mondom neki. - Ja és mielőtt elfelejtem, jövő hét hétfőtől jössz velem a suliba. Amíg én órán vagyok neked edzésed lesz.

- Elintézted?  És megengedik? - néz rám döbbenten.

- Igen meg. - nézek rá.

- Köszönöm. - ölel át szorosan.

- Bármit kis farkas. - mosolyodom el. - Gyere menjünk énekeljünk a kicsikkel.

- Oké.

Felálltunk a tölgyfa alól majd elindultunk a kicsikhez, akik Lexa és egy nevelőnő társaságában énekeltek a nagyokkal együtt. Mi is csatlakoztunk és ennek nagyon örültek, mert a kicsik egyből kérték, hogy a az egyik filmből énekeljünk. Mire megkérdeztem melyik dal legyen azt válaszolták, hogy a The Greatest Showman-ból a This is me legyen. Lexa-val és a nagyobbakkal elkezdtük énekelni, mire a kicsik elkezdtek visongani. Még négy dalt énekeltünk végig majd elköszöntünk és Lexa-val már indultunk is haza. Holnap úgy is jövünk még ide, hiszen visszük Bas-t a plázába. Bepattantunk a kocsiba majd egyenesen haza hajtottunk, kidobtam Lexa-t náluk majd egyenesen haza hajtottam. Beálltam a garázsba majd bementem a házba és az előtérbe lépve ledobtam magamról a cipőt és a táskámat is. Elindultam a konyhába valami kaja után kutatva, kinyitva a hűtőt és meglátva a tartalmát, csináltam egy szendvicset majd ráraktam egy tányérra. Fogtam a tányért és a táskámat majd felcaplattam a szobámba. A tányérral és a táskámmal együtt helyet foglaltam az asztalomnál és gyors megcsináltam a hétfői leckéket, mert nem akartam semmit hétvégére hagyni. Miközben leckéztem megettem a szendvicsemet majd mikor végeztem a leckével levittem a tányért a konyhába. Visszamentem a szobámba majd magamhoz vettem a pizsimet majd bementem a fürdőbe és elintéztem a dolgaimat. Mikor végeztem vissza battyogtam a szobámba és eldőltem az ágyamon. Amint a fejem a párnával találkozott már el is aludtam olyan fáradt voltam.

A FŐNÖK UNOKÁJAWhere stories live. Discover now