4

4.7K 307 65
                                    

Bölüm Şarkısı: Gökşin Derin- Bu Akşamda Aklımdasın


"Nazenin Hanım içeride, değil mi?" gözlüklü çocuk kafasını hızlıca sallayarak beni onaylarken çantamdan telefonumu çıkarıyordum.

"Asistanı kapıda beklemeyecek miydi?" diyen İda huysuzca sete girerken peşinden ilerliyorduk. "Çekimdedir belki."

"Sanmam, müsait olduğu saati söyledi sonuçta. Fazla dikkatsiz bir kız." Melodi koluma girerken gördüğüm kızı kolunu tutarak durdurdum. "Pardon, biz anneannemi yani Nazenin Bademci'yi arıyoruz da çekimde mi şu an?"

"Ah şey, Mina Aksoy değil mi?" diyerek işaret parmağını bana doğrultunca kafamı salladım hafifçe. "Nazenin Hanım'ın çekimi yeni bitti, gelin götüreyim sizi yanına."

"Teşekkür ederiz." diyerek sevimlice gülümseyen kardeşim onun peşine düşerken elimle başımı ovalayıp sakince ilerledim arkalarından.

"İyi misin sen?"

"Başım ağrıyor ya." dudağımı büküp etrafı gözetlerken insanların bakışlarını fark etmiştim. Anneannem sevimli bir aile dizisinde oynuyordu, burada bir sürü genç oyuncu vardı bu yüzden.

"Kızlar!" sesini duyduğum an kafamı kaldırıp nerede olduğuna baktım. Karavanın merdivenlerinde gülümseyerek bize bakıyordu, hiç değişmemişti.

"Anneanne." İda'nın sarılması bitene kadar bekledikten sonra kollarımı sardım ona. Annemle birbirlerine fazla benziyorlardı ama anneannemin hiç değişmeyen bir kokusu vardı. Sadece ona özel olduğundan sanırım ona sarılmayı çok severdim.

Annemle aramda sıklıkla kuramadığım samimiyet anneannemle ne olursa olsun bitmiyordu. Bu yaşlı kadını çok fazla seviyordum.

"Ölünce mezarıma da gelmezsiniz siz bu gidişle." Melodi'nin yanaklarına öpücük bırakarak huysuzca konuştuğunda gülümseyip koltuklara yöneldim. Küçük bir karavandı ama yeterince eşyayı sığdırmışlardı.

"Öyle deme Nazenin Sultan, iyisin değil mi?"

"İyiyim kuzum, siz nasılsınız?" saçımı kulağımın arkasına sıkıştırıp yüzümü okşadığında gülümsedim, saf bir şefkat barındırıyordu bu hareketi.

"Biz de iyiyiz anneannem, gerçi şu biraz değil." diyerek beni gösteren İda'ya kaşlarımı çatsam da anneannem güldü. "Ne oldu yine?"

"Güzel giyinmiyor diye eleştiriliyor." Anneannem dikkatle bana bakınca ellerimi kendime çevirip konuştum. "Rahat olmayı seviyorum, hem bu da bir tarz sonuçta nesi var anlamıyorum."

"Bence gayet güzel, hem sen böyle çok güzelsin boncuğum."

"Akşam geleceksin değil mi Nazenin teyze?" Melodi'nin sorusunu onaylarken getirilen içecekleri aldık tepsiden. Asistanı bizi görür görmez hızlıca çıkmıştı karavandan, demek ki bu yüzdenmiş.

Limonatamdan bir yudum alıp anneanneme baktım. "Bizimle mi dönersin eve?"

"Buradaki işim bitti, limonatalarınızı için de biraz gezelim. Hava da şansınıza çok güzel bugün."

"Nereyi gezeceğiz?" diyen İda  heyecanla ellerini çenesinin altında birleştirince kaşlarımı çattım. Sanki bugüne kadar evde tutmuştuk bunu he, garip garip tepkiler veriyordu.

"Gören de sanacak ki bu kızı kuleye hapsettik." diyen anneannem neden onu çok sevdiğimi kanıtlarcasına  konuştuğunda gülümsedim.

"Tamam nereye gidiyoruz?" diyerek tekrar sorduğunda gözlerimi devirip güldüm. "Nereye gitmek istersiniz küçük hanım?"

Beni Kendinden KurtarHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin